directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 13:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aquests són els noms proposats pel Govern a l'exili per rebre la Creu de Sant Jordi

Consideren que "és especialment necessari aquest reconeixement en el context de regressió democràtica al país"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| El Govern a l'exili ha proposat atorgar la Creu de Sant Jordi a 18 persones i 18 entitats que s'han destacat per la promoció i cura de la identitat de Catalunya en el pla cívic i cultural. Puigdemont i els consellers cessats pel 155 consideren que "és especialment necessari aquest reconeixement en el context de regressió democràtica i de drets fonamentals que viu el país". Entre els guardonats d'enguany destaquen entitats com Proactiva Open Arms, la Fundació Alzheimer Catalunya, l'Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat a Puigcerdà o el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll, a banda de personalitats com la monja dominica Lucía Caram, l'historiador i president de la Comissió per la Dignitat Josep Cruanyes, l'activista cultural Nemesi Solà o la professora Victòria Almuni. 
Puigdemont, president a l'exili
Puigdemont, president a l'exili
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
Les Creus de Sant Jordi es van crear l'any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que han prestat serveis destacats al país i les persones, i representa el màxim reconeixement per part de la Generalitat.

Les altres personalitats que el Govern a l'exili proposa per a les Creus de Sant Jordi són Eduard Admetlla, Francesc (Xicu) Anoro Zuferri, Tomàs Barris Ballestí, Lourdes Benería Farré, els Germans Joan i Martí Castells Badia, M. Assumpció Malagarriga Rovira, Santiago Marré Burcet, Carme Mayol Fernández, Leonora Milà Romeu, Pepita Pardell Terrade, Josep M. Roset Camps, Jordi Sierra Fabra, Roser Vernet Anguera i Joan Viñas Salas. Pel que fa a les entitats, aquestes són l'Associació Societat Coral "El Vallès", de Ripollet; l'Ateneu de Sant Just Desvern; el Casal Societat La Principal, de Vilafranca del Penedès; la Cooperativa La Colmena, de Santa Coloma de Gramenet; el Cor Claverià l'Aliança, de Lliçà d'Amunt; Marduix, de Sant Esteve de Palautordera; Nits Musicals de Guardiola de Berguedà; l'Orfeó Reusenc; l'Orfeó Sarrienc, Barcelona; la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, Tarragona; la Societat Casino "la Unió", de Vidreres; la Societat Cultural i Recreativa "La Cumprativa", de Llorenç del Penedès; la Societat Recreativa El Centre, també de Llorenç del Penedès; i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, de Barcelona.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
jordibcn fletxa Barcelona
12 de maig de 2018, 12.12 h

Ja els hi heu passat la llista als de la CUP ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.