directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Sabrià marca el camí a una ''República per tots'' amb les paraules de Rovira just abans d'exiliar-se

Diu, amb tot, que trigarà més del que es creia

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| "Contra ningú, contra res, només des del respecte i l'amor cap a tots els ciutadans i totes les opinions bastirem canvis radicals i profunds. Només des del treball conjunt aconseguirem una República per a totes i tots". Segons ha dit el president d'ERC, Sergi Sabrià, en la seva intervenció durant el ple d'investidura de Quim Torra, aquestes són les darreres paraules que li va exposar la secretària general del partit, Marta Rovira, abans d'exiliar-se a Suïssa. 
El nou president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, durant el ple al Parlament
El nou president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, durant el ple al Parlament

Comparteix
   


Etiquetes
En el seu discurs, Sabrià ha confirmat que els republicans donaran suport a la candidatura de Torra i ha assegurat que treballaran 
"des de tots els fronts" per "guanyar la llibertat i que Catalunya sigui una República a tots els efectes". Amb tot, ha admès que per arribar a aquest objectiu es trigarà més del que es creia i ha instat a "creuar la línia de la majoria social, desbordant-los com l'1-O, però sempre oberts al diàleg" ja que -ha dit- l'Estat "només negociarà si s'hi veu obligat per la pressió de la gent, les institucions i la comunitat internacional". 

En un toc d'atenció a la CUP, partit del qual depèn la investidura de Torra, ha apuntat que "per fer República, per teixir el país, és millor disposar de totes les eines possibles que no deixar-les en mans d'un adversari que fa de la divisió el seu únic programa". Ha defensat la recent postura dels republicans i la mà estesa als comuns dient que "la transversalitat no és un luxe, és una necessitat". I s'ha referit al procés constituent -"gran diàleg de país amb vocació constituent"- com una eina per aconseguir-la. 
 
"La democràcia i les urnes són el nostre terreny de joc, on sempre guanyem", ha dit per criticat que l'Estat ataca l'independentisme perquè "és l'única i veritable oposició i opció de canvi a l'estatus quo". També ha tingut un record per presos polítics i exiliats, a qui ha agraït la internacionalització del procés. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 de maig de 2018, 08.45 h

-Per a tothom. No "per tots"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.