directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP, molt crítica amb la candidatura de Torra: "Per una legislatura autonomista no us donarem la mà''

De la decisió del Consell Polític extraordinari del partit convocat demà depèn la seva investidura

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| "Avui JxCat i ERC volen posar entre la dignitat d'un poble una autonomia que acati la Constitució". Així de contundent ha començat la seva intervenció al ple d'investidura de Quim Torra el líder de la CUP, Carles Riera, en un dels discursos més esperats de la jornada. I és que, de la decisió del Consell Polític extraordinari del partit convocat demà (en que la militància acordarà el seu sentit de vot) depèn la investidura de Torra.

Els diputats de la CUP Maria Sirvent i Carles Riera en la primera sessió d'investidura de Quim Torra
Els diputats de la CUP Maria Sirvent i Carles Riera en la primera sessió d'investidura de Quim Torra
© Marc Rovira

Comparteix
   


Etiquetes
Riera ha retret als partits sobiranistes que "si som davant el quart candidat" és "perquè JxCat i ERC no han volgut desobeir" i ha criticat que presentin "una candidatura que agradi a l'Estat i al Borbó". Ha recordat la declaració d'independència del 27 d'octubre al Parlament i ha lamentat que hagin "iniciat una retirada per emprendre un nou cicle autonòmic". 

"Ens proposen un programa de govern que s'haurà d'implementar amb les finances intervingudes", ha etzibat el dirigent cupaire per animar JxCat i ERC a emprendre "la via de la unilateralitat".  "Si us decanteu per una legislatura autonomista no us donarem la mà", ha sentenciat per proposar "una estratègia de desobediència que no segueixi el ritme de les institucions". 

També hi ha hagut espai per a l'autocrítica: "tot i disposar de majoria parlamentària l'independentisme no ha estat capaç de fer efectiva la República", ha reconegut. Per això, ha proposat la creació d'una assemblea d'electes i ha instat a "lluitar per la República" des del "moviment popular". Ha acabat la seva intervenció amb un  "Visca la República". 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
13 de maig de 2018, 12.56 h

La CUP no sembla conscient de la que ens espera si no posem un president ara, i anem a noves eleccions. Si no guanyem l'independentisme, els de SINPAIN ens matxacaràn. Només cal veure els ànims dels espanyols, a qualsevol canal de TV, que fins i tot en Sardà sembla independentista al seu costat. Estan sortits de mare i de tota lògica democràtica, que fa pensar que mai no l'han conegut, però que a Europa no els hi poden deixar passar per alt. No heu valorat aquesta situació i els atacs ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gracies Mas o vas deixar "atado i bien atado". fletxa fum fum funm i mes fuuuuuum ...
12 de maig de 2018, 22.21 h

Nois de la CUP, potser teniu tota la raó, és cert que sota l'experta direcció del indepdentiste de tota la vida, Artur Mas, envolta de reconeguts independentistes com Espadaler, Vila, repressors com Puig, etc., etc. va portar la independència a Catalunya de tal manera i amb tanta eficàcia que ens ha deixat amb un 155, equivalent en català de" atado i bien atado", a fet la seva feina de sicari, mercenari, llepaculs i demagog mentider, pels mercaders catalans que ens venen al millor postor ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.