directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Torra respon a les amenaces del PP: ''no em fa por, ja ho hem superat''

A la CUP els demana "mantenir-se alerta per si mai caiem en la temptació de l'autonomisme"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció| "No sé si vostè m'està amenaçant, però no em fa por. Ja les hem superat, aquestes amenaces". Així de contundent s'ha plantat Quim Torra davant les amenaces del líder del PP, Xavier Garcia Albiol, en el ple que ha d'investir-lo president de la Generalitat com a candidat de JxCat. En el seu torn de rèplica des del faristol del Parlament, ha contestat als seus retrets assegurant que "governarem per a tots" i que no és ell qui serà un president "excepcional i provisional", sinó la situació política al país. "No farem cap pirotècnia, aquest Govern governarà", ha sentenciat. 
El candidat a la investidura, Quim Torra, en la segona sessió del debat
El candidat a la investidura, Quim Torra, en la segona sessió del debat
© Marc Rovira

Comparteix
   

Davant la negativa dels populars a acceptar les seves reiterades ofertes de diàleg, Torra hi ha tornat a insistir demanant que es reconegui Catalunya com un "interlocutor vàlid". 

Torra també s'ha dirigit a la CUP agraint-los la seva abstenció per possibilitar la formació de Govern i fent-los l'encàrrec de "mantenir-se alerta per si mai caiem en la temptació de l'autonomisme". En aquest sentit, els ha recordat que el procés sobiranista necessita les "tres vies d'acció republicana". "Si no arrenquem ara, no ho farem mai", ha dit. 

Torra ha retret a tots els grups que "ningú ha estat pel programa de Govern" tenint en compte que dissabte es van queixar d'això i ha parlat sobre "problemes reals de la gent" com l'educació o la sanitat avassallats pel dèficit fiscal "que alguns s'entesten en no voler reconèixer". En aquest sentit, dirigint-se a la líder de Ciudadanos, Inés Arrimadas, ha instat a la formació taronja i al PP a intervenir en favor de Catalunya als pressupostos generals de l'Estat i els ha retret que -fins al moment- no ho hagin fet. "Se sorprenen que vulguem una República Catalana per gestionar millor els nostres recursos?", els ha qüestionat. 

A Miquel Iceta ha tornat a recordar-li que només "deu obediència al poble de Catalunya i, per tant, al Parlament" i -en relació als retrets pels seus articles o participació en homenatges a diversos personatges- li ha assegurat que l'interessa "tot el catalanisme". 
Al líder dels comuns, Xavier Domènech, li ha fet un repàs de totes les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional després que ell qüestionés el seu compromís social i li ha demanat que "ens ajudin en aquesta legislatura". "Nosaltres com a progressistes estarem sempre al costat del progressisme", ha assegurat Torra. 

Al seu grup parlamentari, JxCat, els ha agraït la seva confiança i els ha instat a seguir treballant. A ERC no li ha dedicat cap rèplica, la qual cosa li ha retret amb humor el republicà Sergi Sabrià. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
15 de maig de 2018, 17.52 h

SEGLES BOMBARDEJANT, LA INQUISICONS IMPOSADA MALGRAT L'OPOSICIÓ DELS CONSELLERS CATALANS, JA EL 1488, CREMAREN A BCN, A 4 HERETGES? O DESAFECTES AL RÈGIM DE LA FALSA "UNIDAD",, ELS CATALANS PER NAR A AMÈRICA HAVIEN DE DEMOSTRAR SER BONS COLONS,, AMB GENUFLEXIÓ ALS REIS,,LLAVORS PODIEN ANR-HI A TRAVÉS DE CÁDIS. LA LLEI DE PERMÍS D'ANAR A AMÈRICA VA SER DEL 1785,, 300 I ESCAIG MÉS TARD. AQUÍ HO DEIXO N'HI HA MILERS DE RAONS PER LA REPÚBLICA LA CATALANA I ES ESPANYOLES PER VÈNCER EL ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.