directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Així funcionaran els departaments dels consellers que són a la presó o a l'exili

El Govern de Quim Torra designarà comissionats que portaran la gestió del dia a dia

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció | El govern de Quim Torra nomenarà comissionats per portar els departaments dels consellers que són a la presó o a l'exili. Quan Felip VI signi el nomenament del nou president i es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat, es podrà fer la presa de possessió i a final de setmana ja podria prendre possessió el seu govern. De moment, Elsa Artadi i Pere Aragonés sonen com a noms forts d'aquest nou govern on encara hi ha ball de noms i on podria haver-hi alguns canvis de funcionament pel que fa als consellers restituïts.
El candidat a la investidura Quim Torra amb els diputats Albert Batet, Elsa Artadi i Eduard Pujol dirigint-se a l'hemicicle per a la segona sessió del debat d'investidura
El candidat a la investidura Quim Torra amb els diputats Albert Batet, Elsa Artadi i Eduard Pujol dirigint-se a l'hemicicle per a la segona sessió del debat d'investidura
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
Quim Torra vol restituir tots els càrrecs i consellers del govern de Puigdemont cessats per 155. Ho ha dit aquest dimarts al matí en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha aclarit que es farà amb el vistiplau dels afectats. En aquest sentit i segons apunta El Nacional, el nou govern designarà comissionats que s'encarregaran de portar els departaments encapçalats per consellers que siguin a la presó o a l'exili.
 
JxCat ja va dir que restituirà els consellers del darrer executiu suspès pel 155 que decideixin mantenir la seva responsabilitat. Seria el cas de Jordi Turull com a conseller de la Presidència; Josep Rull, a Territori, i Lluís Puig, a Cultura. A ERC, l'únic que ha expressat la voluntat de continuar és Toni Comín, al departament de Salut.

Alguns noms
 
La feina d'aquests comissionats seria la d'encarregar-se de la gestió del dia a dia que aquests consellers, absents, no podran assumir. Segons la llei de la Presidència de la Generalitat i del Govern, l'executiu pot nomenar comissionats "als quals ha d'assignar un àmbit d'actuació específic" i poden assistir a les reunions del Govern quan hi són convocats.

Entre els noms que sonen per assumir el paper de comissionats hi hauria Laura Borràs, a Cultura, i Damià Calvet, a Territori, mentre que, si es confirma la continuïtat de Comín, seria David Elvira el que assumiria aquest rol. 

La Moncloa no ho veu amb bon ulls
 
La Moncloa però, no veu gens bé que Quim Torra vulgui restituir alguns dels consellers de Puigdemont que són a la presó o a l'estranger.
 
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha advertit que podria ser un motiu per perpetuar el 155. "Les persones que estan privades de llibertat o estan fugides de la justícia és evident que no poden ser consellers", ha etzibat aquest dilluns a la nit en una entrevista a La Nit a 8tv.

De fet, aquest matí, Mariano Rajoy i Pedro Sánchez s'han reunit durant 50 minuts per abordar quins són els següents passos després de la formació d'un govern a Catalunya. Des del PSOE apunten que es podria posar fi a l'aplicació de l'article, amb l'advertència de tornar-lo a activar en funció de les decisions de l'executiu de Torra.

Tanmateix, el propi Rajoy es reunirà dijous amb el líder de Cs, Albert Rivera que, previsiblement, pressionarà perquè no s'aixequi el 155.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
16 de maig de 2018, 15.57 h

Si us plau, parlem clar quan escriviu per exemple, els consellers fugits, SI FUGITS DE LA JUSTICIA DEL GOVERN D'ESPANYA, QUE NO ÉS LA JUSTICIA VERTADERA
O DE LES LLEIS, DE LES LLEIS DEL GOVERN RAJOY, O DE LES LLEIS IMPOSADES PEL GOVERN ESPANYOL.

CAL DISTINGIR LES LLEIS JUSTES, QUE SON LES QUE DEFENSEN ELS DRETS HUMANS, DE LES LLEIS QUE FA SERVIR EL GOVERN ESPANYOL.

CAL DISTINGIR ELS FUGITS DE LA JUSTICIA ESPANYOLA, QUE VOL DIR ELS FUGITS DE LA INJUSTICIA ESPANYOLA.

CAL VEUERE D'UNA VEGADA Q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de maig de 2018, 16.04 h

#1 Otro patético neofranquista tabernario enfarlopao de Ciudagramos. Como la Barbie Falangita y su Primo el Rivera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA
15 de maig de 2018, 14.51 h

La inteligencia alemana afirma que Rusia apoyó al independentismo catalán
http://www.elmundo.es/espana/2018/05/14/5af97420468aeb13708b4657.html

¿QUE, NAZIS, VOLVEMOS CON EL ROLLO DE COMPRARLES LOS AVIONES A LOS ALEMANES?

JUA JUA JUA JUA JUA JUA

LO SIENTO MUCHO. NO LO VOLVERE A HACER MAS. . . .
¿QUIEN DIJO ESO, EL REY EMERITO JUAN CARLOS I DE BORBON O KIM JONG-TORRA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.