directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El president Torra i el vicepresident Junqueras participaven junts en actes d'homenatge als Badia

La bona sintonia entre el nou líder de l'executiu i el president d'ERC ve de lluny

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

@JoanSole_ | Hi ha un detall de la investidura del president Torra que ha passat desapercebut i que pot servir de tast per entendre les noves relacions que hi pot haver entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya.
Junqueras durant l'acte d'homenatge als germans Badia en el 77è aniversari del seu assassinat
Junqueras durant l'acte d'homenatge als germans Badia en el 77è aniversari del seu assassinat
© Tribuna

Comparteix
   


Etiquetes
Com ja va explicar el directe!cat fa dos dies, Quim Torra era una figura ben valorada pel vicepresident legítim, Oriol Junqueras. No només pel fet que pensés en ell per presentar-se com el candidat d'ERC per Girona per a les eleccions generals del 2011 -on finalment hi va anar Teresa Jordà-, sinó també per la bona sintonia de caràcter històric que els unia.
 
Tant és així, que dos anys després del fallit intent d'incorporar Torra a les llistes de Girona, Junqueras i el nou president de la Generalitat van participar en l'acte d'homenatge als germans Badia en el 77è aniversari del seu assassinat. Com recull aquest document gràfic del Tribuna Catalana, el 28 d'abril del 2013 el Memorial Germans Badia va celebrar l'efemèride al número 38 del Carrer Muntaner de Barcelona, lloc on foren assassinats els germans Josep i Miquel Badia.
 
L'acte, que va comptar amb la participació de Junqueras, Torra i Lluís Duran, fou per reivindicar, en paraules del president de la Generalitat, que la "llibertat no és negociable, no admet cap rebaixa". En aquesta línia, el president d'ERC, acompanyat per la seva mà dreta, Sergi Sol, recorda com la vida de Badia "pot inspirar" per fer reflexions que poden "ser útils per construir i consolidar grans majories per trobar elements en comú per saber respectar les inquietuds dels nostres que ens ajudin". "Som un país de ventall molt ampli, i sovint aquestes persones que s'han enfrontat han trobat elements en comú", afegeix Junqueras, que va cloure la seva intervenció amb les paraules de Francesc Macià: "Catalans sapigueu fer-vos dignes de Catalunya, cadascú al seu lloc i Catalunya al cor de tots"





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.