directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta defensa a ultrança la vigilància dels comptes de la Generalitat per ''elemental prudència''

El líder del PSC avisa que si es comet una nova "il·legalitat" es podria tornar a demanar el 155

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El líder del PSC, Miquel Iceta, ha defensat l'acord entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, sorgit de la reunió celebrada aquest dimarts a la Moncloa. En aquest sentit, s'ha mostrat favorable a mantenir la "vigilància" dels comptes de la Generalitat perquè els "mecanismes de supervisió" li semblen una "elemental prudència". 
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
"No tacaria la intervenció dels comptes perquè encara no sabem si el president s'ajustarà a la legalitat", ha justificat Iceta en una entrevista a Els Matins de TV3, on ha considerat "imprudent" que Quim Torra no ho hagi fet encara.
 
Tot i això, ha manifestat que li sembla "magnífic" que "la preocupació del president sigui establir diàleg amb el govern espanyol". Tot i que creu que és un "error" posar a llocs de responsabilitat gent que no la pugui exercir perquè no és convenient. "Potser per això Oriol Junqueras ha declinat la responsabilitat", ha reblat.

Tanmateix, creu que és positiu recuperar algunes lleis suspeses al TC però les de caràcter social."Jo ho intentaria", ha dit, tot assenyalant que "la del referèndum no es recuperarà".
 
Iceta reitera l'amenaça de tornar a aplicar el 155
 
Preguntat sobre la possible nova aplicació de l'article repressiu contra la Generalitat, el socialista no ha descartat cap escenari: "Un cop es produïssin actes il·legals podries demanar el 155".

Iceta, que no ha sabut concretar quins actes es poden considerar il·legals, "depèn de com es fa", s'ha enredat a valorar l'Espai lliure d'Europa i el problema que suposaria si se li dóna "un rang institucional": "Si és una institució privada sufragada amb fons privats i les seves decisions no vinculen les institucions de la Generalitat, com si volen muntar la columbòfila. Si els independentistes volen muntar els seus instruments de coordinació política, tenen tot el dret".
 
La fotografia del 155
 
Pel que fa a la fotografia coneguda com la "reunió del 155", Iceta ha restat importància. "Això era un dinar enmig de 200 persones amb motiu d'un dels tornejos de tenis de Godó. Hi havia gent d'altres colors polítics", ha argumentat.
 
D'altra banda, ha tornat a criticar els tuits i manifestacions de Quim Torra, que considera un "horror". "Crec que això el perseguirà i tothom, fins i tot dins de l'independentisme alguns parlen de tret al peu", ha sentenciat.
 
Finalment, el líder del PSC ha demanat una legislatura llarga. "No depèn de nosaltres. Però només ell té la facultat de dissoldre anticipadament el Parlament, espero que si ha de prendre aquesta decisió, la prengui ell, i no li prenguin", ha assenyalat.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
fideli fletxa rdnes
16 de maig de 2018, 13.50 h

Iceta, per prudència, se t'hauria d'impedir vagis a Sirges?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de maig de 2018, 11.37 h

ICETA, D'UN PARTIT QUE ES DIU SOCIALISTA, NO ES POT ESPERAR RES MÉS QUE AVOLESA CONTRA LA SOCIETAT A MARINALEDA LA JUNT ANDALUSA PSOE,,VOL DESNONAR ELS JORNALERS QUE TENEN FEINA DE FIXA DE DÈCADES, CLAR SÓN AMICS DEL FEUDALISME A MARINALEDA EL DUQUE DEL INFANTADO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jomateix fletxa Girona
16 de maig de 2018, 10.54 h

I si vigilem els comptes del PSC que passaria, Iceta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles V fletxa Vilanova
16 de maig de 2018, 10.49 h

És clar, ves què ha de dir el Gran Col·laborador Necessari del Feixisme espanyol...els catalans no són de fiar, l'autonomia no s'ha de concedir per si de cas, la prudència elemental demana no retornar ni un cèntim del saqueig no fos cas que se'n fes un mal ús. Exactament el tipus d'elemental prudència que heu mostrat amb els vostres estimats amics del PP al govern espanyol oi nois...ja sabeu que això ens legitima per una DUI? No hi ha alternativa a la independència per exercir l'autog... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de maig de 2018, 10.29 h



Iceta, guapita, quieres que yo lleve las cuentas de todas las gilipolleces que has dicho con tu boquita de pitiminí ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.