directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Mas crida a plantar cara perquè estan intentant 'desmembrar la identitat catalana' a través de la llengua

Culpa PP i PSOE dels atacs constants contra el català · Considera 'molt greu' la suspensió cautelar dels reglaments

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha cridat aquest dimecres a 'plantar cara' després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi suspès cautelarment part del reglament d'ús lingüístic de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida. Segons Mas, la justícia està aprofitant la sentència del Tribunal Constitucional 'per anar desmuntant que el català sigui la llengua pròpia de Catalunya'. 'I d'aquí a desmembrar la identitat i la personalitat catalanes hi va un pas', ha advertit durant una 'mini Doc Session' sobre infraestructures. Ha apuntat també que si això passés a un altre país, 'hi hauria una autèntica revolució', i ha culpat el PP però també el PSOE.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha considerat 'molt greu' que el TSJC hagi suspès cautelarment part del reglament d'ús lingüístic de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida, perquè l'objectiu que hi ha al darrere, al seu parer, és 'anar desmuntant que el català sigui la llengua pròpia de Catalunya'. 'I d'aquí a desmembrar la identitat i la personalitat catalanes hi va un pas', ha avisat.

El líder convergent ha apuntat que si això passés a qualsevol altre país, 'hi hauria una revolució', i ha cridat a 'plantar cara'. De fet, ha recordat que l'últim llibre del lingüista Joan Solà, mort aquest dimecres, es deia precisament 'Plantem cara'. 'Aquí el que s'ha de fer és plantar cara i plantar-la tots junts, perquè això ens afecta a tots, també als que parlen en castellà', ha opinat, tot remarcant que s'està atacant la 'columna vertebral' del que significa Catalunya.

Ha assenyalat també que tot això es producte de la política compartida del PP i del PSOE d'atacar el català com a llengua pròpia de Catalunya. En aquest sentit, ha subratllat les 'andanades sistemàtiques del PP' i els crits de 'Pujol enano habla en castellano' quan José María Aznar va guanyar les eleccions. 'I després van passar a parlar català en la intimitat', ha ironitzat.

Però ha remarcat també que José Luis Rodríguez Zapatero va fer un decret, el de la tercera hora de castellà, 'que ni l'Aznar s'havia atrevit a fer'. 'Aquí hi ha una voluntat sistemàtica d'anar erosionant el que és el signe més fort de la personalitat, de la identitat i de la cultura catalanes', ha constatat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Xavi fletxa Sabadell
28 d'octubre de 2010, 16.25 h

#5 Hi estic d'acord. Els únics que sembla que tenen intenció (real) de proclamar la independència de Catalunya sembla que són en Joan Laporta (SCI) i en Joan Carretero (Rcat). Qualsevol dels dos és vàlid per a això però jo triaré votar en laporta per una raó completament pragmàtica: segons les enquestes, SCI entrarà al Parlamenti Rcat no. Senzillament, trio el vot útil. Per molt que es tinguin prejudicis contra en Laporta o contra qui sigui, ara això és igual: cal votar qui cregu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa Barcelona
28 d'octubre de 2010, 10.41 h

#6 Però què estàs dient? Solidaritat venuda al poder espanyol? Tu saps el que dius realment?

Realment creus que si Solidaritat estigués venuda al poder espanyol hi hauria aquesta magnífica campanya diària de desprestigi i de dubte sobre el Laporta?
Pot estar venut al poder espanyol un partit que s'ha mirat de dalt a baix totes les lleis espanyoles i internacionals i explica clarament quina és la forma d'aconseguir les coses, què es pot fer i què no? Pot estar-ho algú que no fa més... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carla fletxa Tarragona
28 d'octubre de 2010, 09.53 h

#5 Bertran, amb Solidaritat i la gent que la representa Catalunya està perduda, son gent venuda al poder Catala i Espanyol i ademés amb una reputació gran part d'ells que deixa molt que desitjar. No vull que el meu pais sigui gobernat per aquesta "gentussa". Autoestima, Dignitat i Treball. Ara si Ara toca!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 d'octubre de 2010, 03.16 h

Esperem que hi hagi front comú aquesta vegada, però ni ERC ni CiU el volen, només Solidaritat està disposada a unificar la lluita i fer-la més forta. De veritat, si en tans anys que han pogut pactar CiU i ERC no ho han fet, tampoc ho faràn aquesta vegada. El millor es votar al Jan


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Carla fletxa Tarragona
27 d'octubre de 2010, 20.10 h

Si CIU treu majoria els catalans tindran el que es mereixen, quatre anys mes d’empobriment,dia a dia, quatre anys mes d’esclavisme, de vexacions, no català, no seleccions,cementiri nuclear a Ascó,atur creixent, infraestructures inacabades,pensions congelades,reduccio de sous, expoli quatre anys mes i + + + + + .

Si CIU volgues juntament amb Esquerra, tindrien el poder (68 diputats o mes), per a poder declarar l’Independencia al Parlament i lliurar d’una vegada per totes al nostre pai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
27 d'octubre de 2010, 17.11 h

Doncs no donan suport a les consultes, ajornant continuament el debat de la independència i amb la política del peix al cove poca oposició veig jo, decidiu d'una vegada indepndència sí o no? No torneu a traïr el nostre poble i digeu clar a tots aquests que a les estatals voten PP i a les Catalanes us voten a vosaltres que ja ni ha prou, que amb tot un país no es juga.... La independència és l'única sortida per al poble català


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Sílvia Martínez
27 d'octubre de 2010, 16.55 h

Per què no comenceu exigint (o demanant, no sé quina seria la millor fòrmula) la dimissió de la Defensora del Pueblo?
Aquests atacs són i han estat sistemàtics, de raons i arguments, a banda d'evidències, sang, dolor, cansament, i altres danys soferts, en col·leccionem massa. Massa, massa, massa, massa. És insuportable, com assenyaleu, ara cal que us posicioneu amb acció concreta.
Fóra bo que us adoneu que no ens calen més proves ni provatures per a decidir-se per la independència.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 d'octubre de 2010, 16.37 h

Entre en Mas, al “Lecturas i “La Noria” i el super-Monti es demostra que els polítics que patim tenen el nivell molt baix! La Carmen Mairena també es presenta. Ho tenen difícil aquests! Mare de Déu senyor!

Ni un vot als unionistes!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.