directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Balanç del 155: Uns 259 treballadors públics de la Generalitat han estat destituïts

L'associació creu que les mesures d'intervenció adoptades per l'Estat espanyol comportaran "danys de gran magnitud per a les institucions, per a persones concretes i per a tota la ciutadania"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Un informe de ServidorsCAT denuncia que 259 treballadors públics de la Generalitat han estat destituïts amb el 155, la majoria són càrrecs polítics i les àrees més afectades són el Diplocat, els departaments d'Economia i Hisenda i les delegacions a l'estranger. 
Pla general amb Quim Torra d'esquena en primer pla amb els treballadors de la Generalitat esperant per saludar-lo
Pla general amb Quim Torra d'esquena en primer pla amb els treballadors de la Generalitat esperant per saludar-lo
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Aquest és el tercer inventari de danys que aquesta associació elabora des de l'aplicació de l'article i d'aquí a poc publicarà el quart, que serà entregat al president de la Generalitat, Quim Torra, i als nous consellers. ServidorsCAT ha considerat, a través d'un comunicat, que les mesures d'intervenció adoptades per l'Estat espanyol comportaran "danys de gran magnitud per a les institucions, per a persones concretes i per a tota la ciutadania".

A més dels 7 líders independentistes exiliats, els 9 empresonats i la desena de detencions a càrrecs polítics, l'informe denúncia la supressió de 24 organismes, la intervenció de 4 organismes, i la paralització d'una setantena d'iniciatives legislatives com la proposició de llei sobre la conciliació de la vida laboral i familiar, la de lluita contra la violència de gènere i l'assetjament laboral.
 
L'informe elaborat per ServidorsCAT pretén recollir tots els danys soferts per les institucions i la societat catalana arran de l'aplicació del 155, ja que, segons l'associació, "les mesures que els provoquen sovint són desconegudes o bé són objecte d'una publicació dispersa". L'inventari vol servir "com a instrument de denúncia, com a eina al servei de la informació i la memòria col·lectiva i com a mecanisme que pugui ser útil al pròxim Govern legítim de Catalunya".

"No funciona amb normalitat"
 
A través d'un comunicat, ServidorsCAT ha denunciat que la Generalitat "no funciona amb normalitat, com afirmen propagandísticament les autoritats espanyoles mentre la mantenen escapçada, vigilada, al ralentí i amb un nivell d'activitat molt inferior a l'habitual". "Mai no havia funcionat tan malament", ha reblat l'associació.
 
A més, distingeix entre tres tipus de danys: els que han afectat directament persones concretes; els perjudicis per a les institucions, els organismes i els òrgans públics objecte de supressió, dissolució o intervenció; i la resta de danys causats en termes de pèrdua o paralització d'iniciatives, d'inversions, de subvencions o d'altres actuacions pròpies de les polítiques públiques.
 
L’Associació Servidors Públics de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitats contribuir a l’enfortiment i al bon govern de les institucions públiques de Catalunya; defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques, i promoure les iniciatives necessàries per a l’aprofundiment de l’estat de dret, democràtic i social a Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.