directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern sondeja un full de ruta que prioritzi les oportunitats i defugi els terminis

La nova legislatura intentarà aprofitar escenaris com les eleccions municipals i europees per desplegar la República

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - @JoanSole_ | El Govern de Quim Torra reorienta l'estratègia, davant la postura intolerant del Gobierno -amb el suport de PSOE i C's- que jugarà la carta del 155 cada vegada que la Generalitat avanci en la recuperació dels espais perduts, l'executiu català especula com agafar forces amb les noves finestres d'oportunitats que s'obriran els mesos vinents.
© ACN

Comparteix
   

A l'horitzó hi ha tres capítols destacats: l'aniversari dels fets d'octubre, les eleccions municipals i les eleccions europees. Tres cites que marcaran el destí d'aquest Govern que, juntament amb l'inici del judici contra els presos i els exiliats a la tardor, haurà de gestionar el grau de pressió nacional i internacional per denunciar l'anomalia políticojudicial amb la qual viu el país.
 
El president Quim Torra ho apuntava en l'entrevista de diumenge d'El Punt Avui, "ara es parla molt de desobediència i sobirania, i hauríem de dur el debat a les oportunitats, el moment". Les eleccions municipals regalen una oportunitat d'or perquè els republicans controlin ciutats com Barcelona, Tarragona i Lleida. Tres capitals que no han estat a l'altura de les necessitats del moviment independentista. Com concórrer a aquestes eleccions és un debat imprescindible que amb el nou govern a punt d'encetar la legislatura cal començar a treballar. Com també s'haurà de fer amb les eleccions europees. Es pot exportar la causa catalana a Europa postulant de candidats els presos i els exiliats? L'Estat posaria els mateixos problemes als presos i exiliats polítics per rebre l'acta d'eurodiputats com ha passat al Parlament de Catalunya?
 
Abans d'aquests processos electorals, però, hi ha el primer aniversari de l'1-O. Una data que hauria de tenir un reconeixement públic i institucional de la Generalitat. Avantsala de les cites electorals, és una oportunitat perquè, com va passar l'any passat, la comunió entre el carrer i les institucions sigui plena.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
21 de maig de 2018, 17.52 h

Ja la tenim armada. Ara els de la CUP s'hi tornaran a enganxar dient que hem de tirar pel dret sense tenir res del que es necessita doncs abans ja ho teniem mig fet i degut al seu comportament negatiu privant-nos de tenir els doa presidents anteriors per no haver-los votat, ens han arrabassat totes les estructures d'estat que estaven anant endavant. La CUP sou un bon tall, que ens merma en favor d'interesos contraris als que ells diuen defensar i que ningú més comparteix. Quina pena de pais..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 de maig de 2018, 09.50 h



Una pregunta:


Quan es parla , en aquest article, de " la postura intolerant del Gobierno -amb el suport de PSOE i C's" , que potser es refereixen a la postura que les africanes anomenaven "del missioner" ?


La postura del missioner, xocava amb els costums indígenes, perquè l'home es posa al cim i la dona a sota , mentre ells , els nadius africans, solien fer-ho o tots dos ajupits a la gatzoneta (= "de cuclillas" en llengua imperial fracassada) o ella tirada endavant i ell per darrera a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fideli fletxa rdnes
21 de maig de 2018, 06.59 h

la via dura, la via dels Terminis, ja està feta, la de les línies Mestres ... ara la via resolutiva, la dels fruits, la Via de les Oportunitats... ho subscric


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.