directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Bisbat de Lleida renuncia a reivindicar la propietat lleidatana de l'art de la Franja

S'aparta del procés judicial civil i ho comunica després que els bisbes de Lleida i Barbastre s'hagin reunit amb el nunci del Papa a l'Estat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Bisbat de Lleida ha decidit desistir de la seva reivindicació sobre la defensa de la propietat lleidatana de l'art de la Franja de Ponent que li reclama el Bisbat de Barbastre des de fa quinze anys. En un comunicat que ha enviat després que aquest dimecres s'hagin reunit a Madrid els bisbes de Lleida i Barbastre amb el nunci del Papa a l'Estat, el bisbat lleidatà es reitera en reconèixer i acatar les resolucions canòniques que atorguen les 112 peces d'art en litigi a Aragó. D'aquesta manera, el Bisbat de Lleida renuncia a continuar amb el procés endegat per l'Associació d'Amics del Museu de Lleida per demostrar la propietat lleidatana d'aquests béns.
El bisbe de Barbastre, Alfonso Milián, a l'entrada a la Nunciatura Apostòlica del Vaticà a Madrid, on es va reunir amb el bisbe de Lleida per les obres de la Franja
El bisbe de Barbastre, Alfonso Milián, a l'entrada a la Nunciatura Apostòlica del Vaticà a Madrid, on es va reunir amb el bisbe de Lleida per les obres de la Franja

Comparteix
   


Etiquetes
El Bisbat de Lleida ha anunciat aquest dimecres a través d'un comunicat que acata, 'tal com ha fet sempre', la resolució eclesiàstica del Suprem Tribunal de la Signatura Apostòlica que reconeix la propietat de les 112 obres d'art en litigi, que actualment es troben al Museu de Lleida, a la diòcesi aragonesa.

Aquest anunci s'ha fet públic després que aquest dimecres al matí s'hagi reunit a Madrid el bisbe de Lleida, Joan Piris, amb el nunci del papa a Espanya, Renzo Fratini, i el bisbe de Barbastre, Alfonso Milián, per arribar a acord sobre els béns.

A través d'aquest comunicat, es recorda també que el Bisbat de Lleida ja va manifestar que acataria la sentència del judici per via civil en què l'Associació d'Amics del Museu de Lleida defensava que hi havia documentació suficient per demostrar que les obres d'art pertanyien a Lleida. La sentència va concloure que no quedava acreditada l'adquisició de la possessió de les obres per part del Bisbat de Lleida per usucapió, tal com demanava l'advocat dels Amics.

El comunicat també recorda que Piris ja va demanar al president del Consorci del Museu i conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, que 'tornés als seus legítims propietaris les obres en litigi, si aquests, la Diòcesi de Barbastre-Montsó, les reclamava' i que aquesta petició li va ser denegada.

Per tot això, diu el comunicat 'aquest Bisbat s'aparta del procediment, renunciant al seu dret (que no obligació) de constituir-se en part apel·lada' i acata les resolucions canòniques, tot i els 'dubtes, incomprensions, querelles i crítiques fetes públiques per entitats i particulars de manera injusta, injustificada i tergiversant a les clares l'actuació d'aquest Bisbat i del seu Prelat Mons. Joan Piris'. Des d'aquest moment, per tant, 'el Bisbat de Lleida s'aparta del procés civil i per tant ni impugnarà, ni recorrerà ni compareixerà davant el Tribunal Civil Superior'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
roger fletxa gavà-mar
28 d'octubre de 2010, 12.51 h

"consejos vendo, pero para mí no tengo..."
Qui vulgui entendre que ho faci.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 d'octubre de 2010, 09.56 h

No és cap sorpresa. Ja sabíem que el nou bisbe de Lleida nomenat per l'emperador Ratzinger acabaria abandonant l'art i la raó a la politiqueria i el xantatge. L'Església fot pudor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mot fletxa Barcelona
28 d'octubre de 2010, 09.30 h

Independitzem-nos d'Espanya i del Vaticà: Estat Propi i Església Catalana!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 d'octubre de 2010, 09.16 h

Vergonya! Si al bisbat de LLeida tinguessin una mica de dignitat el que haurien de fer és reclamar al vaticà és que les parròquies segregades de la franja tornessin al bisbat de Lleida a on van ser durant 800 anys i que és el espai natural. Una altra prova més de que necessitem un estat propi urgentment i no com ara que estem en un que ens va a la contra en tot i que ho manipula tot en contra de Catalunya i els catalans. Més clar l´aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.