directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Pedro Sànchez hi torna, sobre Torra: és ''racista i supremacista''

El líder del PSOE critica ERC per haver "avantposat les idees racistes" recolzant la candidatura de Torra

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornat a referir-se al president de la Generalitat, Quim Torra, com una persona "racista i supremacista que nega la identitat a la meitat de la societat". Ho fa l'endemà que el president li demani que "s'excusi" per haver usat aquests qualificatius. En una entrevista a Telecinco, Sánchez ha dit que respecta més al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que al de JxCat, Carles Puigdemont, pel fet de no haver fugit.
© PSOE

Comparteix
   


Etiquetes
Ara bé, ha criticat la formació republicana per haver "avantposat idees racistes i supremacistes" i per haver fet Torra president. "Com poden tolerar que no hi hagi Govern, demano una reflexió als partits d'esquerra independentistes", ha manifestat. Sánchez ha defensat que amb el 155 en vigor el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "està facultat per decidir qui pot o no pot ser conseller". Coincideix en afirmar que Rull i Turull no poden ser consellers pel fet d'estar en presó preventiva i tampoc Puig i Comín, per estar "fugits". A més, assegura que qui vol allargar el 155 és el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, i demana que es retorni "a l'Estat autonòmic i a l'ordre constitucional".
 
En una entrevista a Rac1, aquest dimarts el president Torra va mostrar-se sorprès per la "duresa" del líder del PSOE, a qui va demanar que "s'excusi" per haver-lo qualificat de racista, i va avançar que li enviarà una carta responent un escrit del socialista on rebutja que els polítics independentistes que estan a l’estranger estiguin exiliats.
 
L'endemà, el líder del PSOE no s'ha mogut ni un mil·límetre en les seves tesis sobre Torra. "El que cal és diàleg i responsabilitat, no un racista supremacista que nega la identitat de la meitat de la societat", ha dit en referència al president. També ha demanat "reflexió" als partits d'esquerres catalans i ha criticat especialment Esquerra, per haver donat suport a Torra. 

La solució per la "crisi catalana"
 
Segons s'ha preguntat, Sánchez no entén com han pogut situar-lo com a president i com estan permetent que, hores d'ara, encara no hi hagi Govern "Tot aquest viatge per a què? Cal reflexionar, ni el racisme ni el supremacisme pot ser la solució a la crisi catalana", ha manifestat el secretari general dels socialistes. 
 
Sánchez també defensa que Rajoy estigui bloquejant el nomenament dels consellers i ha dit que està "facultat" pel 155 per decidir "qui pot o no pot ser conseller" i ha remarcat que faran costat al PP per aplicar "mesures pactades principalment pels dos grans partits" (deixant fora Cs). 
 
El líder del PSOE també ha insistit que cal canviar el redactat del delicte de rebel·lió perquè, segons creu, està pensat per "alçaments militars d'èpoques passades". També ha afirmat que se sent representat en la posició de la fiscalia alemanya, que demana l'empresonament de Puigdemont i l'entrega a Espanya per rebel·lió i ha assegurat que aquest cas ha deixat veure la "debilitat en la cooperació entre estats membres". 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
23 de maig de 2018, 18.34 h

PEDRITO, EL RACISME, SUPREMACISME, XENOFPOBIA, LA TENIU EL PSOE,,QUANEN INTEL·LIGÈNCIA, HUMANITAT LA JUNTA D'ANDALUSIA VOL DESNONAR ALS JORNALERS DE MARINALEDA, QUE TENEN FEINA FIXA DE DÈCADES I D'ALTRES AVANTATGES SOCIALS, PERÒ SOU FEUDALISTES I L'AMISTAT AMB EL DUQUE DEL INFANTADO DE MARINALEDA, ÉS LA VOSTRA PRIORITAT, AFAVORIR EL FEUDALISME. EL PRESIDENT QUIM TORRA, APART QUE NO HAS LLEGIT RES D'ELL, ET DÓNA MIL VOLTES EN INTEL·LIGÈNCIA EN TREBALLAR PEL POBLE, EN HUMANITAT, NOMÉS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de maig de 2018, 17.17 h

Pedro Sanches, ets un cadaver politic.La Sus anos andalusa ja t'està segant l'herba i et vols aguantar fent més el fatxa que el Rivera més fatxenda. Mentre tinguis Pixetes arreu que et segueixin encara aguantaràs, però t'has de fer soci dels teus enemics politics i ser encara més despreciable per doble motiu. PSOE, no hi ha qui us entengui i cada vegada menys, qui us aguanti. Sou la successió socialista del franquisme, el torçament iniciat per Felipe Gonsales i "er Guerra tiheretasso". ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Snyder. fletxa Sant Esteve de les Roures
23 de maig de 2018, 17.07 h

Canvia el discurs puto nacionalista


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
híbrid fletxa VISCA LA REPUBLICA CATALANA
23 de maig de 2018, 16.37 h

Si tu dices que mi presidente es racista, yo digo que tu eres un calumniador hijo de puta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de maig de 2018, 14.22 h

Un altre porc que diu orellut, Pluralisme, Nacional, Federalisme Socialiste, si Pablo Iglesias aixecas el cap, l'enviaria a pendre per on començen les senalletas.
Salut i República, contra fantasmas que donen suport a un Gobierno PPodrit i corruppte.Sou responsables PPSOEC'S del desgavell actual.Que us bombin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
23 de maig de 2018, 12.56 h

Pedro Sanchez racista. https://www.youtube.com/watch?v=V0IhcgLsEmw


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Claravalls fletxa Claravalls
23 de maig de 2018, 12.07 h

SOS Racisme els escrits del President Torra no demostren cap tipus de racisme.Apa miserable feixista que't moqui la iaia.
I tu qui ets per parlar de Catalunya?.I tu qui ets per parlar del nostre President.?. Ens importa una merda el que diguis feixista més que feixista. Ppsoecs són els fills de l'assassí Franco...et queda clar miserable franquista.Apa ruc més que ruc a cagar a la via.
Catalunya no és ni serà mai España.//*//
Som República.//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
AliBay fletxa Cornellà de Llobregat
23 de maig de 2018, 11.51 h

Va, Pedete, confessa. Què t'ha dit la Sultana que et podia passar si no t'abaixaves els pantalons i et posaves a ballar amb els collons enlaire i ensenyant el cul?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.