directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Plataforma per la Llengua recomana seguir aplicant els reglaments d'ús del català 'en la seva totalitat'

L'entitat assegura que la suspensió per part del TSJC és fruit de la sentència contra l'Estatut

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Plataforma per la Llengua insta l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida a continuar aplicant els regalments d'ús lingüístics 'en la seva totalitat', ignorant així la suspensió cautelar dictaminada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L'entitat considera 'greus' les suspensions cautelars i assegura que són conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut. En aquest sentit, s'ofereix per assessorar els ajuntaments per tal que desenvolupin reglaments d'usos 'el més aviat possible'.
plataforma llengua
Comparteix
   


Etiquetes
Per la Plataforma per la Llengua, les mesures cautelars poden representar 'un prejudici i una predeterminació' de la resolució de la sentència i afirma que no tenen en compte els drets dels catalanoparlants. Tant és així que assegura que les resolucions contradiuen la llei de Política Lingüística 1/1998 aprovada democràticament pel Parlament de Catalunya i que 'posen en entredit d'una manera que ratlla el ridícul qüestions bàsiques que ja es van resoldre a la transició, i a l'Estatut del 1979'.

Per altra banda, assenyala que els 'dèficits' en el tractament del català per part de l'estat espanyol són 'excepcionals' en el context dels països de tradició democràtica, ja que segons assegura aquest és l'únic cas en què una llengua com el català no és oficial de l'estat, a més d'haver-hi, afirma, més de 500 lleis que imposen el castellà a Catalunya o prohibeixen directament l'ús del català.

En aquest sentit la Plataforma per la Llengua insta l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida a continuar aplicant llurs reglaments d'usos lingüístics en la seva totalitat i encoratgen a què aquestes institucions tirin endavant l'anunci de recórrer les resolucions respectives. L'entitat demana també a l'Associació Catalana de Municipis i a la Federació Catalana de Municipis que s'impliquin per tal que els reglaments d'usos lingüístics dels ens locals s'apliquin tal i com estan redactats, i que juntament amb les forces políitiques, promoguin que els ajuntaments de Catalunya que encara no disposin de reglament d'usos lingüístics.

D'aquesta manera, la Plataforma per la Llengua oferix suport i assessorament als ajuntaments de Catalunya que no tenen reglament d'usos lingüístics perquè els desenvolupin. També demana que s'apliquin les lleis aprovades del Parlament de Catalunya tal com han estat aprovades pels representants de poble de Catalunya, i els reglaments i normativa que se'n deriven.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.