directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat no tira la tovallola amb l'art sacre de la Franja després de la renúncia del bisbat de Lleida

Tresserras assegura que la marxa enrere del bisbe Joan Piris 'no canvia les coses'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, ha insistit en defensar la unitat de la col·lecció d'art sacre de la Franja, després de la renúncia del bisbat de Lleida, que ha anunciat la seva retirada del litigi amb el bisbat de Barbastre-Montsó, que el reclama des de fa 15 anys. Així, el titular de Cultura es manté ferm en la posició de la Generalitat, que en defensa la unitat tenint en compte la Llei catalana de patrimoni i les resolucions del Parlament sobre la qüestió. Tresserras ha manifestat que la retirada del bisbat de Lleida 'no canvia les coses', i ha convidat a la reflexió: 'el que cal mirar és perquè 100 anys després algú decideix que hi ha un conflicte i un contenciós'.
Joan Manuel Tresserras, cinema
Comparteix
   


Etiquetes
El conseller de Cultura s'ha mostrat novament inamovible en referència al litigi de l'art de la Franja. 'Des del primer dia la nostra voluntat ha estat no suscitar un conflicte al voltant d'aquest tresor artístic', ha reafirmat Tresserras, que defensa el 'caràcter legítim' de l'actuació del bisbe Massaguer a l'hora de construir la col·lecció seguint instruccions del Vaticà.

Si durant 100 anys no hi va haver cap conflicte amb aquesta col·lecció, el titular de Cultura es pregunta 'perquè algú decideix que hi ha un conflicte i un contenciós'. Amb aquestes paraules, Tresserras ha donat un contingut polític a aquesta 'qüestió interna de l'Església', que té a veure amb la segregació de les parròquies de la Franja.

Sobre les properes actuacions, el conseller les ha emplaçat a la propera reunió del consorci que gestiona el Museu de Lleida, que serà al desembre. El conseller ha fet aquestes declaracions després de visitar la capella ardent del lingüista Joan Solà, mort ahir dimecres als 70 anys.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pirineus fletxa Cap i casal
28 d'octubre de 2010, 15.23 h

És la màxima institució, la Generalitat, qui ha de dir si aquest "regal", que suposaria la sortida de patrimoni cultural fora del país, pot arribar a fer-se efectiu. Un cas similar al dels Centelles, encara que allò fos una "venda".

En un estat propi independent, ambdós fets serien perseguits per la llei. Així de clar i català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Voltaire fletxa Rias Baixas
28 d'octubre de 2010, 15.13 h

Podem deixar morir la nostra llengua, convertir-nos en una regio d'Espanya pero no podem permetre que ens robin el nostre Patrimoni Cultural. Aixo es l'ultim!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lo MARRACO fletxa Lleida lliure de UNIONISTES
28 d'octubre de 2010, 13.52 h

Els del OPIUMDEI son molt poderossos al Vaticà i a Torreciutat. L'alcalde de Lleida ROS, ni mu., prefereix fer soroll amb el seu IMAN mussulmá que defenssar el MUSSEU DIOCESA de Lleida. Esclar que contra el IMAN, te garantida la portada diaria a tots els diaris i atotes les terulies. I com que els eu partit no vol ara ni avans defenssar a Lleida i a Catalunya, callarà com un "puta" i farà el joc al PP i al PSOE amb el suport sota ma de CiU i MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.