directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

RTVE hauria premiat amb sobresous els directius d'informatius afins al PP

En un moment en que el sou de la resta de la plantilla estava pràcticament congelat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció| A RTVE li creixen els nans. Entre denúncies dels seus treballadors per la manipulació informativa de la cadena, 'Vertele' publica avui en exclusiva que la direcció hauria premiat amb complements salarials als responsables de controlar la informació dels Telenotícies sense aclarir (tot i que existeix una ordre judicial que ho demana) tots els caps que han rebut aquests sobresous, de quants diners es tracta i a què són deguts. Carmen Sastre, directora de continguts de TVE i número dos d'informatius, i José Gilgado director d'informatius diaris, són dos dels noms que haurien rebut aquestes "gratificacions extraordinàries" el 2017, d'uns milers d'euros. Així ho hauria decidit José Antonio Álvarez Gundín, director dels Serveis Informatius de TVE. 
televisión española espanyola televisió rtve tve
RTVE

Comparteix
   


Etiquetes
Així, mentre que el sou de la resta de la plantilla de la cadena pública estava pràcticament congelat per la Llei de Pressupostos, es premiava els directius afins al PP: Sastre -que va ser cap de nacional quan Alfredo Urdaci era al capdavant dels informatius i assessora dels consellers del PP al Consell d'Administració- hauria sumat al seu sou brut de més de 96.000 euros anuals una gratificació trimestral de 4.500 euros (per un total de 13.500) per "responsabilitat", "càrrega de treball" i els "magnífics resultats d'audiència obtinguts pels Telenotícies". Cal recordar que ella és qui, el mateix 2017 i segons el Consell d'Informatius, va encomanar a una redactora elaborar la informació sobre la declaració de Rajoy al judici de la Gürtel basant-se només en l'argumentari del PP.

D'altra banda, José Gilgado hauria rebut 2.500 euros de sobresou (a més del seu salari de 87.000 euros bruts anuals) per les audiències i uns altres 2.000 euros per "càrrega de feina". Ell és exdirectiu de Telemadrid i va ser fitxat per Julio Somoano i mantingut per José Antonio Álvarez Gundín com a membre de la "redacció paral·lela" afí al PP que vol controlar la informació en els Telenotícies. Entre tots els casos de manipulació que li atribueixen els treballadors de TVE, hi ha el fet que obligués a modificar la informació sobre la declaració de María Dolores de Cospedal en el cas Bárcenas.

Segons han dit a 'Vertele' fonts sindicals, "aquestes gratificacions arbitràries tornen a posar de manifest l'obscurantisme que regna a RTVE al voltant dels sous de la cúpula directiva"; sobretot, des que al 2015 es van canviar les regles del joc per tal que es coneguessin encara menys. Tot i que RTVE ha volgut defensar-se dient que es tracta de "gratificacions que es donen a tots els nivells", els sindicats qüestionen la legalitat d'aquests sobresous i asseguren que "voreja" la Llei de pressupostos. Una altra llei, com la de Transparència, que sembla que es resistirà a acatar el mitjà de comunicació públic espanyol. I és que ja hi ha hagut nombroses denúncies al voltant de la manca de transparència en els salaris de la direcció de RTVE; cosa que els sindicats sospiten que pot ser degut al fet que els increments en els salaris de certs directius puguin sobrepassar els límits legals. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
30 de maig de 2018, 08.41 h



TOT PLEGAT, España teniu una autèntica PORQUERIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de maig de 2018, 22.01 h

eSSpaÑa, extrema podedumbre.
eSSpaÑa, extremo hedor.
eSSpaÑa, eterna incompetencia.

ADIÓS, eSSpaÑa ! No faltaria más !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de maig de 2018, 22.01 h

eSSpaÑa, extrema podedumbre.
eSSpaÑa, extremo hedor.
eSSpaÑa, eterna incompetencia.

ADIÓS, eSSpaÑa ! No faltaria más !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
29 de maig de 2018, 20.29 h

#1 Otro patético neofranquista tabernario de Ciudagramos. Como la Barbie Falangita y su Primo el Rivera, los descendientes APORELLISTAS de los FALANGISTAS, FASCISTAS y NAZIS que apoyaron la REBELION armada de FRANCO que provocó una guerra y miles de muertos. Aquel DICTADOR ASESINO que tuvo de ministro a un tal FRAGA que luego fundó el PP el cual ha podido realizar su particular GOLPE DE ESTADO 155 gracias a la colaboración de su marca blanca falangita y el PsoE del Sr. X o Mr. GAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
s fletxa s
29 de maig de 2018, 20.03 h

#1 franquista drogat borratxo


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
29 de maig de 2018, 18.54 h


PARA EL ABUELETE JUANITO RUIZ DE FIGUERAS


FIGAROVOX/TRIBUNE - Selon l'historien Benoît Pellistrandi, le nouveau président catalan Quim Torra est une «marionnette» entre les mains de Puigdemont. Plus inquiétant, ce leader ouvertement nationaliste puise son inspiration dans la Yougoslavie de Milosevic ou l'Italie de Mussolini.

http://www.lefigaro.fr/vox/monde/2018/05/16/31002-20180516ARTFIG00125-qui-se-cache-derriere-le-sulfureux-quin-torra-nouveau-president-de-la-catalogne.php


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.