directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Miguel Ángel Gimeno, nou president del TSJC

Ha rebut més suports que l'actual presidenta, Maria Eugènia Alegret, que optava a la reeleció

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha escollit el nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno. Gimeno substituirà al càrrec a Maria Eugènia Alegret, actual presidenta del Tribunal i que optava a la reelecció. El nomenament feia mesos que estava encallat per falta d'acord. Els candidats a la presidència eren l'actual presidenta, el finalment escollit i per últim Joaquim Bayo. Per sortir elegit Gimeno ha necessitat com a mínim el suport de tretze dels 21 vocals dels que consta el Ple del CGPJ.

Comparteix
   


Etiquetes
Nascut a Binéfar (Osca) el 4 d'octubre de 1950, va estudiar Dret a les Universitats de Lleida i Barcelona i va ingressar a la Carrera Judicial l'any 1987. Miguel Ángel Gimeno sempre ha exercit a Catalunya i la seva primera destinació va ser al jutjat número 3 de l'Hospitalet de Llobregat (1987-1988).

Des del 1988 fins el 1993 va estar al jutjat d'instrucció 22 de Barcelona. L'any 1993 va ingressar a l'Audiència de Barcelona on va exercir a la secció 10ª entre els any 1993-2000 i des d'aleshores ha estat magistrat-president de la secció 6ª de l'Audiència de Barcelona.
Miguel Ángel Gimeno pertany a l'associació Jutges per la Democràcia.

El passat més de juny els tres candidats van presentar els seus programes davant el ple del Consell General del Poder Judicial. En aquell moment es va assegurar que al juliol ja hi hauria decisió. En aquest temps han estat necessaris diversos plens sense acord perquè finalment aquest dijous es produís l'elecció. En definitiva es tractava d'una pugna d'equilibri de forces i entre la majoritària Associació Professional de la Magistratura, de la què forma part Alegret, i Jutges per la Democràcia, de la què és membre Miguel Ángel Gimeno.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Marcel fletxa Gavà
29 d'octubre de 2010, 03.44 h

Els "Progressistes" o "Conservadors"... d'Espanya són exactament el mateix i els uneix el mateix odi a Catalunya i contra el Català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.