directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les claus de la moció de censura al PP

Aquesta és la ja quarta de la democràcia a Espanya i fins ara, totes han fracassat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Aquest dijous podria ser especial. El Congrés dels Diputats protagonitzarà la quarta moció de censura de la democràcia a Espanya. La iniciativa l'ha presentat el partit socialista i Pedro Sánchez es presenta com a alternativa per intentar fer fora a Mariano Rajoy de La Moncloa. La votació final no serà però fins divendres. 
Mariano Rajoy abandona l'estrada del Congrés dels Diputats després de l'última intervenció al debat d'investidura del 31 d'agost del 2016
Mariano Rajoy abandona l'estrada del Congrés dels Diputats després de l'última intervenció al debat d'investidura del 31 d'agost del 2016
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta però no és la primera moció de censura que hi ha a Espanya. I fins ara, totes han fracassat. La primera la va presentar Alfonso Guerra l'any 1980 i va proposar Felipe González com a candidat. Van tenir 152 vots a favor i els van faltar només 24 suports per tal que la mesura tirés endavant. 
 
El president d'Aliança Popular, Antonio Hernández Mancha, va optar per la mateixa fórmula per fer fora a Felipe González l'any 1987. Però en aquest cas, van tenir menys suport i van acumular un total de 195 vots en contra i només 67 a favor. La resta van ser abstencions. 
 
Finalment, la tercera, la va presentar Podemos. Pablo Iglesias es va postular com a recanvi de Rajoy el 2017. Però tampoc va tenir èxit i va ser rebutjada amb 170 vots en contra, 82 a favor i 97 abstencions.
 
Per conèixer el resultat de les votacions, caldrà escoltar primer totes les intervencions. Aleshores, la presidenta del Congrés anunciarà l'hora de la votació que serà pública. Però per tal que la moció triomfi es necessita una majoria absoluta de, com a mínim, 176 vots. Si els socialistes obtinguessin aquest suport, la presidenta de la cambra ho comunicaria a Felipe VI i a Mariano Rajoy. Aleshores, el candidat podria ser investit. Així ho marca, de fet, l'article 99 de la Constitució.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.