directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La nova ministra d'Energia i Medi ambient va avalar l'informe ambiental del projecte Castor

Teresa Ribera té una taca negra al currículum: va signar la Declaració d'Impacte Ambiental favorable a la instal·lació del magatzem de gas

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció | Teresa Ribera serà la nova ministra d'Energia, Medi ambient i Canvi Climàtic, el departament més ambiciós per Pedro Sánchez, clau per a definir la política energètica del futur que el PP va deixar a mig camí. L'experta en canvi climàtic va ser secretaria d'Estat en aquesta àrea amb José Luis Rodriguez Zapatero on va sortir salpicada pel cas Castor. 
La secretària d'estat de canvi climàtic del govern espanyol, Teresa Ribera, en roda de premsa des de Brussel·les
La secretària d'estat de canvi climàtic del govern espanyol, Teresa Ribera, en roda de premsa des de Brussel·les
© Raquel Correa

Comparteix
   


Etiquetes
En el seu càrrec públic, Ribera va ser l'encarregada de signar la Declaració d'impacte Ambiental (DIA) favorable al projecte del magatzem de gas Castor, gestionat per l'empresa de Florentino Pérez.

El projecte es va paralitzar el setembre de 2013 després de provocar diversos sismes a la costa valenciana i tarragonina.
 
El projecte faraònic que havia de ser el dipòsit més gran de gas natural de l'Estat situat davant la costa de Vinaròs i el delta de l'Ebre, va acabar sent una desfeta medi ambiental i social que ha costat uns 2.000 milions d'euros a les arques públiques.
 
Els bancs creditors van demandar l'Estat i la fiscalia de Castelló va denunciar diversos tècnics del ministeri i de l'Institut Geològic i Miner. Ribera va ser apartada amb l'arribada del PP l'any 2011.

En l'actualitat, Ribera és directora de l'Institut de Desenvolupament Sostenible i Relacions Internacionals (IDDRI) amb seu a París des de juny de 2014 i és una gran coneixedora de les negociacions internacionals en matèria de canvi climàtic i medi ambient.


Els primers noms del govern de Sánchez

El president Pedro Sánchez està perfilant el seu executiu i ja ha triat els primers noms. A banda de Ribera a Medi Ambient, Sánchez ha designat persones de la seva confiança com Carmen Calvo a vicepresidència i al capdavant del recuperat Ministeri d'Igualtat i José Luis Ábalos com a ministre de Foment. 
 
Tanmateix, ha triat un perfil proper a Susana Díaz per Hisenda, María Jesús Montero (des de 2004 ha estat part dels governs de la Junta d'Andalusia, incloent-hi l'època del cas dels ERO i els cursos de formació). De moment, en el nou executiu hi ha dos catalans, un històric del socialisme com és Josep Borrell, que havia estat ministre en la darrera etapa de Felipe González, i Mertixell Batet en el Ministeri de Política Autonòmica.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
5 de juny de 2018, 17.17 h

#1 Ah!! I em deixava de dir que si al govern, la senyora de la foto fa igual com al seu dictamen en la escandalosa Operació Castor, malament va o anirà la cosa. El què sí és cert, és que de moment l'indesitjable empresari de la llotja del bernabeu, un tal florentino, arran d'aquesta operació s'ha embutxacat 1.500 milions d'euros, i aquests suposats socialistes, abans republicans i obrers i ara monàrquics fins a les celles i capitalistes fins als genitals, sense dir ni piu


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de juny de 2018, 16.43 h

Amb aquest tal Sanchez, és com haver sortit del foc i caigut a les brases. I amb el govern que ha ha fet no cal que ningú se senti optimista, doncs són en la llengua de Ñ: Los mismos perros con distintos collares.
La prova més fefaent la tenim amb el primer esbirro i mercenari que ha trobat, un home ressentit, català renegat de discurs ple d'odi, prepotent,"xulo" en la llengua de Ñ, que s'escolta quan enraona i que l'agrada que li aplaudeixin els seus exabruptes facistoides quan parla.
I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.