directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran insta PP i PSOE a tenir coratge per reconèixer que el cafè per a tothom ha estat un error

Planteja si té sentit tenir 17 autonomies quan n'hi ha que no volen exercir les seves competències

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general de CiU i portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha plantejat aquest divendres si té sentit tenir disset autonomies quan n'hi ha que no volen exercir les seves competències i no ho han volgut fer mai, com poden ser educació o sanitat. 'Té sentit continuar amb aquesta situació? O falta coratge al PP i al PSOE per reconèixer que el cafè per a tothom ha estat un error?', ha preguntat en la seva carta-web als militants d'UDC.
duran i lleida
Comparteix
   


Etiquetes
Duran s'ha referit al debat que ha obert Mariano Rajoy sobre la necessitat de revisar l'Estat autonòmic, perquè l'actual sistema provoca una duplicitat de finestretes administratives i això dificulta la sortida de la crisi, perquè fa més complex el procés administratiu i perquè resulta un model més costós.

Però el líder d'UDC ha opinat que no són les autonomies les que dupliquen, sinó que és l'Estat, que ha transferit les competències a les comunitats. 'El problema no és l'Estat federal o el de les autonomies en si mateixos, sinó la incapacitat o, més ben dit en aquest cas, la manca de voluntat política del poder central d'acceptar la configuració del vell estat centralista en un nou Estat de les autonomies', ha argumentat.

I és que Duran ha apuntat que el debat que de debò la societat i els partits haurien de fer és 'si té sentit tenir disset autonomies' o si realment s'hauria de 'refer allò que no es va fer prou bé en el moment d'elaborar la Constitució i de desenvolupar-la autonòmicament'. El secretari general de CiU ha remarcat que hi ha autonomies que disposen de competències que no han volgut tenir mai, com l'educació o la sanitat, i cada cop queda més clar que prefereixen no haver-les d'administrar directament.

'Té sentit continuar amb aquesta situació? O falta coratge al PP i al PSOE per reconèixer que el cafè per a tothom ha estat un error? Aquest és el debat que caldria fer i que malauradament no voldran fer', ha lamentat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
30 d'octubre de 2010, 16.59 h

És la única vegada que a en duran li sento dir una cosa coherent. Això no obstant, la seva coherència, no està en línia amb els fets i política del seu partit, perquè com molt bé diu en Quim més avall, amb 23 anys de govern i set de càstig de cares a la paret, han tingut temps suficient com per haver fet mans i mànigues per a redreçar la situació o haver posat almenys la primera pedra al canvi. En comptes d'això, encara volen anar submissos amb aquells que ens han ofegat, perquè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 d'octubre de 2010, 16.52 h

#2 Serà si obté escons, és clar, perquè sembla que a aquest omnipoderós senyor, res li serà impossible. Vaja, que de presideant del barça, passarà ja directament a president de la nació catalana. No em feu riure que no en tinc ganes!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 d'octubre de 2010, 16.49 h

#2 El què arriba a fer i com transforma la mentalitat de les persones el futbol !!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Julià fletxa BCN
30 d'octubre de 2010, 13.05 h

El partit que ha aixecat Catalunya i que l'ha dotada d'estructures d'estat, malgrat l'oposició del PSC i del PP i dels pals a les rodes que des de 1999 ha posat ERC. L'únic partit que ens pot situar en el camí de la independència o al menys d'un estat confederat. Esperem que en Laporta sàpiga gestionar millor que vosaltres la seva representació i col.labori per aconseguir-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 d'octubre de 2010, 07.32 h

I ara se n´adonen després de 23 anys de majories i majories absolutes i sent decisius a madrid? Qina bara. Ciu quin fàstic de gent i quin fàstic de partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.