directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Benach reivindica la propietat catalana de les obres d'art de la Franja, 'demostrada i documentada'

Assegura que buscarà la unitat de tots els partits per defensar el posicionament que s'ha mantingut fins ara

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president del Parlament, Ernest Benach, creu que el president d'Aragó, Marcelí Iglesias, no té legitimitat per demanar que la Generalitat no obstaculitzi el retorn de les obres d'art de la Franja. Segons ha dit Benach en una visita a Lleida com a número 2 de la llista per Barcelona d'Esquerra a les eleccions al Parlament, 'cal reconèixer la unitat de la col·lecció de les obres d'art de la Franja de Ponent exposades al Museu de Lleida, i la legítima propietat catalana, demostrada i documentada'. Tot i això, Ernest Benach s'ha mostrat obert al diàleg i ha assegurat que buscarà la unitat política de tots els partits en defensa del posicionament que ha mantingut fins ara el Govern.
ernest benach
Comparteix
   


Etiquetes
Un posicionament, ha afegit, que es mantindrà si Esquerra continua al Govern després de les eleccions: 'si Esquerra continua governant les obres segur que no es mouran de Lleida', ha dit. El líder republicà creu a més que la visita del Papa Benet XVI a Barcelona, el 7 de novembre, ha influït directament en el canvi de posició del Bisbe de Lleida

Ernest Benach ha assegurat que el fet que el bisbe de Lleida, Miquel Piris, demani ara la cessió de les obres a l'Aragó, té a veure directament amb la visita papal. Això no treu però, diu, que la Generalitat no pugui defensar els interessos de Catalunya basant-se en les competències exclusives en patrimoni. Benach assegura que la propietat de l'art sacre és legítimament catalana, i que així s'ha de reconèixer juntament amb la unitat de la col·lecció. El president del Parlament, que s'ha mostrat obert al diàleg com a única solució, creu que el president de l'Aragó, Marcelí Iglesias, no pot contradir el paper del Govern català com ha fet en els últims dies. La opinió d'Iglesias queda encara més deslegitimada, segons Benach, des que ha estat nomenat secretari d'organització del PSOE.

El president del Parlament ha assegurat que el litigi per les obres d'art de la franja 'és una qüestió nacional que fa massa anys que dura'. Per això, ha dit que Esquerra promourà des del Parlament que la majoria de partits, 'si pot ser tots', ha dit, avalin el que s'ha fet fins ara, i tornin a reiterar les qüestions bàsiques davant el litigi, que són la defensa de la propietat i la legitimitat de les accions de la Generalitat. Benach ha recordat que el Parlament ha aprovat una Llei de Patrimoni, les competències de la qual Aragó 'ni el bisbat de Barbastre poden negar'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
REAGRUPAT fletxa Girona
1 de novembre de 2010, 11.35 h

És el poder tmporal d'una església que potser ha perdut el nord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
31 d'octubre de 2010, 14.45 h

El Pocavergonya bisbe del opus demoni, sense cap escrúpol va fer firmar a la franja que les parròquies mai demanarien ses obres, una volta posades a Barbastre...So, mes avarícia i vilania, impossible.

Anònim, 30/10/2010 a les 18:48


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
31 d'octubre de 2010, 05.25 h

Que les parròquies de la franja segregades arbitràriament tornin al bisbat de Lleida que és a on van ser durant vuit-cents anys i que és el seu lloc natural i on han d´estar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.