directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les universitats es mostren satisfetes amb el nou Govern de Torra

També creuen que l'executiu espanyol obre "l’esperança d’un canvi

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) considera que la constitució dels nous governs català i espanyol "ha obert l’esperança d’un canvi" i ha subratllat que decisions com la creació d’un Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats o la voluntat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, d’iniciar el seu mandat reunint-se amb els rectors de les universitats catalanes "són senyals en la bona direcció.
Fotografia de família dels rectors i representants de les universitats catalanes amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón
Fotografia de família dels rectors i representants de les universitats catalanes amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
Així ho ha subratllat l'ACUP en una declaració que ha fet en defensa dels valors cívics i democràtics.
 
En la declaració, l'ACUP assenyala que les universitats públiques catalanes comparteixen una tradició "de pensament crític, de cultura de la llibertat i de pluralisme, i un compromís vers els valors cívics i socials propis d’una societat democràtica".

En coherència amb aquests principis, assenyala que ha mostrat en els darrers temps i de forma reiterada la seva preocupació davant la degradació de drets i llibertats i el seu rebuig a les accions contràries a la convivència i a la resolució dialogada i acordada de conflictes i diferències.

"Actituds intolerants"
 
En aquest sentit, les universitats han tornat a denunciar les "actituds intolerants com les disputes sobre l’exhibició de símbols, la persecució penal d’actuacions emparades en els drets civils bàsics o l’obstrucció del debat i la llibertat d’expressió en l’espai universitari". 
 
Citant les paraules de la catedràtica a Illinois Luisa Elena Delgado, l'ACUP ha indicat que “una democràcia no es mesura pels moments en què hi ha acord, sinó per com es gestiona el desacord”.

Per això, assegura que "des de la pluralitat ideològica" les universitats es refermem en la seva aposta a favor dels drets i de la política, "amb voluntat de servei i propòsit constructiu" perquè "només des de la reivindicació dels principis de la democràcia, dels drets humans i del diàleg serà possible gestionar la dissensió, superar el conflicte i reforçar-nos com a societat".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
11 de juny de 2018, 19.15 h

L'activitat emprenedora a Catalunya ha crescut més d'un punt percentual en relació a l'any anterior -quan era del 6,99%- i s'ha enfilat fins al 8,03% el 2017. Així doncs, la taxa d'activitat emprenedora de la població catalana entre 18 i 64 anys supera la mitjana espanyola (6,19%) i també l'europea (7,86%).

EL FRANQUISME/FALANGISME VA CONTROLAR L'ENSENYAMENT DE TOTS ELS MAJORS DE 50 ANYS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de juny de 2018, 19.13 h

Catalunya és la regió d'Europa que ha captat més recursos de la Comissió Europea (CE) destinats a projectes d’innovació de petites i mitjanes empreses. En concret, 148 pimes catalanes han obtingut 61,9 milions d’euros a fons perdut per impulsar projectes d’R+D i innovació, segons dades d’Acció d'acord amb l’SME Instrument Data Hub. En concret, són fons competitius captats entre el 2014 i el 2017 procedents del programa SME Instrument de l’Horitzó 2020.

ELS NAZIS TAMBÉ VAN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
11 de juny de 2018, 18.49 h

Se desploma la inversión productiva.

En el caso catalán, la inversión productiva extranjera pasó de 1.552 millones hasta los 519 millones, una caída del 74,9%, según datos del Registro de Inversiones Exteriores (RIE) del Ministerio de Economía. Este desplome se produjo antes de la celebración.

ELS NAZIS TAMBÉ CONTROLAVAN L'ENSENYAMENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.