directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

'Santità, benvenuto in Catalogna'

El catalanisme d'arrel cristià es mobilitza per evitar que la visita del Papa a Barcelona sigui un acte d'espanyolitat · Jordi Pujol (CiU), Àngel Ros (PSC) i Jordi Carbonell (ERC), entre els signants del manifest

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Fins a 36 personalitats, civils i eclesiàstiques, subscriuen avui un manifest (pdf) publicat al Corriere della Sera, el diari de més difusió a Itàlia, en què li donen la benvinguda a Barcelona entesa com a capital de Catalunya, i no pas com a 'segona ciutat d'Espanya' que molts sectors de la jerarquia eclesiàstica espanyola pretenen vendre al Vaticà. Jordi Pujol, Joan Rigol, Eugeni Gay, Jordi Ballesteros, Àngel Ros, Josep Maria Soler, Josep Alegre, Valentí Miserachs, Artur Mas, Josep A. Duran i Lleida o Jordi Carbonell, entre d'altres, es troben entre els signants del manifest.
Papa, senyera, Benet XVI
Comparteix
   


Etiquetes
La carta agraeix a Benet XVI la seva visita a Barcelona, en la doble vessant simbòlica i artística del temple de Gaudí i social de l’Obra del Nen Déu. Alhora, agraeix la seva presència a 'un territori amb una consciència de nació que sempre ha estat reconegut per la tradició eclesial' i 'a un país amb arrels cristianes'. Alhora, remarca la vitalitat actual de l’Església a Catalunya.

La trentena de personalitats també agraeixen a Benet XVI que parli en català durant la cerimònia litúrgica i l'àngelus, alhora que remarquen les arrels cristianes de Catalunya i lloen la gran obra d'Antoni Gaudí com a monument de referència pel món cristià.

Primeres crítiques
L'espanyolisme eclesiàstic ja ha reaccionat contra el manifest, acusant-lo d'estar basat en el 'nacional-catolisisme', alhora que s'insta els cristians d'arreu de l'Estat a què vinguin a Barcelona a rebre el Papa amb banderes espanyoles.

Paral·lelament al manifest publicat avui, la societat civil catalana -encapçalada per Òmnium Cultural i el FC Barcelona-, també han iniciat una campanya per a projectar Catalunya al món en motiu de la visita de Joseph Ratzinger, demanant que la gent el rebi amb senyeres als balcons, alhora que s'ha posat en marxa una pàgina a Facebook en aquesta mateixa lína, B16 a BCN: Quina imatge de Catalunya volem transmetre al món?.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Oriol Gil Sanchis fletxa Premià de Mar (Maresme)
3 de novembre de 2010, 01.14 h

VOLEM EL PAPA PEL LITORAL!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Laia fletxa Papalona
3 de novembre de 2010, 00.23 h

Ai, no, que no sigui un acte d'espanyolitat, si us plau! Que sigui un acte de submissió vergonyant a un senyor feudal homòfob, sexista i encobridor de delictes repugnants. Sempre que faci una part dels seus encanteris en català. A les llistes aquestes tan emotives de morts i desapareguts a la batalla de l'Ebre, ja hi heu posat la Raó?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de novembre de 2010, 19.47 h

#1 Saps petrixolet?Franco ordenà condemnar a mort 16 capellans bascos pel simple fet de ser-ho, a Catalunya Companys salvá Montserrat de les cremes,durant la guerra que els feixistes espanyols i renegats com tu provocaren,en quant a OMNIUM(no OMINUM),que et puc dir?quan treguis 1.500.000 persones al carrer podràs parlar,mentrestant tanca la teva boca butiflera,i segueix pixant,segueix...fora de test!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa Badalona
2 de novembre de 2010, 16.36 h

Si es pixen de riure... com quan Espanya pidolava una cadira al G20 jajaja allò si que era un bon acudit... La 8ª potencia del mundo repetiu constantment si aquest pais s' el passa tothom pel forro en el pla internacional...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Petrixol fletxa Tarragona
2 de novembre de 2010, 13.18 h

quina tonteria per Deu. L'esglesia catolica es la institucio mes centralitzada i amb mes poder del mon, el Vatica es deu pixar de riure.
tindrem que fer com Companys, quan fent la vista grossa als assassinats per part de les esquerres que ell liderava, als capellans a tota Espanya i a Catalunya, va a fer el minse esforc per evitar-ho un cop dient t "no mateu a aquest cura, ja que es catala".
societat civil encapcalada per OMINUM, JAJAAJA EM PIXOOOOO!!!

http://pereciurana.blogpsot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.