directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Platges metropolitanes: diversitat, identitat i gestió personalitzada

El relleu del litoral metropolità influeix en les platges i, sobretot, condiciona la seva gestió

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

No totes les platges són iguals. De fet, els 42 km de front marítim metropolità, on podem gaudir de 41 platges diferents, presenten característiques geogràfiques diverses que no només canvien la seva fisonomia sinó que les seves particularitats també les fan més adients per unes activitats o unes altres.
El manteniment de l'AMB a les platges metropolitanes
El manteniment de l'AMB a les platges metropolitanes





Comparteix
   


Etiquetes
Al litoral metropolità cal diferenciar entre les platges del nord i les del sud. En el cas de les primeres, són platges més abruptes i més estretes, amb una sorra més gruixuda i pedrenca i una profunditat més acusada. La granulometria o la influència de la Serralada Litoral enganxada al mar en són alguns dels motius .

L’accessibilitat de les persones amb problemes de mobilitat és una prioritat a tot el litoral, però la forta pendent de les platges del nord pot dificultar-ne l’entrada i sortida de l’aigua. Per això s’han instal·lat elements que faciliten el bany a aquestes persones a través d’unes boies d’assistència. Per altra banda, el litoral metropolità del sud té un relleu més suau, amb platges més amples, menys profunditat de nivell de l’aigua i una sorra més fina. Totes aquestes particularitats venen donades pel Delta del Llobregat i el Massís del Garraf. 

 
Com influeix el relleu en les platges metropolitanes?

En tenir diferents característiques, cada zona litoral requereix d’una gestió concreta de les platges. Per exemple, es té en compte el seguiment dels temporals i les pluges fortes, el litoral nord té una gestió que es basa en un seguiment dels temporals i les pluges fortes. Al litoral nord, s’activa un protocol previ al temporal on es treballa per eliminar barreres que bloquegin el pas de l’aigua i construir canals per evitar la inundació de les platges. Una vegada acabat el temporal, els equips tècnics treballen per deixar les platges tal com estaven abans de les pluges.

D’altra banda, el terreny de les platges metropolitanes del sud és ideal per potenciar la biodiversitat a través de les dunes híbrides, una iniciativa que ha contribuït a naturalitzar les platges de Castelldefels i Gavà. Aquesta gestió es troba actualment en la seva cinquena fase, on es preveu construir 5.000 metres lineals més, plantar 7.000 unitats de plantes autòctones i retirar 40.000 kg de vegetació invasora de les platges metropolitanes de Castelldefels, Gavà i Viladecans. A banda d’això, les esplanades sorrenques de la platja de Castelldefels, així com la seva orientació i morfologia, han fet possible la realització d’un abalisament destinat exclusivament a practicar kitesurf. Això no només suposa una atracció per molta gent, sinó que prova que les platges metropolitanes tenen identitat pròpia.
 
El litoral metropolità puntuat amb un notable pels seus usuaris

Els banyistes valoren molt positivament la qualitat d’aquestes platges, arribant gairebé al 8 sobre 10 i amb un índex de satisfacció del 110%, la xifra més alta fins al moment. A més a més, els 10,5 milions d’usuaris de les platges metropolitanes avalen la seva qualitat i la bona gestió i manteniment que s’està duent a terme per part de les administracions. Una gestió que es realitza tenint en compte la identitat del litoral metropolità i alhora preservant i potenciant la personalitat de cada platja: des de les urbanes, com a Badalona, fins a platges totalment naturalitzades com la del Prat de Llobregat, passant per aquelles destinades a un públic més familiar com les de Castelldefels o Gavà.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.