directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] Un manter cau a terra inconscient després d'una batuda de la Guardia Urbana de Barcelona

Advertim que les imatges poden ferir alguna sensibilitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese | Moments de tensió a la plaça Catalunya de Barcelona. Segons explica el col·lectiu 'Detrás de la manta', una xarxa de suport contra la criminalització i la violència racista i classista cap als venedors ambulants a Barcelona, una batuda de la Guàrdia Urbana de Barcelona hauria acabat amb un menter ferit a terra. També han denunciat que l'ambulància ha tardat 20 minuts a arribar.
top manta, topmanta, manters, guardia urbana, barcelona
Un manter inconscient a terra després d'una batuda amb la GUB
© Detrás de la Manta

Comparteix
   


Etiquetes
L'ajuntament de Barcelona dels comuns neda entre dos discursos ben oposats. Fins i tot actua amb equidistància amb el tema de la venda ambulant a Barcelona: per una banda enarbora el discurs del "voler acollir" i, tal vegada, ara que ve l'estiu i els turistes, el d'intentar amagar de certs llocs cèntrics de la ciutat els manters que venen, sovint, falsificacions. Una petició del gremi comercial de la ciutat comtal que veu com els manters exerceixen una competència deslleial cap a ells.
 
Avui s'ha produït un enfrontament entre un grup de manters i la Guàrdia Urbana de Barcelona. Durant la batuda, un manter ha quedat inconscient a terra, fins a 20 minuts, que no ha arribat l'ambulància. El col·lectiu 'Destrás de la Manta' ha explicat que la policia municipal "no respecta el Ramadà de les persones que sota el fort sol i sense menjar ni beure es guanyen la vida venent a la manta". A més, també ha definit els agents locals així: "No són funcionaris, són mercenaris. L'ambulància triga més de 20 minuts. Si ell home fos blanc, ja seria aquí. La GUB escalfa l'ambient per justificar la seva violència en una batuda racista del dia a dia amb els Manters".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.