directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

L'IEC també rebutja les manifestacions del director d'Air Berlin

La companyia no rectifica i denunciarà a l'exdiputat al Congrés, Joan Puig

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha publicat en un comunicat el seu 'rebuig més enèrgic' davant les manifestacions del director general de la companyia aèria Air Berlin, Joachim Hunold contra l'ús de la llengua catalana. L'Equip de Govern de l'IEC manifesta a través de l'escrit el seu 'estupor' davant aquestes declaracions del seu director contra l'ús del català en els vols de la companyia als diversos aeroports dels territoris on aquesta llengua és oficialment pròpia.
Joachim Hunold air berlin
Comparteix
   

Al mateix temps, l'acadèmia de la llengua i la cultura catalana recorda a la companyia aèria que el català és una llengua oficialment reconeguda per les autoritats d'Andorra, les Illes Balears, Catalunya, el País Valencià, la Catalunya del Nord i l’Alguer, a l'illa de Sardenya i que aquest tot aquest afer viola els drets humans i civils de milions de ciutadans que utilitzen la llengua catalana.

Amb tot, la companyia continua sense disculpar-se pels seus comentaris contra el català i segueix la polèmica després que l'ex-diputat al congrés espanyol Joan Puig difongués en un apunt del seu blog el logotip modificat de la companyia amb una esvàstica nazi. Air Berlin denunciarà l'ex-diputat al congrés espanyol, i, tot i que força blocaires del país també van difondre'l, la companyia alemanya només es querellarà contra ell perquè creu que va ser el primer en fer-ho i la resta el van imitar. Puig diu: 'És demostrable que no vaig ser el primer, però tampoc no em preocupa. No he dit res de l'altre món.'




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.