directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Per Mas els contractes als ni-nis són un 'brindis al sol' electoralista

Recorda que la mesura es posa en marxa a tres setmanes i mitja de les eleccions

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El líder de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts des de Madrid que la convocatòria de 5.000 contractes formatius per a joves 'ni-ni' (ni estudien ni treballen) que obrirà el Govern és un 'brindis al sol' de caràcter 'electoralista' que, a més, es posa en marxa a tres setmanes i mitja de les eleccions i amb un pressupost 'hipotecat'. Mas s'ha preguntat perquè l'executiu català engega la mesura ara i no pas a l'inici de la crisi. Segons el líder de CiU la proposta és només un 'pedaç', perquè la solució real per reincorporar aquests joves passa per fer-los tornar al sistema educatiu i complementar la seva formació amb pràctiques a empreses 'degudament subvencionades i desgravades fiscalment'.
artur mas
Comparteix
   

Mas s'ha pronunciat d'aquesta manera en la mateixa línia que altres membres de la seva formació, que consideren que la mesura és partidista i evidencia que no s'ha fet res per solucionar els problemes en els anys en què el tripartit ha governat. Segons el líder de CiU, ho demostra el fet que la Generalitat fa la convocatòria quan queden tres setmanes i mitja per les eleccions i no quan va començar la crisi i el nombre de joves 'ni-ni' va créixer de manera alarmant.

A més, Mas ha criticat que els membres del Govern posin en marxa la mesura en un moment en què el pressupost de la Generalitat està 'hipotecat' i 'deixaran deutes a tot arreu'. La seva alternativa, ha dit, passa per millorar els estàndards de formació i portar aquests joves al sistema educatiu per ensenyar-los 'encara que només sigui un ofici' complementant les classes amb pràctiques a empreses 'degudament subvencionades'.

Mas ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu on ha tornat a defensar el concert econòmic per a Catalunya com a via per recuperar la vitalitat econòmica del país i on ha avançat que CiU condicionarà la seva actuació a les Corts espanyoles a la consecució d'aquest acord. El líder de CiU ha recordat que Catalunya no pot seguir suportant perdre entre un 5 i un 7% de la seva renda anual i ha emplaçat a les grans formacions espanyoles a reflexionar sobre si el 'cafè per a tots' té futur.

En aquest marc ha recordat que 'la festa' del sistema actual de les autonomies 's'ha acabat' i que 30 anys de solidaritat han tingut com a resultat la creació d'infraestructures, la millora dels serveis públics i l'increment del nombre de funcionaris en territoris que no han desenvolupat el seu teixit empresarial, mentre que Catalunya ha hagut de suportar la 'llosa' del dèficit fiscal. 'Després de trenta anys cal revisar a fons això, i si la única possibilitat és que Catalunya surti del sistema comú, plantegint-ho', ha dit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
3 de novembre de 2010, 19.05 h

#1 Encara avui al telenotícies, el seu amic Rajoi (amic d'en Mas naturalment), ha dit que de Concert Econòmic, nanai del Paraguai. I com que seran els fatxes qui guanyaran les eleccions estatals, el nen Mas ho té clar. Com a màxim els donaran un ministeri per al soci Duran, perquèa pugui anar gastant-se els 1000€ diaris en aquella "modesta pensió" de madrit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau fletxa Cardedeu
2 de novembre de 2010, 15.16 h

#2 si, al concert dels mojinos escocios, perquè una altra cosa dubto que arribeu a fer, botiflers!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de novembre de 2010, 14.39 h

CiU no ha dit res de necessitar majoria per anar a pel concert... a pel concert hi aniràn tan CiU com ERC, hagin format govern junts o no. També Solidaritat anirà a pel concert


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
2 de novembre de 2010, 13.58 h

Un brindis al sol, és portar com a principal proposta el concert econòmic i desdir-ten abans de saber els resultats, amenaçant amb no fer-ho sinò treus una majoria absoluta i per golejada. Vaja com sempre corrupCIU no es mulla per a re i deixa en paper mullat tot el que diu i promet duran la campanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.