directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un reportatge acusa la Universitat de Barcelona de cometre frau en les eleccions al claustre

S’han trobat fins a deu casos de persones que podrien haver tingut l’oportunitat de votar dues vegades

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | La Universitat de Barcelona podria haver comès frau en les eleccions al Claustre.
Imatge d'una de les proves del reportatge
Imatge d'una de les proves del reportatge

Comparteix
   


Etiquetes
Les eleccions al Claustre de la Universitat de Barcelona estan sota sospita, segons publica aquest divendres Revista Mirall. Un error a l'hora de fer el cens ha provocat una sèrie de greuges que no només ha afectat els drets dels votants, sinó també a les candidatures que s'hi van presentar.
 
La cita electoral del 10 de maig, que serveix per escollir els 300 membres que representen el personal acadèmic (180), administratiu (30) i els estudiants (90 dividits amb 84 representants dels estudiants de grau i màster i 6 de doctorat), va estar marcada per una manca de garanties que restava en coneixement de la Junta Electoral Permanent i el vicerectorat d'estudiants i política linguïstica.

També hi ha hagut eleccions estudiantils

Aquest any s’ha donat la situació que han coincidit les eleccions estudiantils -cada dos anys- amb les del Personal Docent i Investigador (PDI) i les del Personal d’Administració i Serveis (PAS) -cada quatre anys-. Aquesta coincidència, que podia estar prevista per la Junta Electoral Permanent, ha trastocat el cens, que resta dividit en quatre diferents: Estudiants, PAS, PDI i PDI no doctor o no permanent. Aquesta divisió deixa orfe una categoria que no està recollida, la d’estudiant que té una relació laboral amb la universitat.
 
El cens, que distingeix els estudiants del personal contractat, va provocar que hi hagués persones que apareixien en els dos censos d’estudiant i de personal contractat -i que per tant podien votar dos cops-. La universitat, davant la situació, decideix reorganitzar el cens i estipula que els estudiants de doctorat que tenen un contracte votaran com a personal PAS o PDI.

Votar més d'un cop

Aquesta mesura ve motivada per: d'una banda, no hi ha normativa específica i s’acullen al reglament a les eleccions al rector de la universitat -una normativa diferent a la que regia aquestes eleccions-; i de l'altra, el cens de PDI és fixe, mentre que el d’estudiants es mòbil fins al mateix dia de les eleccions pràcticament.
 
Tot i això, fonts que han tingut accés a aquest cens, s’han trobat fins a deu casos de persones que podrien haver tingut l’oportunitat de votar dues vegades el 10 de maig en circumscripcions -facultats- diferents.

Continua llegint el reportatge a Revista Mirall.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
16 de juny de 2018, 08.56 h

-s'han trobat deu casos. No "fins a"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.