directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Des de Baix: 'Volem ser l'altaveu parlamentari dels moviments d'esquerra anticapitalistes'

Pretenen trencar amb la política 'burocratitzada' · Defensen el dret a decidir per arribar a una República Catalana independent d'Espanya

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els col·lectius d'esquerres oposats al capitalisme ja tenen a qui votar. El seu nom, Des de baix. La seva candidata, Esther Vivas, una de les agitadores més actives dels moviments antiglobalització catalans que pretén, ara, entrar al Parlament per fer front a les 'polítiques capitalistes' que duen a terme les formacions actuals. Una praxis que, en paraules de la candidata, ha desembocat en l'actual crisi econòmica i en conseqüència, en la implosió del sistema capitalista 'basat en la recerca insaciable de beneficis que porta a l’explotació creixent dels treballadors'. Vivas ha explicat a directe!cat que són una candidatura unitària de diferents organitzacions polítiques i defensen amb fervor el dret a decidir per arribar a una República Catalana, alhora que vol ser la pedra a la sabata del gran nombre de polítics 'burocratitzats' que hi ha, al seu parer, a l'arc parlamentari.

Comparteix
   


Etiquetes
Esther Vivas, sabadellenca de 35 anys, en porta més de deu liderant moviments antiglobalització i participat activament en diverses edicions del Fòrum Social Mundial i el Fòrum Social Català. Autora de diversos llibres relacionats amb el comerç just i el deute extern, Vivas viurà les seves primeres eleccions com a candidata a la presidència al Parlament de Catalunya després que l'any 2009 encapçalés les llistes d'Esquerra Anticapitalista a les eleccions del Parlament Europeu. Vivas, que es presenta per Barcelona, tindrà el suport dels candidats de les altres tres províncies catalanes. D'aquesta manera, Jordi Creus es presentarà per Lleida acompanyat pel pagès activista Josep Pàmies, a Girona serà Miquel Blanch, i a Tarragona, Josep Estrada encapçalarà les llistes.

Des de baix, l'esquerra autèntica
En declaracions a directe!cat, Vivas defensa l'entrada de la candidatura que lidera al Parlament per ocupar l'espai polític d'esquerres abandonat per les formacions que així es defineixen però que 'han demostrat  no tenir cap estratègia pròpia i estar submises al marc constitucional que els han fet renunciar a les polítiques incloses en els seus programes electorals'.

Segons exposa, Des de Baix es postula com la única que es mantindrà allunyada de les tesis neoliberals i la que donarà suport als moviments socials que moltes forces polítiques 'han criminalitzat'. Per aquest motiu, i en cas d'obtenir representació parlamentaria, la formació Des de baix evitarà qualsevol pacte amb els partits polítics si aquests mantenen les tesis actuals.

Parlament 'burocratitzat'
Ni Artur Mas ni José Montilla. La candidatura anticapitalista veu en els dos candidats una continuació de les polítiques actuals basades en la proximitat als centres de poder i l'allunyament progressiu de la ciutadania. Vivas exposa que cap dels dos líders demostra un interès per sortir de la crisi econòmica alhora que els acusa de voler liderar un Parlament farcit de polítics 'burocratitzats'. 

S''ha de governar d'acord amb el poble i donar suport a les persones que més pateixen la crisi'. Per aquest motiu, Vivas defensa l'increment del salari base fins a 1200 euros i la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals. Advocant per una major inversió en serveis públics, la candidata anticapitalista rebutja frontalment les 'grans obres faraòniques' que tenen un gran impacte mediambiental.

República Catalana com a objectiu
Després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) respecte a l'Estatut, Des de baix mostra el seu rebuig a la legitimitat d'aquest òrgan i advoca pel dret democràtic dels catalans a que puguin decidir el seu futur. D'aquesta manera, la candidatura es presenta com un dels col·lectius que treballa per una futura República Catalana, motiu pel qual donen suport a les consultes sobiranistes celebrades arreu de Catalunya. La independència de Catalunya d'Espanya ha de venir però íntimament relacionada amb la defensa dels drets socials. Segons afirma Vivas, 'reclamem una lluita pels drets nacionals amb un fort component social i d’esquerres'.
 






COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
L'Esteve fletxa Vallés Oriental
10 de novembre de 2010, 10.52 h

Un respecta pel Ratzinger , que fa quatre dies era negre i jugava amb el Barça.... Miracle !!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
9 de novembre de 2010, 17.24 h

#9 En aquesta visita també hi estàs tu,suposo,lligadet amb una corretja de la mà del borbó i amb un morrió,no fós càs que se t'acudís mossegar l'ex-membre de l'exèrcit nazi,el Ratzinguer.

Si,el aporta fa les seves festetes,però com a mínim no va amb cotilla i se li pixa cap negra al damunt,hi ha altra gent que si...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
9 de novembre de 2010, 14.20 h

#8 no he de justificar res, i menys si m'ho demanes tu. Primer aprèn a ser educat. que bona falta et fa.
Ara, suposo que fa uns mesos, aquesta noia, per tu era un bombonet.
http://www.directe.cat/noticia/25211/maria-lapiedra-actriu-de-cine-porno-sempre-he-cregut-en-catalunya-en-la-seva-independencia

Poca memoria, mal educat, ets una perla! Els d'Erc poden estar orgullosos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
9 de novembre de 2010, 14.03 h

#9 mare de Deu que curt que ets. Tens l'EGB noi? Així ens va a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jaume CF fletxa Sentmenat
9 de novembre de 2010, 13.59 h

Endavant Esther, vosaltres sou el futur de la política. Un cop hem detectat que el capitalisme només funciona per alguns, els rics, que no és un sistema equitatiu, que aliena les persones, que ens explota, i un llarg etcètera. Feu camí Esther que d'aqui uns anys tots els ignorants que escriuen malament de vosaltres us hauran de besar els peus.

Salut i independència


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
roger fletxa gavà-mar
9 de novembre de 2010, 11.37 h

Catalunya actual:
arriva el papa a la Sagrada Família el el reben SM els reis Joan Carles i Sofia, màxims representants d'Espanya i personatges respectats arreu del mon.
efectes de la independència:
arriva el papa a la sagrada família i el reb el MH Laporta, en calçotets, un puro a la ma dreta i una ampolla de xampagne (que no cava) a l'altra i dient-li, "apa, vagi amb cura que a les 20.00h toca U2 i he d'anar-hi, per cert, santitat, no tindrà vostè una visa de sobra...?"



Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim fletxa PPCC.
9 de novembre de 2010, 11.26 h

http://www.youtube.com/watch?v=7qMTSk5_yGM&feature=related

#6 Apa Roger de flor justifica el nou fitxatge del teu ídol Laporta i solidaritat. Aquest és l´independentisme del Laporta i solidaritat que tant els fot estanquera que estelada?. M´imagino la Isabel Clara Simó " ballant" al costat d´aquesta tipa i no sé si riure o plorar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
tas fletxa bcn
9 de novembre de 2010, 10.45 h

Roger deixa de dir collonades i pren-te la medicació


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
9 de novembre de 2010, 10.01 h

#4 Ara si voleu ens fotem tots a viure en comunes ocupades sense llum aigua i electicitat i a tocar la guitarra i fumar petes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPCC.
9 de novembre de 2010, 09.49 h

#3 No, no, la merda seca és en Laporta i els que voleu imposar-la per collons sou els del seu club de fans especialment els que com tu aspiren a poltrona o a càrrec a on ja sabem tots, el Laporta ja comença a tenir clar quin seran els resultats que obtindrà i ja fa picades d´ullet a ERC i a Incv i ara ja parla del referèndum en la propera legislatura. No havíem quedat que declaració unilateral o res? No us ompliu la boca de que el Laporta no vol poltrona i és diferent a tots els altres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.