directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Hollywood assenyala Catalunya com un dels centres emergents de producció cinematogràfica

'The Hollywood Reporter' valora els incentius públics, el clúster de productores i la formació de professionals que té el territori

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La revista nord-americana The Hollywood Reporter veu Catalunya com un dels nous centres de producció de cinema de projecció internacional perquè compta amb les empreses, els professionals i el suport de les institucions necessari per fer bons productes. 'Només amb una mirada a la llista de pel·lícules espanyoles amb projecció internacional es veu clarament que Catalunya s'ha consolidat com un 'hub' de la producció cinematogràfica', assenyala la revista. Sota el títol 'Com Catalunya s'ha convertit en un pròsper centre de producció de cine', l'article valora el paper de les institucions públiques, que protegeixen la llengua al mateix temps que promocionen productes amb projecció internacional.
hollywood, cinema, català
Comparteix
   


Etiquetes
La revista, referent en la indústria de Hollywood, cita com a exemples de films d'èxit com la recent estrenada 'Els ulls de Júlia', de Guillem Morales, l'última del mexicà Alejandro González Iñárritu, 'Biutiful', rodada a Barcelona, o la segona pel·lícula de producció catalana de Woody Allen, 'Coneixeràs a l'home dels teus somnis'.

Segons l'article de The Hollywood Reporter publicat al web, existeixen tres factors que han 'catapultat Catalunya a l'estrellat': uns incentius 'generosos' de les institucions catalanes, un clúster de productores amb 'visió internacional' i una escola de cinema, l'Escac, que dóna al mercat de forma regular 'talent fresc'.

La publicació subratlla les aportacions del govern català de 17 milions de dòlars l'any passat, que suposen més de la meitat del total de recursos que van destinar les institucions autonòmiques de l'Estat.

Pamela Rolfe, autora de l'article, explica com funcionen els sistemes de subvencions de pel·lícules i dóna veu al director de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó, i de la directora de Catalan Films, Àngela Bosch.

La periodista explica que els ajuts de les institucions catalanes estan condicionats a que el film disposi d'una versió en català, però aquest fet no fa perdre la visió internacional del sector. 'Al mateix temps que practiquen una protecció ferotge de la llengua i la identitat local, les autoritats catalanes miren més enllà del mercat intern per crear films per un públic internacional', conclou l'autora.

The Hollywood Reporter és una de les capçaleres històriques de la indústria de l'entreteniment als EUA i les primeres edicions es remunten a l'any 1930.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
ANTON fletxa san jose
4 de novembre de 2010, 00.13 h

NADA, NADA, QUE LA EMBAJADA CASTELLANA EN EEUU SE QUEJE DE ESTE ARTICULO COMO HA HECHO EN ALEMANIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 de novembre de 2010, 15.54 h

I això que estem sotmesos a Espanya i a la seva espoliació de 22.000.000.000 d'euros. Que passarà quan siguem un Estat? El amos!

Cap vot als unionistes!
Visca Catalunya quart estat d'Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marga B fletxa Barcelona
3 de novembre de 2010, 13.34 h

Això es fer país!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
3 de novembre de 2010, 13.18 h

Caram que primmirat, l'article parla de defensa ferotge del català de l'escola de cinema Escac que dona constanment talents i que el Govern Català els hi dona suport, per tant ens està dient que el Govern a donat a coneixer el Català i ha donat ressò al fet diferèncial Català ... Enhorabona als que des d'el govern han fet posible la internacionalització de catalunya .
Visca la terra lliure i visca l'esquerra dels Països Catalans


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
3 de novembre de 2010, 09.34 h

#1 Doncs posem remei i votem només partits que diguin clarament i sense embuts que són independentistes i deixem de banda Ciu, Psc-psoe i PP que a sobre de ser els més corruptes que hi ha són els hereus del franquisme i del atado i bien atado i a sobre tenen exactament el mateix programa per Catalunya, el d´una regió amb mini autonomia administrativa a on ells puguin continuar remenat les cireres i untar-se´n els dits com han fet i faran sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ghhishxctee fletxa gliese 581 g
3 de novembre de 2010, 08.11 h

lo que volgueu, però de moment, no ens consideren res més que una "Spain's region".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.