directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Catalunya impulsa més de la quarta part de la producció científica de l'Estat espanyol

L'R+D+i català assoleix màxims històrics i se situa per davant de Finlàndia i Àustria

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La producció científica catalana ha arribat a màxims històrics i ja suposa més de la quarta part (26,1%) de l'Estat espanyol. A més, aquesta producció ja supera la de països com Finlàndia i Àustria. Segons el segon informe trimestral R+D+I elaborat per la Comissió Interdepartamental de Recerca i Innovació, la producció científica catalana ha arribat als 14.918 documents, cosa que suposa un augment del 12,1% de mitjana anual des del 2003 fins el 2008. L'informe també revela que els articles catalans estan per sobre de la mitjana mundial pel que fa a les citacions en publicacions científiques del món, ja que l'índex de citació és d'1,40 mentre que la mitjana mundial és d'1.
tubs, provetes, laboratori
Comparteix
   


Etiquetes
En el cas de l'Estat espanyol, aquest nivell és d'1,13 i a països com Finlàndia i Àustria és d'1,39 i 1,38, respectivament. L'informe destaca que les xifres catalanes són especialment bones ja que s'ha de tenir en compte que la inversió en R+D i el nombre d'investigadors per milió d'habitants és inferior a Catalunya.

L'informe conclou, després de comparar diversos paràmetres de producció i de qualitat, que Catalunya té un perfil similar al de Suècia o Finlàndia, superior al d'Àustria o Noruega i molt superior al del conjunt de l'Estat.

Veterinària i Energia

Per àrees, Catalunya obté la qualitat més alta en Veterinària, Energia, Enginyeria i Ciències ambientals i de la terra. Amb una mica menys d'impacte destaquen Empresa, Gestió i Comptabilitat; Física i Astronomia; Arts i humanitats; Infermeria; Química; Ciències de la computació i matemàtiques i Ciències dels materials.

Seguint aquesta classificació del grup de recerca SCOPUS, l'informe conclou que les àrees científiques més rellevants per a la producció científica catalana són Enginyeria i Enginyeria química en el bloc tècnic, Química, Ciències de la terra i de l'espai en el de ciències experimentals, Medicina en l'àmbit de la salut i Arts i humanitats en el bloc de ciències socials.

954 milions d'euros d'inversió

El Govern ha assolit una inversió de 954 milions d'euros en R+D+I, dels quals 834 són en R+D. Per aquest motiu, l'informe considera que s'ha assolit el compromís establert al Pacte Nacional de Recerca i Innovació (PNRI) si es té en compte la caiguda del Producte Interior Brut (PIB) registrada.

El document considera que l'esforç per a R+D+I és encara 'més imprescindible i urgent' que en el moent en que es va signar aquest pacte, ja que és una de les oportunitats per sortir de la crisi econòmica.

Per altra banda, Catalunya se situa a la tretzena posició en nombre de participacions de les petites i mitjanes empreses i la vuitena en euros aconseguits de la UE (136,8 MEUR). La participació de les PIME és de 59, cosa que suposa la 15a posició juntament amb el Piemont. Els euros aconseguits per les PIME catalanes són 18,9 MEUR, suposant un 13,8 dels euros aconseguits per Catalunya (la UE va fixar com objectiu el 15%).




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
3 de novembre de 2010, 13.19 h

Reagrupat, sinònim de convergent radicalitzat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Reagrupat fletxa Girona
3 de novembre de 2010, 08.34 h

Gairebé la mateixa proporció que quan paguem impostos


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.