directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

El tripartit torna a exigir a Mas que 'doni la cara' pel presumpte finançament il·legal de CDC

PSC, ERC i ICV reclamen que s'esclareixin els fets el més aviat possible

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La petició de la fiscalia d'obrir una investigació independent del cas Palau per esclarir si CDC va finançar-se de forma irregular ha tornat a posar Artur Mas contra les cordes a pocs dies de l'inici de la campanya electoral. El PSC ha demanat al candidat de CiU 'una explicació convincent' per als ciutadans atenent la proximitat de les eleccions. Així mateix, ICV creu que la federació nacionalista s'ha quedat 'sense arguments' per defensar-se i ERC ha celebrat la decisió de la fiscalia tot recordant que la comissió parlamentària d'investigació del 'cas Palau' ja va 'demostrar' que hi havia una 'xarxa organitzada' darrere la qual Millet actuava amb el vistiplau de representants de CDC i també amb la complicitat de Ferrovial. Des de CiU s'ha contraatacat insinuant que el tripartit està al darrere de la persecució iniciada per la fiscalia.
joan ferran
Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, ha assegurat aquest dimecres que 'són tants els detalls, les dades, i les proves que vinculen el 'cas Palau' amb el finançament irregular de CDC', que ja esdevé 'urgent i imprescindible, per higiene democràtica, una explicació convincent per part del candidat de CiU, Artur Mas, al conjunt dels ciutadans'. En aquest sentit, ha manifestat que Àngel Colom i Daniel Osàcar hauran d'explicar allò que van callar o ometre davant els representants públics', en referència a la seva compareixença davant la comissió d'investigació al Parlament.

En un comunicat, ha lamentat que amb el seu 'silenci', Mas 'fa un flac favor al bon nom de la política, i a través del seu silenci autoacusador només fa que generar més dubtes sobre la tasca dels servidors públics'. Ferran, que també va ser portaveu a la Comissió Parlamentària que va investigar l'afer, ha constatat que 'potser ara, amb les noves revelacions que anem coneixent, Àngel Colom i Daniel Osàcar hauran d'explicar allò que van callar o ometre davant els representats públics'.

Segons Ferran, 'la proximitat de la campanya electoral exigeix, més que mai, un exercici de transparència per tal que els ciutadans puguin anar a les urnes amb els comptes de cada partit ben clars'. El dirigent del PSC ha ressaltat que 'davant el concert polifònic de dades acusadores, Mas ha d'explicar la lletra, la música i els autors de l'afer Trias Fargas-Palau'.

ICV troba 'impresentable' l'actitud de CiU

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha demanat aquest dimarts 'màxima celeritat' en la resolució del cas Millet i ha afirmat que CiU 's'està quedant sense arguments per negar el que cada vegada és més evident: el finançament irregular de Convergència'. Al seu torn, ha instat al jutge que porta el cas, Juli Solaz, a escoltar 'd'una vegada per totes els arguments de la fiscalia', i ha qualificat d''impresentable' l'actitud de CiU davant del cas Millet, acusant el president de CiU, Artur Mas, de 'mentir' dient que no coneixia en Daniel que apareixia als documents del Palau. 

Per ERC la comissió parlamentària ja va 'demostrar' aquesta 'xarxa organitzada'

Al seu torn, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha aplaudit la decisió de la fiscalia, ja que la comissió parlamentària d'investigació del 'cas Palau' ja va 'demostrar' que hi havia una 'xarxa organitzada' darrere la qual Millet actuava amb el vistiplau de representants de CDC i també amb la complicitat de Ferrovial. Puigcercós espera que prosperi la petició de la fiscalia perquè el que fa és 'assumir el que ja era veritat' i actuar de forma 'lògica'. Si prospera podria ser citat com a imputat el gerent de Convergència Democràtica de Catalunya, Daniel Osàcar.

Joan Puigcercós sosté que la comissió parlamentària va demostrar que Millet va actuar amb el vistiplau de dirigents de CDC. Per aquest motiu, ha celebrat la petició que fiscalia ha fet al jutge Julio Solaz. Segons Puigcercós, la justícia ha d'actuar amb cautela i seguint els tràmits necessaris però espera que la petició de fiscalia prosperi i que el cas es pugui esclarir judicialment.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Berta fletxa Girona
9 de novembre de 2010, 10.36 h

Us poso l'enllaç de dos vídeos que us poden interessar.

La veritat del Cas Palau: http://www.youtube.com/watch?v=lcoaxmPSbXg

Oficina Antifrau -2003 Vs 2010-: http://www.youtube.com/watch?v=C9j6WEkqMeM


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
l'esbirro fletxa la guingueta
3 de novembre de 2010, 16.27 h

els tontos utils del psoe passaran a ser el convergents com ja ho han estat com per exempkle amb el pacte Mas ZP sobre l'estatut sense papers ui sense garantir el resultat del TC. Quina presa de pel us van fotre els sociaistes. Però el pitjor es que hi hem perdut tots. Per cert jo no em dedico a insultar. gracies


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pep fletxa Alt Empordà
3 de novembre de 2010, 16.09 h

La demostració clara i contundent que els trolls becaris de CiU están ben cagadets, és que s'han reactivat amb pinces tipus i el PSC i PSOE també.
Ja veig els Convergents tot el que queda fins a les eleccions tirant pilotes fora com el Marianito amb els Hilitos del Prestige o l'Aznar amb el Ha sido ETA...però la veritat i les proves son les que son Ex...... molta tila que el precipici per CiU està a tocar


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pep fletxa Alt Empordà
3 de novembre de 2010, 15.58 h

Va home Ex...una mica de tila no t'anirà malament!!! tu no has votat mai ERC, tu no pots votar un partit independentista i net de corrupció! lo teu és votar els unionistes i els corruptes que mai han questionat la pertenença a espanya.
Et recomeno molta tila..
CiU=CORRUPCIÓ
Ex =CORRUPCIÓ
Sous CORRUPCIÓ de la bruta i fastigosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 de novembre de 2010, 14.01 h

El més divertit de tot, el que ens farà pixar-nos de riure serà quant a partir del 28-N els d'ERC ja no només no tingueu la possibilitat de fer de tontos ùtils dels P$OEcialistes sino més aviat en sigueu un estorb i comencin a filtrar el munt de dossiers que tenen.

La cara de tontos que s'us quedarà serà per pixar-se. A les hores començareu a entendre de quin costat està cada escù, però serà massa tard....i us ho haureu guanyat a pols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
3 de novembre de 2010, 13.45 h

#15 Esbirro, gràcies per no insultar-me. Tot un detall.

Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
3 de novembre de 2010, 13.44 h

#15 si em passes el què val el pis d'en Mas et faig el calcul. Si vols també et puc donar els números si ho ha finançat amb Bons del Palau o bé si tenia participacions del PI, donaven per unes quantes festetes d'en Sis ales i la Rajola ( ara protegida del grupo Godó) però no crec que dongues per un pis. Ara el que de veritat fa por és l'entremat sociato-espanyol com va creixent per tot catalunya. Però el què mes fot és que estàn recaptant diners dels catalans amb els bons , per p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
l'esbirro fletxa la guingueta
3 de novembre de 2010, 13.29 h

Roger de flor, el pis d'en Mas sense estar al poder costa deu vegades més qui el paga? tu ? en Millet i Ferrovial. si parles del Carod es perque el seu sou es públic i el d'en Masno. Paga Palau, es a dir MIllet i Ferrovial. I en Jordi Anguera qunt cobra i de quí, li passa a Laporta la part corresponent


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
3 de novembre de 2010, 12.54 h

ERC: Carod: pis de 1.000.000 € és a dir 166.386.000 pts / 8 anys* 14pagues = 1.485.599 pts al mes passem a €= 8928 € /mes Ara entenc per què s'han donat el bec durant 8 anys amb el PSC.

LLadres!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jordi-80 fletxa València
3 de novembre de 2010, 10.03 h

Ací tenim la prova de com de lladres caradures són els convergents, eixos sociovergents que viuen de la indefinició (o siga, de la mentida) calculada. El troll multinicks, o trolls diversos, dirigit per Madí, en compte d'intentar demostrar la inocència de CiU, només pot que treure casos de corrupció de l'altra part de la família, els sociates. O siga, que deixen clars que són corruptes, i nomes poden jugar a veure qui ho és més.

I com no, no poden treure cap cas d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.