directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya lidera el rànquing contra la llibertat artística per davant de la Xina, l’Iran, Egipte o Turquia

Una organització internacional denuncia que el PP va aprofitar els atemptats de París per retallar llibertats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| L’organització internacional Freemuse per la defensa de la llibertat artística alerta que l’Estat espanyol és una de les seves “principals preocupacions”. Segons un dels seus estudis, Espanya és, amb 13 casos, l’estat del món que va enviar més músics a la presó el 2017; seguit de la Xina, l’Iran, Egipte i Turquia.
Valtonyc, Pablo Hasel i Elgio, en una imatge d'arxiu
Valtonyc, Pablo Hasel i Elgio, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
L’ONG demanarà reunir-se amb el govern de Pedro Sánchez en les properes setmanes per exposar les conclusions del seu informe, titulat 'L’estat de la llibertat artística 2018'. El director de Freemuse, Srirak Plipat, explica que la legislació espanyola contra l’enaltiment del terrorisme “atempta contra els drets humans” i alerta que si no es fa res per canviar-la pot contribuir a crear un “clima de por que aboqui els artistes a l’autocensura”. L’organització demanarà a Sánchez que retiri l’article 578 del codi penal, utilitzat recentment per dictar penes de presó contra els rapers Valtonyc, Elgio i Pablo Hasel. Segons el director de Freemuse, el problema de l’article rau en que està formulat en termes “generals i poc clars”, cosa que permet una interpretació esbiaixada.
 
L’organització acusa el govern de l’aleshores president Mariano Rajoy d’aprofitar els atemptats de París del 2015 per aprovar una reforma del codi penal que enduria el delicte d’enaltiment del terrorisme. Els resultats, segons Freemuse, son “alarmants”: “Moltes persones han estat arrestades només per compartir missatges a Twitter, per expressar la seva opinió”, diu Plipat. “Les lleis internacionals permeten enaltir el terrorisme, i Espanya és part d’això. Com a organització no compartim el que diuen molts d’aquests comentaris, però hem de defensar la gent amb qui no estem d’acord”, afegeix.

L’informe de Freemuse documenta 553 “atacs contra la llibertat artística” en 78 països d’arreu del món. En total, 48 artistes van rebre penes de presó l’any passat. L’organització alerta de “l’emergència d’una nova cultura global que silencia els altres, en la qual l’expressió artistica es veu restringida arreu del món, inclosos els països occidentals, tradicionalment democràtics”. L’estudi alerta de desenvolupaments especialment “alarmants” en deu països: la Xina, Cuba, l’Índia, l'Iran, Israel, Mèxic, Polònia, Veneçuela, els Estats Units i Espanya.

Tot i el nombre d’atacs documentats, Freemuse explica que hi ha molts casos que se’ls escapen: els d’auto-censura. “És encara més difícil de monitoritzar les vegades que un artista ha deixat de dir una cosa per por”, diu Plipat. “Encara que posis a la presó només una persona, les conseqüències afecten tota la comunitat d’artistes”, remarca. És per això que Freemuse demana al govern espanyol que enviï un missatge clar: “que respectaran els estàndards internacionals, i això inclou la llibertat d’expressió”.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
22 de juny de 2018, 10.27 h




Quan en 2015 el Zapa Zapa Zapatero remendón va proposar aquella CARALLADA SUBNORMAL de la "alianza de civilizaciones", l'únic que se'l va escoltar fou només el TURC Erdogan que li va fer cas i es va adherir a la proposta.


Erdogan, un gàngster islamista que nega els genocidis armeni i kurd, és un CÒMPLICE ideal per al feixisme hispànic que nega el dret a l'autodeterminació dels pobles català, basc i gallec.


"Entre fascistas anda el juego" . . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
t fletxa t
21 de juny de 2018, 23.46 h

#1 porc franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
21 de juny de 2018, 19.53 h


PUES NO PARECE QUE CON LOS SOCIATAS VAYA A MEJORAR ESO DE LAS LIBERTADES CIUDADANAS.

Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES. . O AL MENOS UN POCO MENOS TONTOS Y MENOS MARIQUITAS QUE YO MISMO.

LO SIENTO, PERO ME PESABA EN LA CONCIENCIA Y LO TENIA QUE DECIR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.