directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Oriol Pujol reitera que la independència a curt termini seria una 'temeritat'

Considera que reclamar l'Estat propi de forma immediata 'abocaria el país a una nova frustració'

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha assegurat aquest dimarts des de Londres que Catalunya viu en un 'sot polític i econòmic' i que només un 'govern fort' de Convergència podria 'reparar' la situació. En el primer acte de precampanya electoral al Regne Unit, Pujol ha defensat la necessitat del concert econòmic perquè Catalunya 'pateix un espoli d'entre un 8,5 i un 10%' que aviat serà 'insostenible'. Davant d'una seixantena de catalans residents a Londres, Pujol ha lamentat que Catalunya és com 'un edifici malmès' i ha afegit que el poble té 'l'ànima ferida' després de la sentència de l'Estatut. Amb tot, Pujol ha dit que seria una 'temeritat' exigir la independència immediatament.
oriol pujol
Comparteix
   


Etiquetes
'Un govern més seriós, més sòlid i més coherent podrà arreglar l'edifici i curar l'ànima', ha assegurat Pujol utilitzant una metàfora. En el seu discurs a l'Hotel Hesperia de Londres, Pujol ha destacat que el finançament 'és la feblesa més forta que arrossega el país' i que el concert econòmic serà una de les prioritats del seu partit si guanya les eleccions del 28-N. El número sis de CiU per Barcelona ha indicat que demanar la independència de forma immediata no és apropiat si no es vol 'abocar el país a una nova frustració'.

En declaracions a l'ACN, Pujol ha assegurat que CiU vol formar un executiu en solitari perquè 'el proper govern que el país necessita no és un govern de coalició'. El portaveu de Convergència al Parlament ha afegit que el tripartit ha estat un 'joc de contradiccions' i que 'si un govern capitanejat per CiU necessita aliats potser serà una mica millor que el tripartit, però no massa millor'. Amb tot, CiU no ha tancat la porta a fer pactes amb cap partit.

Des del Regne Unit, on el govern promou unes retallades dels pressupostos públics del 20% de mitjana, Pujol ha confirmat que si CiU guanya les eleccions basarà el seu programa de govern en 'l'austeritat', 'l'agilitat' i 'l'aprimament'. En aquest sentit, Pujol ha assegurat que amb CiU 'sens dubte' hi hauria menys conselleries, i que s'eliminarien càrrecs de confiança i departaments que amb el tripartit 's'han multiplicat per tres'.

Amb tot, i coincidint amb el seu acte a l'estranger, Pujol ha assegurat que 'l'aprimament no afectarà l'acció exterior del govern'. El número sis a Barcelona ha remarcat les paraules del seu pare i expresident Jordi Pujol: 'El món de Catalunya és el món'. Pujol ha indicat que 'part de la resposta a la crisi passa per enfortir la presència exterior' de Catalunya, especialment en matèria econòmica.

L'acte de precampanya també ha comptat amb la presència d'una representació de la presidenta del partit liberal demòcrata la baronesa Rosalind Scott.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
4 de novembre de 2010, 17.02 h

Por fin Artur Mas a admitido financiación irregular en CiU y en alguna otra formación política.¿Como podemos creer a un personaje que hasta ahora lo habia negado rotundamente?¿Este se cree que somos tontos o qué?. Este muy grave problema viene de antiguo desde Pujolandia y el famoso OASIS CATALÄN, todo se tapaba Piqué Vidal, Estvill en la cárcel podrian explicarnos parte del enredo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Maria fletxa La Roca
4 de novembre de 2010, 16.23 h

Però si fins i tot el seu pare ha dit públicament (i no només una vegada) que no té arguments morals per dir que NO estariem millor essent independents? Ha dit públicament que entén els motius dels qui treballem per la independència, ha dit que Catalunya no té cap altra opció i va instar a que no ens rendim, que seguim insistint! Sigui o no independentista el Sr. Pujol, per això ja em mereix un respecte. Ull, i no sóc de CiU ni de cap partidet de fireta............ERC, GENT VALENTA /... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
4 de novembre de 2010, 09.17 h

Otro que tal, quiere seguir los pasos de su padre y vivir opiparamente de la política en cataluña, no para servirla sinó para servirse él.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Joan Besora fletxa Lloret de Mar
3 de novembre de 2010, 23.44 h

El més patetic de tot això, és que sempre que parles amb gent de CiU, la majoria et vol fer combregar amb rodes de molí, afirman que només ells ens poden portar a l'independencia.Tant els hi costaria dir el que senten i pensen en lloc d' enganyar el personal? També n' hi ha que son més sincers i et diuen clarament: Nosaltres venemn el que volen la majoria dels catalans, que exactament és: ambiguatat, no tenir que arriscar res i anar fent la viu viu que "qui dia passa any empeny". Jo re... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Sebastià fletxa Barcelona
3 de novembre de 2010, 21.00 h

Us imagineu un any abans de la Revolució Francesa dir "la Revolució Francesa a curt termini seria una temeritat..."? Doncs no tindrien llibertat i encara tindrien Borbons...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Francisco Franco fletxa El Valle de los caidos
3 de novembre de 2010, 19.53 h

Muchas gracias, Oriolet. A ver si te hace español del año como a tu padre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
3 de novembre de 2010, 18.39 h

Pujolet , ja parles com en Corbacho. acollonint el personal Sou fets de la mateixa pasta! Tranquil que quan en Millet parli, caurà elmite del teu pare i al darrera tota la familia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
ANTON fletxa san jose
3 de novembre de 2010, 17.54 h

NO SE SI LA "INDEPENDENCIA" SERIA UNA TEMERIDAD, LO QUE SI SE QUE "LA DEPENDENCIA" ES UNA INSENSATEZ Y POR SUPUESTO UN ROBO, POR LO QUE ES LA MEJOR ALTERNATIVA, ADEMAS POR MUCHO QUE TE EMPEÑES TAMPOCO NOS DEJAN OTRA SALIDA "JUNIOR"


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pau Casals fletxa Girona
3 de novembre de 2010, 16.43 h

Jesucrist va dir: 'Els tebis seran vomitats de la boca de Dèu.'
El més penòs de tot plegat és que CiU puja i els partits independentistes en conjunt baixen. A veure que faran el partits espanyols...


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
3 de novembre de 2010, 15.44 h

Oriol Pujol reitera que la independència a curt termini seria una 'temeritat'.

Més covard i unionista no es pot ser!

Encara no ho teniu clar els "indepes" de CiU?

Cap vot als unionistes!
Visca Catalunya, quart estat d'Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.