directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mes de 500 denúncies a Air Berlin en només unes hores

A través del web de la Plataforma per la Llengua

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Uns 500 catalans han denunciat en només dues hores l'actitud d'Air Berlin respecte el català, en el web que la Plataforma per la llengua ha activat per demanar a la companyia aèria que corregeixi aquesta anomalia en el sector, ja que és gairebé la única companyia de baix cost que obvia totalment el català com a llengua de comunicació amb els seus clients. Aquesta és una de les primeres accions de la plataforma, com a reacció a les declaracions que el director general de la companyia aèria Air Berlin, Joachim Hunold, va expressar a la revista de l'aerolínia.
Joachim Hunold air berlin
Comparteix
   

Un portaveu de la plataforma, Jordi Manent, ha explicat que aquesta primera tarda el web ha rebut un allau de queixes fins a arribar a les 500, una xifra que esperen superar els pròxims dies. Totes les queixes es faran arribar a la companyia i també s'enviaran cartes al president de la Generalitat, José Montilla, al president del Govern Balear, Francesc Antich, i al Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

A més, la Plataforma per la llengua ha enviat aquest dimarts una carta a Air Berlin, demanant una rectificació urgent i la inclusió del català als serveis de la companyia. Segons la plataforma, hi ha diverses companyies que encara que no utilitzen 'de manera suficient la llengua catalana a l'empresa', sí que la tenen present a la pàgina web, com Click Air, Ryanair, Easyjet o American Airlines.

Segons l'anàlisi de la plataforma, Air Berlin té el lloc web en tretze idiomes, quatre dels quals amb igual o inferior nombre de parlants que el català, com són el danès, el finès, el suec i el txec. La Plataforma per la llengua, considera que les declaracions de Joachim Hunold 'ratllen la xenofòbia i van molt més enllà de les responsabilitats que té com a empresari, ja que no accepta com a legítims els governs de Catalunya i les Illes Balears'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
12 de juny de 2008, 09.22 h

www.e-criteri.cat ja porta enviats més de 6.000 correus i ningú en diu res?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Shaudin fletxa Canada
12 de juny de 2008, 07.55 h

500 en dues hores! Excel.lent!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de juny de 2008, 21.16 h

L'altra cara de la moneda de casos com aquest i altres que poden succeir, ja ens van bé, perquè sense voler-ho ni nosaltres i ells, aquests escàndols esdevenen tan sorollosos, que arriben a moltes orelles, les qual en altres circumstàncies ni ens haguessin escoltat.
També, molta altra gent se'n adona que els catalans volem ser nosaltres i més a més ser respectats. I suposo que també en sapatero i acòlits també se'n deu adonar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.