directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP vol que el Parlament "reiteri els objectius" de la declaració d'inici del procés del 9-N del 2015

Els cupaires insten el Govern "a fer efectives" les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La CUP ha presentat aquest dilluns una moció al Parlament per tal d'instar el Parlament a "ratificar la ferma voluntat de dur a terme les actuacions necessàries previstes i aprovades" per la cambra per tal d'"assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya". És per això, que al document, que es durà a votació de la cambra, els cupaires demanen "reiterar els objectius" de la declaració d'inici del procés que es va aprovar el 9 de novembre de 2015, poc després de les eleccions del 27-S, amb els vots de JxSí i la CUP. Creuen que el Parlament s'ha de ratificar en aquesta "voluntat" davant de les actuacions del Constitucional, l'Audiència Nacional i la Fiscalia en "judicialitzar i perseguir els actes conseqüents amb el mandat democràtic". A més, l'esquerra anticapitalista també vol que el Parlament insti el Govern a "fer efectiu el contingut" dels articles suspesos pel Tribunal Constitucional en lleis com la d'emergència habitacional i pobresa energètica o la d'igualtat efectiva entre homes i dones.
Els quatre diputats de la CUP: Natàlia Sànchez, Vidal Aragonès, Maria Sirvent i Carles Riera,
Els quatre diputats de la CUP: Natàlia Sànchez, Vidal Aragonès, Maria Sirvent i Carles Riera,
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
També ho reclamen en el mateix sentit per la norma sobre el canvi climàtic; o la llei d'universalització de l'assistència sanitària. De fet, els cupaires han llistat una desena de lleis que volen fer "efectives": la que fixa els impostos sobre grans establiments comercials, estades en establiments turístics, elements radiotòxics, begudes ensucrades envasades i emissions de diòxid de carboni: la de les voluntats digitals i de modificació dels llibres segon i quart del Codi civil de Catalunya; la de les associacions de consumidors de cànnabls; l'Agència Catalana de Protecció Social; la de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya; i la de comerç , serveis i fires.
 
Així, en un tercer punt, els cupaires plantegen al Parlament instar el Govern a elaborar i presentar en un termini de 90 dies "l'estat i el pla d'execució" de les mesures que busquen "fer efectiu" el contingut suspès d'aquestes normes. I amb el mateix termini, els cupaires volen reclamar al Govern que presenti projectes de llei per "recuperar" els articles anul·lats pel Constitucional des de la declaració del 9-N del 2015. 
 
La moció arriba arran d'una interpel·lació de la CUP al Govern, al ple de la setmana passada, sobre la "normativa del Parlament anul·lada i suspesa pel Tribunal Constitucional".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ercunayo Melo Afina fletxa Hotel der Uxe la rehà clù
26 de juny de 2018, 11.15 h

Ahir vaig estar mirant el programa de TV3, més 3/24, vaig quedar esgarrifat escoltant la consellera, explicant que tornem a l'estable i cal riure les gràcies als ocupants, no sigui que es tornin a enfadar i ens apliquin el 155 mentre les empreses catalanes marxen i ens fa molt de mal a l'economia, crec que l'Arrimades no ho hauria superat, pel que fa als invitats tots ells molt cordats, van adoptar una posició que em va recordar als millors cínics llepaculs dels espanyols, vaig acabar apaga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
26 de juny de 2018, 10.22 h

NO s'han inventat res aquest és el camí preperat, si més no jo ho he entès així. PER CATALUNYA I LA SEVA REPÚBLICA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.