directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 06:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] El coordinador de 'Mossos per la República' valora querellar-se contra la Guàrdia Civil: ''S'ha acabat la passivitat''

"Encara recordo com rèieu i la cara de ràbia quan us parlava en català", ha explicat, sobre la seva declaració davant la policia espanyola

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Redacció| "Estic valorant presentar una querella contra el cos de la Guàrdia Civil, s'ha acabat la passivitat". Són paraules del coordinador de 'Mossos per la República', Albert Donaire, en un vídeo publicat fa uns dies a la xarxa on comparteix algunes reflexions sobre la seva negativa a declarar el passat 21 de juny davant agents del cos de la policia espanyola per una investigació oberta contra ell en que l'acusen d'un suposat delicte d'incitació a l'odi. Al seu torn, Donaire els ha acusat "d'abús de poder" i els ha advertit que prendrà "accions legals al jutjat" contra els agents que van prendre-li declaració. "Encara recordo com rèieu i la cara de ràbia quan us parlava en català. El vostre odi, del que m'acuseu a mi, és el que us perdrà", ha dit. 
Donaire, en una imatge d'arxiu
Donaire, en una imatge d'arxiu
© Twitter @albert_dmcat

Comparteix
   


Etiquetes
I és que, segons ell, "la Guàrdia Civil no ha abandonat els mètodes franquistes" i "no segueix cap legalitat". "No sé per què em sorprèn: no la van seguir quan van crear els GAL amb el Govern, quan es van inventar un informe per tancar la gent d'Altsasu, ni quan van crear Sant Esteve de les Roures... Uns relats falsos que fan per imputar a la gent el que vulguin quan els interessa", ha dit. "La propera vegada no vindré a declarar i haureu de venir a detenir-me", ha etzibat dient que la Guàrdia Civil no és "la policia legítima de Catalunya pels mètodes" que utilitza. 

Donaire assegura que la Guàrdia Civil "no és un cos de fiar" i "sempre ens ho han demostrat": des del franquisme -"quan apallissaven gent per parlar en català"- fins als casos actuals als aeroports catalans (l'origen de la investigació contra Donaire és, de fet, un vídeo en que denuncia que a l'Aeroport de Girona l'havien insultat per parlar en català), i al País Valencià i a les Illes Balears. "Últimament, quan penso en la Guàrdia Civil, penso en el de 'La Manada', perquè representa la fiabilitat d'aquest cos", ha afegit. 

El coordinador de 'Mossos per la República' ha volgut llençar alguns consells als catalans perseguits per la policia espanyola explicant que "si la Guàrdia Civil us cita a declarar, no teniu cap obligació de fer-ho davant d'ells i podeu anar directament als jutjats". En aquest sentit, ha parlat del seu cas i ha criticat que -quan va personar-se a la caserna de Girona- no se li donés una còpia dels seus drets i intentessin fer fora de la sala la seva advocada tenint ell dret a que hi fos present. A més, ha lamentat que s'aprofiten del desconeixement de les lleis per part dels ciutadans, com van voler fer amb ell, a qui van intentat agafar les empremtes dactilars com a un detingut tot i que només el van citar a declarar com a investigat. Sobre el fet que li requisessin els mòbils "il·legalment" (no comptaven amb una ordre judicial), ha advertit que "la propera vegada m'haureu de detenir" i els ha exigit que se'ls tornin "sense instal·lar cap programa estrany". 

La Policia espanyola, vergonya d'Europa

Donaire assegura que ha rebut missatges i trucades de policies de la resta d'Europa "al·lucinats amb l'actitud de la Guàrdia Civil" i "la Policia Nacional no es queda gaire lluny". Segons ell, són "la vergonya de les policies europees" perquè "no és una policia democràtica": "ja veieu quin càstig van donar-li a Tejero, els casos de corrupció, les pallisses al crit 'd'A por ellos', la mena de trasllats penitenciaris que fan amb els presos polítics, com inventen i manipulen informes per mantenir els Jordis a la presó. Comenceu a investigar qui és M.Rajoy", ha dit per referir-se a la policia espanyola com "un cos més propi de Turquia o Corea del Nord" que compta amb l'ajuda de la justícia espanyola.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
27 de juny de 2018, 18.27 h

MOSSOS ENDAVANT,, NO PAREU, DENUNCIAR ARREU TOTES LES AGRESSIONS, I MALS FETS AL POBLE, ECONÒMICS AL POBLE I UN LLARG ETC. CONEGUT


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de juny de 2018, 09.03 h

-no tenien cap ordre judicial. No "comptaven amb una ordre"


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
26 de juny de 2018, 21.48 h

L'Albert Donaire és un home valent, ara en conec almenys 2 als mossos, segur que n'hi ha molt més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
26 de juny de 2018, 20.55 h

vera.sacristan@upc.edu" erd el temps el jutjes ni acceptaran la querella és la nova forma de fer 'justicia' a espanya. Si la cosa està fotuda no l'acepten i fi de trajecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
26 de juny de 2018, 19.31 h




#1

Qui vols que es cregui res d'un ANALFABET MENTIDER com tu, tan CRETÍ que et creus cites FALSES de Bismarck, (del qual ni tan sols en saps escriure correctament el nom, perquè et menges la C) i que ens has ofert tantes CRETINADES ESCANDALOSAMENT ANALFABETES com les que esmentaré a continuació, posant-hi el corresponent enllaç per a que TOTHOM pugui comprovar quina mena d'analfabet ets.


Qualsevol altre persona, amb un mínim de VERGONYA i de DIGNITAT ja no gosaria treure el nas aqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de juny de 2018, 18.59 h

Amb gent com l'Albert Donaire, ja ens poden venir al darrere que no hi tenen res a fer. Estem decidits i disposats a reclamar trot alló que ens pertany i ja poden anar bordant els que son com le del comentari anterior. No ens fan cap por ni el que diuen (sense gaire fonaments) ni tantes vegades i dins i tot utilitzant deu o dotze noms sdiferents , quan no fan servir el dels altres. Parlo perque m'hi he trobat, i ho considero un acta de covardia, traïdoria i estupidesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de juny de 2018, 18.56 h

El Port de Tarragona va registrar un creixement del 10,6% en el trànsit de mercaderies a l'abril respecte al mateix mes de l'any passat, superant els tres milions de tones, la qual cosa el situa com el millor mes de la història de la instal·lació tarragonina. Segons ha informat el port aquest divendres en un comunicat, destaca el creixement en el trànsit de líquids a orri (+12,4%), amb més de dos milions de tones, mentre que els sòlids han crescut un 1,2%, amb 778.306 tones mogudes.

La... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de juny de 2018, 18.55 h

The Financial Times group recognises Catalonia as the best Southern European region for investment for 2018 and 2019

The Financial Times fDi Magazine calculates this based on five criteria: economic potential, labour environment, cost effectiveness, infrastructure and business friendliness.

It also rates Catalonia as having the best investment attraction strategy amongst the regions in Europe qualified as large.

In Catalonia, the Catalan Government via Catalonia Trade & Investment, the publi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
26 de juny de 2018, 18.38 h

La huida de empresas de Cataluña se multiplica por ocho en el primer trimestre.
Se han ido 1.695 empresas entre enero y marzo, con una facturación de 14.500 millones. El total de traslados desde octubre es de 4.550 empresas, con unas ventas de 44.576 millones.
El número de empresas que trasladó su domicilio social fuera de Cataluña ascendió a 1.695 en el primer trimestre del año, casi ocho veces más que en el mismo periodo de 2017, según datos de Informa D&B


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.