directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Air Berlin no rectifica i continuarà sense utilitzar el català

Tot i escoltar els arguments d'Antich

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director d'Air Berlin a l'Estat, Álvaro Middelmann, no ha rectificat aquest dimecres cap de les afirmacions sobre el català que va fer el president d'aquesta companyia aèria, Joachim Hunold. Middelmann, que s'ha reunit durant mitja hora a Palma amb el president de les Illes, Francesc Antich, ha reiterat que la llengua de relació habitual amb els clients de l'Estat és ara per ara el castellà. Tot i això, Middelmann ha acceptat reunir-se pròximament amb la directora general de Política Lingüística de l'executiu balear, Margalida Tous, per escoltar les recomanacions del govern de cara a poder incorporar el català com a llengua de comunicació amb els seus passatgers.
air berlin antich
Comparteix
   

La companyia aèria ha acceptat la invitació però no ha pres cap compromís. De fet, ha assenyalat que per a Air Berlin 'la llengua és només una eina de comunicació' i que 'el què volem és comunicar-nos amb el major nombre dels nostres clients' i, per això, ha deixat clar que 'ara mateix el més practicable és el castellà'.

Amb la reunió que han mantingut aquest dimecres el president de les Illes i el màxim representant d'Air Berlin a Espanya, han donat per tancat el conflicte que van desencadenar les afirmacions del president d'aquesta companyia aèria. Ni Middelmann ni Antich han entrat a valorar la polèmica i tant un com l'altre han reconegut el seu interès per mantenir bones relacions. El president Antich ha dit que 'Air Berlin ens facilita molt la comunicació entre les Illes i Europa' i Middelmann ha explicat que volen continuar col·laborant amb el govern, especialment ara que comença la temporada alta del turisme.

La trobada d'aquest dimecres al Consolat de Mar també ha servit per pactar una segona reunió que, 'pròximament', mantindran el president de les Illes amb el màxim responsable de la companyia alemanya. Joachim Hunold té previst traslladar-se a les Balears per acabar de llimar aspreses amb l'executiu balear, després de tota la polèmica que han originat les seves apreciacions sobre la situació del català a les Illes, i també per abordar diverses qüestions d'interès econòmic per ambdues parts.

La polèmica es va desencadenar arran d'una carta que va enviar la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, a Air Berlin –com a moltes altres companyies aèries-, oferint-los la seva col·laboració per incloure el català com a llengua de comunicació amb els seus clients. Una recomanació que va arribar a ofendre Air Berlin i que va provocar una reacció 'sorprenent', en paraules de Tous, per part del president d'aquesta companyia. En una editorial al magazin que la companyia ofereix als passatgers, Hunold va arribar a afirmar que, en favor del català, 'el castellà ja no és idioma oficial a Mallorca' o que, 'a les escoles, es tracta com una llengua estrangera més'. Aquestes afirmacions han fet alçar moltes veus, la majoria de les quals consideren que són de tall 'xenòfob'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan Saderra fletxa Barcelona
12 de juny de 2008, 16.31 h

Ens hauríem de deixar de romanços amb Air Berlin i tirar pel dret amb multes com proposa el Bordas a elsingulardigital: www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=22064


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Talaiòtic fletxa Ciutadella de Menorca
12 de juny de 2008, 14.06 h

Pep, Air Berlin no ha rectificat res ni s'ha compromès a incorporar el català. En Middelmann a dit que "algun dia" ho faran com qui vol espolsar-se una molèstia i prou. I les nostres institucions ho donen per tancat per evitar polemitzar més, però l'ofensa segueix en peu. Mentre no es disculpin amb un nou article a la seva revista seguiré enviant correus i no utilitzaré aquesta aerolínia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de juny de 2008, 09.19 h

crec que la notíca és equivocada, de moment air berlin és reunira amb política linguïstica i ha reconegut que acceptarà anar incorporant el català.

us recomano article diari avui
air berlín ha perdut sa guerra


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.