Una revista alemanya s'excusa per haver equiparat la Diada de Catalunya a la d'altres estats
'Diplomatisches Magazin' va rebre queixes per publicar una notícia de l'11 de setembre al costat de les festes nacionals d'alguns estats
La revista diplomàtica alemanya Diplomatisches Magazin ha rectificat per la publicació d'una notícia sobre la celebració de la Diada de Catalunya a Berlín, ja que el text es va col·locar a la secció dedicada a les recepcions oficials d'algunes ambaixades. La ubicació de la notícia va provocar queixes formals a través de trucades telefòniques, segons afirma la directora de la revista, Irene Ernst, que assegura que el text sobre Catalunya es va imprimir 'equivocadament' en aquella secció. Diplomatisches Magazin es va fer ressò d'una recepció organitzada per la delegació de la Generalitat a Alemanya en motiu de la diada nacional de Catalunya aquest mes de setembre.
La directora de Diplomatisches Magazin justifica la col·locació de la notícia sobre l'11 de setembre, que es va publicar al número d'octubre, dient que no anava destinada a la pàgina de recepcions oficials d'ambaixades. Segons Ernst, 'l'activitat turbulenta dels dies previs a la impressió van ubicar l'article allà on no corresponia'. L'origen de les queixes no ha transcendit, però fonts properes a la revista asseguren que provenien de l'entorn de l'ambaixada espanyola a Berlín.'(Catalunya) es reconeix com una nació sense estat i té per tant una diada nacional', diu la directora en l'editorial del número de novembre. Aquest mes, la revista dedica un extens reportatge sobre Catalunya titulat 'Innovativa i independent al Mediterrani'. L'article destaca que 'el cor autònom dels catalans batega per l'economia'.
El text parla de Catalunya com una regió autònoma dins de l'Estat espanyol, però especifica que 'els catalans sempre es defineixen com a nació', alhora que es fa ressò de la multitudinària manifestació de Barcelona contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Un altre article titulat 'Roses i Gaudí', parla de la vessant cultual i turística de Catalunya.
En un escrit, el delegat de la Generalitat a Alemanya, Martí Estruch, dóna a conèixer la Delegació de Catalunya al país germànic i explica en què consisteix la seva feina. 'La diplomàcia ja no és únicament cosa dels estats', explica Estruch, i afegeix que la 'diplomàcia pública' és 'més flexible que la diplomàcia tradicional i engloba gairebé les mateixes àrees'.
Diplomatisches Magazin és una revista de contingut diplomàtic, polític i econòmic que s'edita en alemany i en anglès. La revista compta amb 50.000 lectors -entre els quals hi ha el cos diplomàtic i les ambaixades estrangeres a Alemanya- i es publica mensualment des de fa 51 anys.