directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Document] Aquestes són les presons catalanes on han demanat el trasllat els presos polítics

Llarena no veu "cap raó processal" per no fer-ho

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Redacció| El jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha dictat una providència on confirma que no veu "cap raó processal" per no traslladar Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a presons catalanes, tal i com han sol·licitat. Forcadell ha demanat el trasllat a la presó de dones de Barcelona, Bassa a la presó de dones de Girona, Sànchez a Quatre Camins i Cuixart a Brians II.
 
Els 'Jordis' van ser els primers en ser empresonats per la justícia espanyola
Els 'Jordis' van ser els primers en ser empresonats per la justícia espanyola
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes


El Tribunal Suprem va rebre dimecres quatres escrits procedents de les presons de Soto del Real i Alcalà-Meco on els directors dels centres preguntaven si el jutge tenia algun "inconvenient" per procedir al trasllat de Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, tal i com ells mateixos havien sol·licitat. Falta encara rebre els escrits procedents del centre penitenciari d'Estremera, on estan reclosos Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn i Raül Romeva. En el cas de Junqueras i Romeva, la seva defensa ja ho va sol·licitar a finals d'abril, Rull i Turull ho han sol·licitat avui mateix i Forn ho farà al llarg d'aquest dijous, segons confirmen les seves defenses. 
 
En els escrits dels reclosos a Soto i Alcalà-Meco es demana el trasllat per "raons de vinculació familiar" a centres propers a les seves llars. Bassa demana anar a la presó del Puig de les Basses (a l'Alt Empordà), Forcadell al centre de dones de Barcelona –conegut com a Wad-Ras-, Sànchez a Quatre Camins, a la Roca del Vallès i Cuixart a Brians II, a Sant Esteve Ses Rovires. 
 
El reglament penitenciari estableix que la competència per demanar un trasllat és d'Institucions Penitenciàries (que depèn de la Conselleria d'Interior) i que s'ha de notificar al jutge instructor. En una providència, Llarena respon als centres penitenciaris que "no existeix cap raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret". Ara bé, el jutge deixa la decisió en mans del Ministeri de l'Interior, ja que és qui té la competència per efectuar aquesta mena de trasllats. 
 
Instrucció tancada, tot i que no formalment
 
Si Llarena no s'oposa a l'acostament a Catalunya és perquè considera que la instrucció està tancada i ja no necessitarà tenir els presos a la seva disposició per si els ha de tornar a citar a declarar o cal practicar proves que requereixin la seva presència. 
 
Diverses defenses també han sol·licitat noves diligències al jutge Llarena, que encara no ha confirmat tampoc si les accepta o les rebutja. Ho haurà de comunicar a les parts abans de donar per tancada la instrucció. En tot cas, totes les diligències sol·licitades són testificals i documentals i, per tant, no requeririen la presència dels presos polítics. 
 
Formalment, el jutge donarà per tancada la instrucció quan dicti interlocutòria de conclusió dels sumari i enviï la causa a la sala per tal que obri judici oral. 
 
Procediment per als trasllats
 
En primer terme, els presos són els que han de sol·licitar a Institucions Penitenciàries el trasllat de presó. Segons fonts de les defenses, tots ells ja ho haurien fet. Llavors, un cop Institucions Penitenciàries ho ha notificat al jutge instructor i si no ha rebut cap objecció, la Junta d'avaluació de cada centre penitenciari es reuneix per estudiar el trasllat. 
 
Els presos polítics catalans estan repartits en tres presons: Soto del Real (Jordi Sànchez i Jordi Cuixart), Alcalà-Meco (Dolors Bassa i Carme Forcadell) i Estremera (Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull). Per tal, cadascun dels tres centres haurà d'avaluar aquests trasllats en les seves respectives juntes. 
 
Cal també que hi hagi un informe que acrediti la vinculació familiar dels nou presos polítics. Com que la Generalitat té la competència de presons (és l'única comunitat autònoma espanyola que la té transferida), en base a l'informe d'arrelament i la petició que li faci Institucions Penitenciàries haurà de decidir a quin centre penitenciari català interna a cadascun d'ells. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
29 de juny de 2018, 12.30 h

ELS POLÍTICS PODRAN DIR I NEGOCIAR, PERÒ EL POBLE CATALÀ, VOL JUSTÍCIA I VOL QUE ESPANYA RECONEGUI EL SEU ERROR I PAGUI LES CONSEQÜENCIES DE L'ERROR.

VA HOME QUE ELS ESPANYOLS ANTICS DEIEN QUE LO CORTÉS NO QUITA LO VALIENTES, ESPANYOLS SIGUEU CORTESES I VALENTS, NO VOLEM PARAULES VOLEM FETS.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
29 de juny de 2018, 12.28 h

QUE PRESONS CATALANES I PUNYETES, CAL QUE S'ANUL.LIN TOTS ELS CÀRRECS DELS PRESOS POLÍTICS, PRESOS POLÍTICS, O REPETEIXO, PRESOS POLÍTICS I QUE S'INDEMNITZIN COM CORRESPON L'ERRADA DE TANCAR-LOS AA LA PRESÓ PER UNA ERRADA, O PER ODI, O PER VENJANÇA, O EL QUE SIGUI.

CAL QUE EL GOVERN RECONEGUI EL GRAN ERROR I EN PAGUI LES CONSEQÜENCIES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de juny de 2018, 10.58 h

#3 Franquistas, falangistas, fascistas, nazis, aporellistas, tavernícolas, talibarnios... Franco, Rivera, Mussolini, Hitler... la SSS, la CoSSpedal, el ppSSoE, la Falangita y su primo el Rivera-bis. La misma mierda FASCISTA, hijos y nietos del franquismo social reunidos para defender el cortijo podrido de los Borbones, sucesores de Franco, y su corte de compi-yoguis oligarcas del palco del Bernabeu. Los mismos lameculos y perros rabiosos de siempre al servicio de los mismos cortesanos parásit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
28 de juny de 2018, 19.53 h

#2

Y CONOCERAS LA VERDAD Y LA VERDAD TE HARA LIBRE O AL MENOS UN POCO MENOS TONTO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
li*il fletxa li*il
28 de juny de 2018, 17.39 h

#1 porc franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
28 de juny de 2018, 17.34 h

ERC expulsa a Juanjo Puigcorbé por maltratar a sus subordinados en la Diputación
El actor se niega a renunciar a su acta de concejal en Barcelona y de diputado en el ente provincial, y pasará a ser regidor no adscrito
https://elpais.com/ccaa/2018/06/28/catalunya/1530175392_507746.html

ay, Joan Josep, que nos ha salido una rana como a la Esperanza


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.