directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Unió Valenciana: 'No volem valencianitzar Catalunya com fa ERPV, que ve a València per catalanitzar-la'

La formació anticatalanista es presenta per primer cop a les eleccions del Principat

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Obtenir representació al Parlament de Catalunya per defensar els interessos valencians. Aquest és l'objectiu principal d'Unió Valenciana, que per primera vegada es presenten a les eleccions del Principat. Segons ha explicat a directe!cat el candidat per Barcelona, Raül Cerdá, no creuen que presentar-se a Catalunya sigui una intrusió territorial, i ha volgut diferenciar la seva aposta de la que fa Esquerra Republicana al País Valencià: 'Nosaltres no anem a valencianitzar Catalunya, com fan aquests partits que vénen a València per catalanitzar-la'. Cerdá, que ha confessat que no ha viscut mai a Catalunya, també ha explicat que la seva principal acció política serà intentar que s'aturin les subvencions de la Generalitat a entitats 'que promouen l'imperialisme català' al País Valencià, com ACPV. 'Els diners dels catalans s'han de quedar a Catalunya', ha proclamat.

raül cerdà
Comparteix
   


Etiquetes
Unió Valenciana es defineix com un partit d'ideologia progressista i nacionalista valencià, situat al centre de l'espectre ideològic i 'centrat en la defensa dels interessos del Regne de València'. A la pràctica, són els hereus del moviment anticatalanista del País Valencià, i centra bona part de les seves reivindicacions a aconseguir aturar l''imperialisme català', així com les subvencions de la Generalitat de Catalunya a aquelles entitats que practiquen el catalanisme a València, com Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Després d'un passat en coalició amb el PP, actualment només tenen representació a una trentena de municipis valencians, i ja fa 15 anys que no obtenen representació a les Corts. Tot i això, segons el candidat de la formació per Barcelona, Raül Cerdá, es presenten a les eleccions catalanes per dos motius: Perquè, després del País Valencià, Catalunya és el territori on sempre obtenen més vots a les eleccions al Senat i perquè, per altra banda, volen defensar els interessos dels ciutadans valencians que viuen a Catalunya. 'Allà on hi haguera un votant valencià, hi ha de ser Unió Valenciana', sentencia el candidat.

Lluitar contra les subvencions a les entitats catalanistes

Aquesta 'defensa dels interessos valencians' es redueix a un únic punt del programa electoral: 'Defensar els empresaris valencians al Principat i aturar les subvencions de la Generalitat de Catalunya cap a entitats catalanistes que volen catalanitzar la regió valenciana'. En aquest sentit, treballaran perquè 'els diners catalans es quedin a Catalunya'.

'No volem valencianitzar Catalunya com fan els partits que vénen a València per catalanitzar-la'

El discurs anticatalà del líder d'Unìó Valenciana contrasta amb la voluntat de presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya, ja que aquesta intenció pot valorar-se com una intrusió, de la mateixa manera que ells ataquen la presència d'Esquerra Republicana al País valencià. En presentar-li aquesta contradicció, Raül Cerdá ha reconegut que ERPV 'té el mateix dret constitucional que nosaltres per presentar-se a les eleccions valencianes', però ha matisat amb contundència: 'Nosaltres no anem allà a imposar cap nacionalisme imperialista, la nostra seria una política integradora. No anem a valencianitzar Catalunya, com fan aquests partits que vénen a València per catalanitzar-la'.

Contactes amb altres formacions d'immigrants

Cerdá també ha reconegut contactes amb altres formacions que defensen els interessos d'altres col·lectius immigrants, com és el cas del Partit aragonesista, amb el què van intentar formar una coalició però no hi han estat a temps. Pel que fa als resultats electorals que esperen, asseguren que estarien satisfets si superessin els 5.800 vots arreu de Catalunya, els suports que van sumar en les darreres eleccions al Senat espanyol al Principat.

A favor del concert, contra la independència

Per últim, Raül Cerdá ha explicat quina postura política tindrien -en cas d'obtenir representació- en alguns temes claus de la propera legislatura. Unió Valenciana donaria suport al concert econòmic que defensa Artur Mas, perquè 'defensem al territori valencià les màximes quotes d'autogovern, i per tant les defensaríem per Catalunya també'. Per contra, davant la possibilitat de donar suport a la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya, Cerdá s'hi mostra contrari, ja que aquestes 'màximes dosis d'autogovern' Unió Valenciana les entén 'sempre dins un Estat federal'. En aquest sentit, el líder dels panvalencianistes ha denunciat que sempre que es parla d'independència, els catalans 'miren de sumar-hi el País valencià'. 'Nosaltres defensem la nostra pròpia nació, el Regne de València', ha reblat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Rafel de Lluny fletxa Catarroja/Palma
25 de novembre de 2012, 00.46 h

#14 Doncs jo sóc valencià i professor de català a Mallorca i no em considere ni català ni dels PPCC. Sóc valencià i parle valencià, que no és una altra cosa que la mateixa llengua que el català. M'agradaria un PV independent, com una Catalunya independent i unes Illes Balears independents.
I no crec que jo li faça cap joc a l'espanyolisme. He estat en totes les mogudes, manis i reivindicacions nacionalistes. Parle, escric i ensenye cada dia en valencià/català. No sóc espanyol ni m'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
9 de novembre de 2010, 00.36 h

#17 que gracioset que ets, iai quina pena fas, ni els acudits et surten be javier. Ves mirant pisets a castella, aqui us queda poc. I especialment et demano que tornis a l'escola, esta be fer el ridicul, ajudes a millorar la qualitat de vida dels que llegim les teves "parrafadas" pero tot cansa.
Au, ves a pastar fang, ignorant, frustrat i desagrait!
Visca Catalunya Lliure||*11


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
8 de novembre de 2010, 22.57 h

Poden dir el que vulguin, però saben que a l'estat espanyol, tot el que sigui anar en contra de Catalunya, és anar a favor de l'espanyolisme homogenïtzador.
Ens diuen que són valencianistes, però és un maquillatge per intentar dividir la nostra cultura mil·lenària.
Cap territori de l'Espanya actual pot defensar millor la cultura valenciana autèntica que el Principat de Catalunya.
Parlen de valencianitzar i catalanitzar, però l'únic que fan és espanyolitzar. Patètic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Jaume fletxa Badalona
8 de novembre de 2010, 19.14 h

si i València amb gent aragonesa també... ja dic que possats a ser freaks si hem de reditar alguna cosa és la Corona d' Aragó i fer un Estat Confederal... SI esperem que tots ens independitzem a l' hora ho portem clar, no poder estar en les mans de llocs on el 70% no ens poden ni veure no fotem... torno a repetir jo sóc català i no desitjo cap mal a valencians o balears, però ells ' ho faran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
xavier fletxa barcelona ESPAÑA
8 de novembre de 2010, 18.15 h

amunt valencia , lastima que gente democratica y liberal aqui no sea bienvenida pero da igual amunt valencia mai catalan


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Salva fletxa Països Catalans
8 de novembre de 2010, 17.56 h

El País Valencià forma part dels Països Catalans amb igualtat de drets que el Principat o bé les Illes o bé la Catalunya Nord.

Es clar que no és una "entitat", és un sentiment. No us deixeu enganyar pels espanyolistes... cert és que ens estan guanyant la partida, però MAI hem de renunciar a la reunificació oficial de tots els compatriotes.

Jaume I va repoblar València amb gent de Lleida i l'Urgell i les Illes amb gent de l'Empordà i la Catalunya Central... alguna cosa deu quedar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jaume fletxa Badalona
8 de novembre de 2010, 17.49 h

Puc tidre l' opinió que em doni la gana o no? Jo em sento català de Catalunya però no d' això dels Paisos Catalans que agradi més o menys és un invent, si demanem la refundació de la Corona d' Aragó estic d' acord. A més, no se per que m' he de justificar, si realment sou vosaltres els valencians els que no voleu res amb nosaltres els catalans... No ens engayem representeu el 6% dels vots en canvi els anticatalans tenen majoria absoluta... Ho sento nano, però si no m' agrada el tema d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jordi-80 fletxa València
8 de novembre de 2010, 17.30 h

#11 Gent com tu, que a més ara s'està ficant a l'independentisme, és la que li fa falta a Espanya per a desactivar tot el moviment. Gent com tu, com més lluny, millor.

Una cosa és que primer un territori aconseguisca la independència, i després vinga la resta, però el procés i la lluita és conjunta, la fem tots i la patim tots. Però el que tu fas és menysprear-nos a tots, no només als valencians o als illencs, a tots els catalans. La


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Olímpic fletxa Sant Cugat del Vallès
8 de novembre de 2010, 16.48 h

Directe.cat: quin gol us han colat, nanos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
8 de novembre de 2010, 16.02 h

De debò que aquests redactors de Dorecte teniu un problema. Però sí la gent d'ERPV són tots valencians!!! Visca el país valencià!! Visca els països catalans!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.