directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El darrer engany de l’alcalde Ballesteros amb els Jocs del Mediterrani

L'Armada diu que Ballesteros va demanar fa 2 anys un vaixell militar i que amb el portaavions esperen "realçar" els Jocs

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Tarragona .- L'Armada espanyola afirma que la presència d'un vaixell militar a Tarragona va ser una "petició expressa de l'alcalde" fa dos anys. Segons ha explicat l'almirall Juan Rodríguez, Ballesteros va demanar "en el seu moment" la presència de l'Armada, quan estava previst que se celebressin els Jocs Mediterranis a Tarragona, programats inicialment el 2017. Concretament, segons Rodríguez, s'havia sol·licitat la presència del buc escola Juan Sebastián Elcano, però aquesta nau té "un programa de viatge molt complicat i és impossible tenir-lo aquí per aquestes dates". En canvi, defensen que el portaavions Juan Carlos I –el buc de guerra més gran construït a l'Estat espanyol-, que ha atracat aquest divendres al port, "encaixava molt bé". Des del consistori es va desvincular la seva presència de la programació dels Jocs, i Rodríguez ha defensat que ells són "uns més" i que esperen "realçar" l'esdeveniment esportiu amb la seva visita, que s'allargarà fins al dia 2. El portaavions es pot visitar durant el cap de setmana per la ciutadania.



Comparteix
   


Etiquetes
Militaritzar i espanyolitzar amb els Jocs del Mediterrani, el somni de l’alcalde Ballesteros
 
Sobre les crítiques rebudes de diversos grups municipals del consistori tarragoní, l’almirall ha afirmat que “hi ha gent que parla de pau, i això està bé”, però ha apuntat que “n’hi ha d’altres, com l’armada, que treballen per la pau des de fa temps”. “En referència a parlar de pau, poca gent pot donar-nos lliçons”, ha etzibat Rodríguez, que també ha negat que la visita tingui a veure amb la situació política a Catalunya.

Per diumenge, la coordinadora Tarragona Patrimoni Pau ha convocat una protesta a l’Escala del Port de Tarragona contra la presència de vaixells de guerra al Port de Tarragona i a arreu. Sobre aquesta concentració, l’almirall ha dit que tenen “tot el dret a concentrar-se, en un país lliure” i que si la raó per la qual s’oposen a la presència del Juan Carlos I és perquè són uns Jocs “de pau”, “els primers que intentem construir la pau som nosaltres”.
 
L’Armada ha programat també una recepció per agrair a les autoritats “la seva hospitalitat” i ensenyar-los la nau. “Ens agrada treure pit perquè és un vaixell magnífic”, ha dit. D’altra banda, Rodríguez ha explicat que la tripulació ha rebut invitacions per diverses competicions esportives, tot i que ha explicat que no hi aniran uniformats i que l’assistència de cadascú és voluntària. “És molt atractiu i comptem en què la gent sí que hi anirà”, ha dit. A més, alguns membres de la tripulació també tenen previst fer una visita als atletes de la delegació espanyola, en la qual se’ls farà entrega d’una camisa de l’Armada com a detall.
 
L’almirall ha explicat en una visita a la premsa que el Juan Carlos I ha arribat a Tarragona després d’una “llarga cooperació amb el transport de l’exèrcit de terra a Iraq” i que també ha fet visites al cossos de Bombai i Alexandria. “On millor per fer descans que en una ciutat bella i històrica i en un moment en què precisament es fan els Jocs Mediterranis?”, s’ha preguntat. “És un al·licient perquè la nostra dotació pugui descansar i conèixer noves ciutats i fer amics, i rebre una enorme motivació”, ha dit.
 
Sobre el fet que l’organització de Tarragona 2018 es desvinculés de la visita del portaavions, l’almirall ha considerat que és “molt natural” i ha explicat que visiten Tarragona “com hi ha altra gent que visita els Jocs i l’organització no te res a veure”.
 
La joia de l’Armada espanyola
 
El buc Juan Carlos I, “de projecció estratègica” té 230,820 metres d’eslora i arrossega 27.000 tones a 21 nusos. El portaavions, força nou, substitueix el Príncep d’Astúries. Amb aquest buc es poden fer operacions amfíbies, aèries, de transport estratègic o d’ajuda humanitària.
 
Hi ha 1.435 llits disponibles, tot i que la tripulació permanent no arriba a les 300 persones. Actualment, a Tarragona, atracat al Moll d’Aragó, n’hi ha unes 235. El buc té una capacitat d’emmagatzematge de 5.245 metres quadrats i una coberta de vol de 202 per 32 metres. Entre les prestacions de la nau hi ha un hospital, especialment útil en casos d’operacions d’ajuda humanitària, que compta amb dos quiròfans, una UCI, un laboratori, servei d’odontologia, farmàcia, una sala de radiologia i una zona hospitalària d’infeccions.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Marc fletxa Vic
30 de juny de 2018, 10.50 h

M'agradaria saber quines empreses de Tarragona donen suport al actual alcalde, perque ja estic deixan de comprar productes de Tarragona, a no se que sapiga segur que el que compro no ve de empreses Franquistes,
estaria be fer una llista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
30 de juny de 2018, 08.32 h




El barquet aquest de guerra, es una coaccio, aviam si ens espantem.
L'han enviat les autentiques elits extractives: La Cope i l'Opus Dei, els
autentics amos, molt catolics, pero maten al poble de gana.
El gobierno nomes es el braç executiu, son els titelles al servei de
l'autentic poder.



Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
30 de juny de 2018, 08.04 h




Tambe portara farlopa des de Colombia, com el Juan Sebastian Elcoca ?
Aquest tambe es un buc insignia de la desArmada Es-patrañola ?



Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Llarena és espanyol,...... els catalans respectem la democracia i la llibertat d'expressió. fletxa Per més que ens reprimiu i maltracteu, prevaldrem! Visc a Catalunya sobirana.
29 de juny de 2018, 22.40 h

Ballesteros i BJ, Els Catalans de Catalunya que cantem els segadors al nostra parlament, ballem sardanes i aixequem castells, tenim la gran sort de què espanya ens ajuda, per exemple robant 16000 milions terme mitjà cada any dels impostos als catalans i residents aquí, facilitant la fuga de seus socials de les nostres empreses, per tal de recaptar (vull dir, robar com de costum, per entendre'ns) directament el benefici produït aquí, és l'última ajuda rebuda de vosaltres, però no menys i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
fideli fletxa rdnes
29 de juny de 2018, 22.26 h

Tarragona , capital Reus!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Llarena és espanyol,...... els catalans respectem la democracia i la llibertat d'expressió. fletxa Per més que ens reprimiu i maltracteu, prevaldrem! Visc a Catalunya sobirana.
29 de juny de 2018, 22.16 h

Ballesteros i BJ,Els Catalans de Catalunya que cantem els segadors al nosre parlament ballem sardanes i sixequem castells, tenim la gran sort de què espanya ens ajuda, per exemple robant 16000 milions terme mitjà cada any dels impostos als catalans i residents aquí, facilitant la fuga de seus socials de les nostres empreses, per tal de recaptar (vull dir, robar com de costum, per entendre'ns) directament el benefici produït aquí, és l'última ajuda rebuda de vosaltres, però no menys im... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.