directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 21:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El debat sobre la llista municipal unitària per Barcelona s'intensifica

La decisió de Demòcrates de participar en les Primàries per la República mou el tauler

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI - @JoanSole_ | Mentiríem si diguéssim que aquest debat ens ve de nou, podem dir que és un tema que ve de lluny. Des de la consulta del 9 de novembre del 2014 que es batalla enèrgicament des d'un gruix important de l'independentisme per fer de la unitat de les bases la seva reproducció exacta en les candidatures polítiques.
© A- Freixas

Comparteix
   


Etiquetes
Des d'aleshores, la disputa sobre com presentar-se electoralment s'ha repetit en les eleccions municipals del 24 de maig del 2015, les plebiscitàries del 27 de setembre d'aquell mateix any, les generals del 20 de desembre del 2015, la repetició d'aquestes del 26 de juny del 2016 i les catalanes del 2017 imposades per Rajoy via l'article 155 de la Constitució.
 
Les eleccions municipals del 2019 cada vegada són més a prop, i si no que li ho preguntin als veïns de la Meridiana i de tots aquells indrets de Barcelona que gaudiran d'un any ple d'obres per sobtadament trobar-se amb inauguracions just unes dates abans de la cita electoral. El tauler polític es mou i segueix el guió previst: Llista unitària, sí o no?
 
Una de les moltes conclusions que se n'han tret de la legislatura anterior del Govern és que fer un procés republicà sense el compromís de la capital de Catalunya és una empresa molt difícil de gestionar. Si es vol tornar a empènyer per desplegar la República que es va declarar políticament i simbòlicament el 27 d'octubre cal tenir, com a mínim, una capital que remi en la mateixa direcció.
 
Si diumenge fou l'Assemblea Nacional Catalana qui es proposava per organitzar unes primàries en les principals ciutats del país on les candidatures no seran exclusivament dels representants polítics sinó que també s'obrirà a candidats de la societat civil i de partits, ahir qui va donar un cop de mà per moure el tauler fou Demòcrates -qui situen molt a prop del moviment de Jordi Graupera-.
 
El debat sobre les primàries, sobretot a Barcelona, s'intensifica -i més que ho farà a partir de setembre si es compleixen algunes estratègies-. Ahir el baròmetre municipal de Barcelona donava la victòria a Barcelona en Comú, qui segons les estimacions en regidors repetiria el resultat d'onze representants. Les forces independentistes en bloc sumarien un espai d'entre 17-19 amb ERC com a primera força amb 8. Insuficient per tenir els 21 necessaris per repetir al Ple Municipal el que hi ha al Parlament de Catalunya i assegurar un govern independentista.
 
Si es repeteix un resultat com el de l'any 2015, l'alcaldia de la capital de Barcelona s'aconsegueix amb "només" 12 regidors. Algunes de les preguntes, per tant, que s'han de fer els actors que han de decidir com concórrer a les municipals són: Hi ha alguna tendència electoral que mostri que anar junts/separats és garantia de victòria? Hi ha una estratègia conjunta? Està disposat el PDeCAT a deixar que Alfred Bosch lideri aquesta llista unitària? Quin rol tindrà Jordi Graupera en aquest procés? És possible plantejar una llista unitària que tingui un projecte municipal que vagi més enllà d'una perspectiva nacional?




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
3 de juliol de 2018, 11.42 h

Franquistas, falangistas, fascistas, nazis, aporellistas, tavernícolas, talibarnios... Franco, Rivera, Mussolini, Hitler... la SSS, la CoSSpedal, el ppSSoE, la Falangita y su Primo el Rivera-bis. La misma mierda FASCISTA, hijos y nietos del puto franquismo sociológico reunidos para defender el cortijo podrido de los Borbones, sucesores de Franco, y su corte de compi-yoguis oligarcas del palco del Bernabeu. Los mismos lameculos y perros rabiosos de siempre al servicio de los mismos cortesanos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
3 de juliol de 2018, 11.21 h

!ALBRICIAS! POR FIN UN NAZI TOMA CONSTANCIA DEL RIDICULO QUE ESTAN HACIENDO


Ponsatí sobre la restitución: “Hay un límite de ridículo que puedo hacer por Catalunya”
La exconsellera insiste en que “la batalla de después del 1 de octubre la jugamos mal y la perdimos”

a exconsellera de Ensenyament de la Generalitat Clara Ponsatí ha criticado este lunes al PDeCat y a ERC porque considera que “están muy ocupados en mantener sus posiciones y en dar una batalla por sus espacios, sus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Observador fletxa Hospitalet de l'Infant
3 de juliol de 2018, 09.52 h

Ni independencia ni porres. ERC ja t'he decidit que prefereix manar amb els seus amics del tripartit. La independència és una burda excusa. Segons ells són els independentistes de tota la vida i els altres són uns nouvinguts. El final de la història és que amb els nouvinguts hem estat a un xic d'aconseguir-la en canvi amb no-se-quants anys d'ERC ni de lluny veiem la independència. Qualsevol grup de gent que vol una cosa primer es posen d'acord i lluiten per aconseguir-la, aqui no. Primer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de juliol de 2018, 07.57 h


Altra vegada els de Junts x cat - PDECAT volen capitalitzar els vots d'ERC per votar un presidernt dels seus i poder manar ells? No l'han repetit prou aquesta jugada? Osti tu, una mica més d'imaginació. siusplau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.