directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els ajuntaments del PSC, els principals afectats en la macrooperació anticorrupció a Catalunya

Operació contra una presumpta trama municipal a tot l'Estat vinculada al manteniment de semàfors

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | Macrooperació de UDEF de la Policia Nacional espanyola contra ajuntaments del PP, PSOE i Cs per una trama de corrupció que investiga presumptes irregularitats en la contractació d'aplicacions informàtiques instal·lades en els semàfors de diversos municipis de tot l'Estat. A Catalunya, agents de la policia espanyola escorcollen els ajuntaments de Lleida, Mollet del Vallès i Tiana, tots ells, governants pel PSC. 
Un agent de la policia espanyola custodia l'entrada de l'empresa Gespol, la seu de la qual es troba a la zona del Bon Pastor de Barcelona
Un agent de la policia espanyola custodia l'entrada de l'empresa Gespol, la seu de la qual es troba a la zona del Bon Pastor de Barcelona
© Júlia Pérez

Comparteix
   


Etiquetes
Fins ara, la policia espanyola ha detingut aquest dimarts almenys dues persones a Catalunya en el macrooperatiu a nivell estatal. Segons fonts properes al cas, els dos detinguts serien dues persones relacionades amb Aplicacions Gespol de Barcelona.

D'altra banda, la policia espanyola investiga l'actual cap de la Policia Local de Tiana, que anteriorment havia estat regidor de Montgat. En l'operatiu, s'han mobilitzat prop de 600 agents de la policia espanyola per dur a terme registres i requeriments d'informació en desenes de municipis, alguns dels quals a Catalunya.

Concretament, a Catalunya s'estan escorcollant els ajuntaments de Lleida, Tiana i Mollet del Vallès, i s'ha requerit informació a Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar i Rubí.

Mentrestant, els agents de la policia espanyola continuen aquest migdia a la seu de l'empresa Aplicacions Gespol, ubicada al carrer Fra Juníper Serra de Barcelona, en un registre que es podria allargar tot el dia, segons fonts de la investigació. Tres furgons de la policia espanyola custodien l'entrada de la companyia, indret on també s'han acostat diversos mitjans de comunicació.

A tot l'Estat, es preveuen al voltant d'una quarantena de detencions, entre els quals caps de policia local i càrrecs electes, com alcaldes i regidors, a més d'una seixantena d'investigats. 
 
Segons la Fiscalia Anticorrupció, els fets investigats podrien constituir delictes de prevaricació administrativa, frau a l'administració pública, revelació d'informació privilegiada, malversació de fons públics, tràfic d'influències, suborn, falsedat documental per funcionari públic i per particular, alteració del preu de concurs públic i pertinença a organització criminal.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ercunyao Melo Afina fletxa Visc a Catalunya
3 de juliol de 2018, 14.16 h

PSC, PP, PSOE? Hi Hauran d'ampliar l'hotel de l'Urdanga!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.