directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La reivindicació per la llibertat dels presos polítics arriba al Vaticà

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Capdevila, ha enviat una carta al Papa Francesc

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Redacció| El diputat d'ERC al Congrés, Joan Capdevila, ha enviat una carta al Papa Francesc per tal que s'uneixi a la reivindicació per la llibertat dels presos polítics catalans basant-se en el fet que "tant els que són catòlics com els que no ho són, han adoptat, com tot el nostre procés independentista, una actitud evangèlica: la de la no violència". La missiva, publicada a 'La Vanguardia', recorda les paraules del líder religiós sobre la presó preventiva el 2014, quan la va titllar de "pena il·lícita oculta, més enllà d'un vernís de legalitat" dient que encara és pitjor "quan de forma abusiva procura un avançament de la pena, prèvia a la condemna, o com a mesura que s’aplica davant la sospita més o menys fonamentada d’un delicte comès".
El Papa Francesc, en una imatge d'arxiu
El Papa Francesc, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Capdevila li ha recordat al Papa Francesc que a Catalunya "estem patint un greu problema: el d’uns presos polítics per defensar pacíficament el dret d’autodeterminació, que la doctrina social de l’Església proclama, sense haver estat condemnats, sinó amb una presó preventiva agreujada amb una sèrie de mesures vexatòries". I és que, segons les paraules del cap d'Estat del Vaticà, la presó preventiva "contribueix al deteriorament encara més gran de les condicions de detenció, situacions que la construcció de noves presons no aconsegueix resoldre" i per això ell mateix va demanar el 2014 que "s'afronti amb la deguda cautela, des del moment que es corre el risc de crear un altre problema tan greu com el primer, si no pitjor: el dels reclosos sense judici, condemnats sense que es respectin les normes del procés".

En aquest sentit, Capdevila s'ha dirigit a ell per assenyalar "la greu situació de vulneració de drets humans que diferents organismes governatius i judicials de l’Estat espanyol estan cometent des del passat 1 d’octubre a Catalunya". També destaca que es tracta d'una situació que ja ha estat denunciada per ONGs tan reconegudes com Amnistia Internacional, Human Rights Watch o la Federació Internacional de l’Acció dels Cristians contra la Tortura. "Demano de Vostra Santedat una paraula de reconeixement i d’encoratjament per als nostres presos i per a tots els catalans que segueixen la via evangèlica de la no violència, així com de condemna de les maniobres pseudojurídiques i les violències policíaques que el nostre poble pateix, i que, si-us-plau, en aquest sentit orienteu els nostres pastors i els d’Espanya", conclou la carta de Capdevila. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
7 de juliol de 2018, 20.31 h



#5 Me ase el efesto, mariconeta repugnant, que et penses que totes les mares són com la teva, putes i sifilítiques.

Estàs equivocat, però a un pobre estúpìd que ni tan sols saps fer això " #3 " i fas això " 3# ", com si la sífilis que et va contagiar la teva mare ja t'hagués arribat al cervell, no goso explicar-te res perquè no ho pots entendre.

Au, ves-te a rentar EL CUL, I NO PUDIRÀS A MERDA COM ARA, DESGRACIAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
6 de juliol de 2018, 19.40 h

No entenc res qui fa aquests escrits tan fora de lloc i de forma de parlar, ho no he entès res


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Prou! fletxa CATALUNYA SOBIRANA
6 de juliol de 2018, 16.16 h

3# jo en canvi estic segur que el més fill de puta ets tu, per cert, records a la teva mare, artista, i posat a treballar d'una vegada, dropo! Porta-la al metge que canta com un lluç tres dies al sol de la sífilis galopant, renta-la i retira-la de la cuneta que ja no està per aquestes feines, li arriben als genolls!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
6 de juliol de 2018, 10.39 h


#3 El #2 no crec que ho hagi escrit el del cunyao, no és tan estúpid, segons els altres comentaris que li he llegit. Segur que l'Aragoneses li ha usurpat el nick.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de juliol de 2018, 22.30 h



No sé quin dels dos és més españolista i més fill de meuca, si #1 o #2 , però tots dos em fan fàstic encara que les seves crítiques a l'independentisme o al partit independentista de debó, ERC, són ridícules, fan riure de tan estúpides. Fan vergonya aliena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ercunyao Melo Afina fletxa Visc a Catalunya
5 de juliol de 2018, 19.06 h

Qui ús ha vist i qui us veu!! Aquests d'ERC acabaran posant medalles al verge del paral·lel... Mare meva quina colla de sòmines. A veure si deixeu de fer pallassades i no feu quedar als catalans com el Fernández del PP als ocupants, les coses es fan amb serietat i seny, fer gestos de cara a la galeria contínuament, acaben per fer perdre el poc crèdit que us queda, cal una renovació a fons dels que han fet de la política el seu modus vivendi i quan veuen les orelles al llop diuen que tot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE ESTREMERA.
5 de juliol de 2018, 18.59 h

QUERIDOS NAZIS,

CONSEJOS PARA QUE PASEIS UN VERANO REPUBLICANO

DESCANSAR MUCHO, REPONER FUERZA PARA LA MARATON DE MANIS Y CHARLOTADAS DE SETIEMBRE Y OCTUBRE.

PEGAR EN LA NEVERA UN CARTELITO QUE DIGA :"SOM REPUBLICA I NO TANS SOL DE 8 SEGONS".

CUANDO ESTEIS EN EL CHIRINGUITO O EN LA TUMBONA ACORDAOS DE LOS GOLPISTAS PRESOS.

Y SOBRE TODO, SOBRE TODO, NO DEJEIS DE TOMAR LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC,, EL SYNERA LA DEJO DE TOMAR Y AUN NO HA SUPERADO SU SOBREDOSIS DE DICTAMENES FALSOS DE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.