directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Montilla recicla promeses incomplertes d'Hereu

El líder del PSC proposa obrir el metro la nit de dissabte · L'alcalde de Barcelona ja ho havia promès en les municipals de 2007, sense complir-ho

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Falten pocs dies per l'inici de la campanya electoral, i ja comencen les promeses. Des del PSC, el candidat, José Montilla, ha anunciat que si és reelegit estendrà l'horari del metro a tota la nit de divendres, tal com va fer les nits de dissabte a inicis de legislatura. De fet es tracta d'una promesa 'reciclada', ja que la proposta d'obrir el metro les nits de divendres la va formular per primer cop l'alcalde Jordi Hereu a la campanya de les municipals de 2007, però s'ha incomplert fins ara. El líder socialista ha recordat el 'resultat immillorable' de la decisió d'obrir el metro els dissabtes a la nit, utilitzat per 3,4 milions de passatgers des que es va ampliar l'horari, i asseguren que aquest milió de viatges l'any suposen 'un milió menys de riscos'.
josé montilla, ernest maragall, montserrat tura, psc, socialistes
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha participat en un acte amb la JSC a l'Espai Jove del barri del Carmel de Barcelona. I per escenificar l'anunci de la mesura s'ha desplaçat en metro, fent un bon tros de la L5, des de l'estació d'Entesa, a prop de la seu del PSC al carrer Nicaragua, fins a la parada del Carmel, situada al costat del mercat d'aquest barri i que va ser font de polèmica fa uns anys per l'enfonsament d'un túnel durant les obres, des d'on ha fet una passejada fins a l'espai on s'ha fet l'acte.

Allà, davant d'una vintena de joves socialistes, el president ha fet un repàs de la feina feta en matèria de joventut pel Govern i ha fet la proposta electoral d'ampliar l'horari del metro i obrir-lo també tota la nit de divendres. Montilla ha recordat que ja va ser la JSC qui fa quatre anys va plantejar l'obertura d'aquest transport públic les nits de dissabte i que ara el PSC ha incorporat en el seu programa ampliar-ho a les nits del divendres.

Segons Montilla, es tracta d'una mesura que 'respon a la necessitat dels joves, al seu oci, a la seva mobilitat i al seu dia a dia'. El PSC calcula que aquesta mesura suposarà un milió de viatges a l'any i per Montilla 'a més de garantir una millor mobilitat i oci nocturn a l'abast de tothom, és un milió menys de riscos pels desplaçaments en cotxe i moto'.

El candidat del PSC ha recordat que fa 3 anys i mig es va decidir obrir el metro totes les nits de dissabte i ha explicat que aquesta mesura ha tingut un 'resultat immillorable', amb 'reducció d'accidents de trànsit a la nit de joves' i amb un 'gran número d'usuaris'. De fet, ha dit que s'han beneficiat d'aquesta mesura 3,4 milions de passatgers des que la mesura es va posar en marxa, 'més d'un milió a l'any'. Unes dades que Montilla creu que fan preveure que també els divendres a la nit s'utilitzarà el metro. Montilla ha dit que aquesta és una mesura que 'contribuirà a la millora de la qualitat de vida' dels joves i ha garantit que complirà 'com vam complir ara fa quatre anys' amb la proposta dels dissabtes.

El metro la nit de divendres, una promesa d'Hereu

En realitat la promesa d'allargar les nits amb metro de dissabte a divendres no és de José Montilla, sinó del seu company dins el PSC, Jordi Hereu. L'alcalde de Barcelona ja va prometre el maig de 2007 que el metro també obriria les nits de divendres, un cop coneguda l'experiència. D'aquesta manera, la proposta expressada per Montilla aquest dimecres no deixa de ser el 'reciclatge' d'una promesa incomplerta de l'alcalde Hereu.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Joan fletxa Manresa
4 de novembre de 2010, 13.35 h

Estic llegint les propostes dels socialistes en temes d’energia i veig que proposen un fons d’eficiència energètica. Humilment afegeixo que les empreses ho agrairan i que se’ls hi ha de donar més paper a les petites i mitjanes empreses en el camp de l’energia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pirineus fletxa Cap i casal
4 de novembre de 2010, 13.16 h

jap, home, vol dir que la Generalitat no serveix ni per a fer l'horari del metro.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de novembre de 2010, 08.59 h

Pero que coi hi pinta la generalitat al metro ?? Aixo no depen de l'ajuntament ?? Montilla, analfabet, 4 anys i encara no saps ni que presideixes !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
4 de novembre de 2010, 08.58 h

Bé, no seré jo qui defensi al Psc-psoe però el punt fort de Ciu és el concert econòmic quan va ser el mas qui es va carregar el que preveia l´estatut en pactar la primera gran retallada amb zapatero, Qui és més hipòcrita aquí el mas o el montilla?. Tant se val perquè votar aquest dos partits o als feixistes del PP és exactament el mateix i qualsevol vot a partits que no diguin obertament i sense embuts que volen la independència de Catalunya és llençar el vot a les escombraries q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.