directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torra: ''El dret a l'autodeterminació se l'ha guanyat el poble i jo no hi renunciaré''

"Li vaig explicar a Sánchez que tinc 55 anys, que els meus fills són molt grans i que jo no hi tinc res a perdre", ha dit el president de la Generalitat

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que mai renunciarà al dret a l'autodeterminació. Ho ha dit en una entrevista aquest dimarts al matí a Catalunya Ràdio on ha valorat la reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha explicat que el 90% de la trobada es va parlar del dret d'autodeterminació, un dret que "s'ha guanyat el poble de Catalunya".
Quim Torra a Catalunya Ràdio
Quim Torra a Catalunya Ràdio
© @CatalunyaRadio

Comparteix
   


Etiquetes
El president de la Generalitat ha valorat positivament la reunió amb Pedro Sánchez, de la que ha destacat la sinceritat i empatia. En aquest sentit, Torra ha recordat que l'entrevista amb el president del govern espanyol era una trobada per marcar les línies generals i a partir d'aquí comença la negociació. "Ara es veurà els passos concrets", ha reblat Torra, que afirma estar "expectant per si tot això es concreta en fets".

Solució política
 
En aquest sentit, ha recordat que van coincidir en "que cal una solució política perquè es reconeix que existeix un problema polític". Per això, espera un canvi d'intencions que vagi més enllà de les paraules. Tot i això, "en els conflictes de fons, com el dret a l'autodeterminació i els presos polítics", ha lamentat que es troben "en posicions molt allunyades".
 
"Esperem decisions, no gestos", ha reblat el president, que ha insistit que no hi ha cap negociació amb els presos polítics perquè "no haurien d'estar a la presó". En aquesta línia, el president espanyol va diferenciar la via judicial de la política, però Torra va incidir en que esperava canvis d'actitud cap a la desjudicialització de la política. 
 
Ferm amb el dret d'autodeterminació
 
"Li havia de deixar clar que cap solució és possible que no passi per l'autodeterminació dels catalans", ha assegurat Torra, que ha explicat que Sánchez va expressar que no contempla aquesta via i que qualsevol solució que passi fora la constitució no li donaria suport. Torra va intentar-lo convèncer que el referèndum sí que té encaix dins la legislació espanyola però la concreció d'això, en tot cas, s'abordarà en una segona reunió.
 
Torra també va traslladar-li a Sánchez que l'eix central de la legislatura "serà dotar-nos d'una Constitució catalana" i va deixar clar que no renunciaria a fer efectiu el 27-O. "Li vaig explicar a Sánchez que tinc 55 anys, que els meus fills són molt grans i que jo no hi tinc res a perdre", ha reblat Torra.
 
D'altra banda, s'ha mostrat dolgut per les crítiques de la CUP de voler frenar el procés cap a la República. Segons ha afegit, va ser "molt clar en la defensa de l'autodeterminació i de l'1-O".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
10 de juliol de 2018, 16.55 h

UPS i DHL trien Catalunya per obrir els seus centres logístics al sud d'Europa

L'empresa de paqueteria UPS obrirà a la Zona Franca de Barcelona el seu centre d'operacions per al sud d'Europa, segons ha avançat TV3. El nou centre de la multinacional estatunidenca tindrà 60.000 metres quadrats i crearà uns 400 llocs de treball. D'altra banda, l'alemanya DHL també té previst obrir l'estiu del 2019 un nou centre de 3.000 metres quadrats a Castellbisbal, on invertirà 7,5 MEUR i compta crear... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
bejota fletxa bcn
10 de juliol de 2018, 16.18 h

La llegada de Torra ha acelerado de nuevo las salidas. Antes de la investidura, habían trasladado su sede menos de 3.900 empresas, pero tras la designación del sustituto de Carles Puigdemont al frente de la administración autonómica un centenar de empresas más hicieron las maletas.
Un centenar de empresas ha trasladado su sede desde que Quim Torra es presidente.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de juliol de 2018, 13.13 h

Franquistas, falangistas, fascistas, nazis, aporellistas, tavernícolas, talibarnios... Franco, Rivera, Mussolini, Hitler... la SSS, la CoSSpedal, el ppSSoE, la Falangita y su Primo el Rivera-bis. La misma mierda FASCISTA, hijos y nietos del puto franquismo sociológico reunidos para defender el cortijo podrido de los Borbones, sucesores de Franco, y su corte de compi-yoguis oligarcas del palco del Bernabeu. Los mismos lameculos y perros rabiosos de siempre al servicio de los mismos cortesanos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
TABARNIA IS NOT CATALONIA AND ALBERT BOADELLA IS TABARNIA´S PRESIDENT fletxa QUERIDOS NAZIS: PONGO REPUBLICA CATALANA EN EL GPS Y ME SALE LA CARCEL DE LLEDONERS
10 de juliol de 2018, 12.03 h

JUA JUA JUA JUA JUA

N.B.: ECHO ALGO DE MENOS ALGUN ARTICULO Y FOTO DEL PIG DEMONT. ¿ NO SERA QUE YA LE ESTAIS OLVIDANDO A EL Y A SU ESPACIO LIBRE DE BRUSELAS?. YO LE ECHO MUCHO DE MENOS, AY, AQUELLOS DIAS HISTORICOS ¿O ERAN HISTERICOS?


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 de juliol de 2018, 11.58 h

El 62 % ? Potser seria més escaient i més en línia de les adhesions incondicionals franquistes el99% BJ.
Et recordo que fa pocs segons 10.203.500.000 D'empreses catalanes, han marxat al paradís de la democràcia vigilada i l'economia del deute extern superant el 1,5 bilio d'euros, amb B de Barcelona, perquè els fills dels fills dels teus fills, puguin gaudir del pagament dels interessos del mateix al llarg de 10 generacions, tinc entès que hi ha una cua d'immigrants provinents del sud, qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de juliol de 2018, 11.14 h

De la Castella miserable, rapinyaire, despòtica, feixista i ignorant actual, encara no hi havia ni rastre a la península Ibèrica, la raça hauria de degenerar moltíssim fins a arribar a la decadència actual, descendent d'aventurers, origen de dictadures i monarquies cruels i DESPOTIQUES I ABSOLUTES, amb aquells temps la península estava plena de moros i quatre gats visigots restant d'ela conquesta del rei visigot Wamba sobre els asturs, amagats per les muntanyes d'Astúries... l'imperi de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
bejota fletxa bcn
10 de juliol de 2018, 11.13 h

Según una encuesta publicada este lunes por «El Periódico», el 62% de los catalanes es partidario ahora de negociar una mejora del autogobierno con el Estado, mientras que el 21,5% apuesta por buscar la independencia para construir una supuesta «república catalana». Asimismo, hay un 16,5% no sabe o no contesta a la pregunta ¿qué cree que Cataluña tiene que hacer?

La venta de coches de empresa se hunde en Cataluña un -16%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de juliol de 2018, 10.28 h

Si el Cs..i PPros en lloc de mirar la "telebasura" espanyola,de tant en tant agafessin un llibre,els hi aniria de primera, encara que amb la seva( poca) capacitat mental de micso filósos, qualsevol cosa que no sigui pelar-sela i pegar a la dona, o troben massa complicat,oi nanos? I ja sabeu d'una puta i un mongol va néixer el primer .... De porc i de senyor, s'ha de venir de mena!
La Generalitat de Catalunya té els seus orígens en les Corts Catalanes, les quals, durant el regnat de Jaume... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.