Redacció | La nova delegada del Govern davant de la Unió Europea, Meritxell Serret, assegura en declaracions a l'ACN que treballarà per "posicionar Catalunya i tots els interessos dels catalans davant de les institucions europees". L'exconsellera d'Agricultura assegura que segueix sent la "Meritxell Serret" que va establir-se a Bèlgica fa prop de nou mesos, i que manté les "ganes de treballar, d'aportar al país i de tirar endavant", així com el compromís per un "projecte col·lectiu" republicà.
Primer pla de la delegada de la Generalitat davant la UE Meritxell Serret durant l’entrevista amb l’ACN
Segons explica, un dels seus primers objectius com a nova delegada és "reprendre la dinàmica d'equip" després de l'etapa "fosca i dura" del 155. La setmana que el Parlament Europeu ha acollit la primera reunió de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, on han participat ella i la resta d'exconsellers a Brussel·les, Serret confia que no se li tancaran les portes de les institucions per la seva situació judicial.
De fet, Serret creu que "d'entrada no tindria per què" trobar problemes, però matisa que s'anirà veient "sobre la marxa". La nova delegada admet que la seva situació judicial "és allà" però indica que cal veure "com evoluciona" i confia que "a mesura que la feina impliqui demanar parlar i ser presents en diferents espais institucionals" es farà i s'aniran trobant "vies" per superar les “reticències” al seu nomenament mostrades des del PSOE.
"Davant d'aquestes declaracions, reticències, jo tinc clar i tenim tots molt clar que hem vingut aquí a fer feina i Catalunya ha estat històricament una de les regions més actives", afegeix. Segons destaca, Catalunya té "molt a aportar" a la UE, com ara "bones pràctiques" o "innovació" i aquesta és la feina que vol continuar fent a Europa amb "totes les institucions i regions". "El que és evident també és que amb aquesta estratègia que estem engegant i que des de totes les parts hem d'apostar-hi, de diàleg i respecte mutu, anirem trobant les vies per superar les reticències inicials", assegura.
Primers contactes com a delegada
Segons relata, el "primer" que ha fet com a delegada els primers dies ha estat "endinsar-se completament en el que és el càrrec" i reunir-se amb els treballadors per "tornar a posar al 100% el capital humà tan valuós" de l’equip que és a Brussel·les. De portes enfora la delegació, comenta, també ha tingut "ocasió" de participar en diferents recepcions, com ara la del govern de Flandes, on va parlar amb el ministre-president de la regió flamenca, Geert Bourgeois, ministres del govern flamenc i el govern federal belga, ambaixadors, diputats i representants d'altres països i regions.
A banda, també ha assistit a les recepcions d'Escòcia i de Gal·les i ha participat en unes jornades de la nova presidència austríaca organitzades per la regió alemanya de Baden-Württemberg, amb qui la relació és "molt fluida de fa molt temps".
A més, durant aquesta setmana també ha iniciat la tasca de "mantenir bones relacions, de voluntat de teixir xarxes, de tirar endavant projectes de cooperació i en benefici mutu de totes les parts". "Creiem que Europa s'ha de construir des de baix i hem de fer una Europa de les persones i aquí cadascuna de les regions d'Europa tenen un paper important", assenyala Serret.
De delegada d'ERC a delegada del Govern
Si bé fa uns mesos el pla d'Esquerra era mantenir l'exconsellera d'Agricultura al capdavant d'una delegació del partit a la capital belga i que l'exconseller Toni Comín assumís més protagonisme en la creació i impuls del Consell de la República, el nomenament de Serret ha suposat un canvi de plans. "Evidentment sóc militant d'ERC i continuaré sent membre del partit i la relació amb el futur Consell de la República o amb els consellers Toni Comín o Lluís Puig sempre serà cordial i ens anirem trobant pel camí", resumeix. "Ara com ara sóc delegada i on he de centrar els meus esforços és en la delegació", insisteix.
Barcelona acollirà el congrés audiovisual més important del món al 2020
Barcelona acollirà a partir de 2020 una altra fira internacional que tindrà un impacte econòmic similar al Mobile World Congress. Es tracta del congrés més important del món audiovisual a nivell mundial, que es coneix com a ISE i reuneix més d'uns 80.000 visitants.
Segons ha avançat La Vanguardia, aquesta convenció abandonarà Amsterdam, la ciutat on feia anys que se celebrava, per traslladar-se a la capital... Llegir més
4.550 empresas han salido de Cataluña desde el 1 de octubre
El entonces presidente de la Generalitat, Artur Mas, pedía calma en un mitin de Junts pel 3% diciendo que no se marcharía ningún banco de Cataluña porque representa el 20% del mercado español y no son ni las hijas de la caridad ni las hermanitas de los pobres. Octubre 2017 Junqueras: No va a haber una huida de empresas de Catalunya. La empresa que dirige una prima de Puigdemont cambia de domicilio social.
N.B. L'U.E ,OI? HO TENI... Llegir més
Sra Meritxell, el plantejament ja m'agrada, el que em preocupa és amb quina empenta, coratge i decisió es porti a terme. No podem caure en el ridicul ni en la pressumpció de intocables com fa en Llarena en particular i tot el gobierno espanyol en general, peró, convençuts de que la raó és del nostre costat, hem de ser molt constants i amatents en no deixar-ne passar cap per alt. Sé que el cami és plè de cupaires pedregosos, però la victoria ens espera i el profit és immens. Treure'n... Llegir més
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.