Gerard Sesé @gerardsese | Cantar en català és, ara per ara, una opció destinada a la precarietat per culpa de les mateixes institucions públiques catalanes. I és que les xifres canten (i no pas en català). Els anys 2015 i 2016, durant la gestió dels Consellers Ferran Mascarell i Santi Vila, més del 60% del pressupost destinat a subvencions per a la música vocal (cantada) es va invertir en projectes on el català era minoritari. Altres països que tenen llengües minoritàries esclafades per la de la colònia hi destinen molts més recursos.
Plataforma per la Llengua engega una campanya per a millorar la música en català
Qui no ha sentit mai aquella cantarella de "ui, jo sóc molt català però no escolto música en català, no m'agrada". Aquest complex i, en certa part, autoodi és present a la societat catalana i és directament l'herència de segles d'imposició del castellà. Només es pot revertir i normalitzar aquesta situació amb la famosa "discriminació positiva". Però sembla que la Generalitat catalana no hi posa prou cura i així ho ha denunciat la Plataforma per la llengua.
Expliquen que, a Catalunya, es viu una situació d'anomalia absoluta pel que fa a la promoció del català i així ho evidencia l'estudi "El foment de la llengua pròpia a partir de les subvencions públiques destinades a la promoció musical" que han elaborat.
En aquest estudi s'avaluen les polítiques culturals per a la música en català durant els anys 2015 i 2016, corresponents als mandats dels Consellers Ferran Mascarell i Santi Vila respectivament, i es compara el model català amb el d'unes altres sis comunitats amb característiques (socio-demogràfiques i lingüístiques) similars a la nostra. Catalunya destaca com el cas amb menys promoció de la música en llengua pròpia i amb més suport a la música en altres llengües en festivals, projectes discogràfics i programació de sales de concerts que han rebut subvencions.
Una carta per a la nova consellera de Cultura
La Plataforma per la llengua ha iniciat una campanya de recollida de firmes per a enviar una carta a Meritxell Borràs, la nova consellera de cultura, per a demanar que reverteixi aquesta situació.
Les seves propostes se centren que "incorporar una quota mínima del 50% de música en llengua catalana o occitana, com a requisit indispensable per a beneficiar-se d'una subvenció" d'actes, concerts o festivals. També allà on hi hagi música cantada, eliminar el factor de la residència (domicili) de l'artista a Catalunya, a fi que les propostes artístiques en llengua catalana d'arreu del domini lingüístic puguin ésser tingudes en compte. Per acabar, volen que s'acabi el requisit de la realització del 100% o la majoria de l'activitat a Catalunya, a fi que els projectes musicals per la cooperació cultural entre els territoris de parla catalana també puguin ésser tinguts en compte.
Franquistas, falangistas, fascistas, nazis, aporellistas, tavernícolas, talibarnios... Franco, Rivera, Mussolini, Hitler... la SSS, la CoSSpedal, el ppSSoE, la Falangita y su Primo el Rivera-bis. La misma mierda FASCISTA, hijos y nietos del puto franquismo sociológico reunidos para defender el cortijo podrido de los Borbones, sucesores de Franco, y su corte de compi-yoguis oligarcas del palco del Bernabeu. Los mismos lameculos y perros rabiosos de siempre al servicio de los mismos cortesanos ... Llegir més
#1 COMO TE ATREVES TU A HABLAR DE MUSICA, SI LA UNICA MUSICA QUE CONOCES ES LA QUE HACEN TUS CONTINUOS PEDOS CUANDO SALIENDO A TRAVES DE TUS ALMORRANAS LAS HACEN VIBRAR COMO SI FUERAN CUERDAS VOCALES.
la musica, como las peliculas , libros, tv, etc tienen que ser buena, luego ya veremos en que idioma son.
Hay una anecdota famosa, menos para el abuelete nazi de Figueras, Juanito Ruiz sobre LENIN.
Fue a visitar una exposicion de pintura y toda la visita la hizo enfurruñado, al salir le preguntaron si le habia gustado y dijo que era una mierda. Como le contestaron los comisarios politicos que todos lo participantes eran militantes del Partido. Puede ser, respondio Lenin, pero ninguno e... Llegir més
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.