directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Eleccions 2010 doble fletxa

Tura reivindica més autogovern i un estat federal per 'progressisme ideològic' i no per 'raons purament identitàries'

Defensa que Catalunya assumeixi competències 'incòmodes' que l'apropin a una configuració d'Estat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Autogovern i estat federal per defensar 'una Catalunya de pensament ideològic progressista'. Aquestes són les tesis que la consellera de justícia i número dos de la llista per Barcelona del PSC, Montserrat Tura, ha defensat aquest dijous en un article al Catalan Views, el bloc de la Catalan News Agency (CNA). Tura reivindica que Catalunya assumeixi competències que poden resultar 'incòmodes', com les presons o la seguretat, perquè l'apropen 'a una configuració d'Estat'. Tura ha lamentat que 'alguns partits construeixen tot un imaginari més o menys irreal sense conseqüències pràctiques immediates'. La consellera ha constatat també que 'el convenciment que Catalunya és una nació' pot comportar 'diverses actituds vitals i maneres de plantejar-se el futur'. Així, ha assegurat que mentre alguns partits 'construeixen tot un imaginari més o menys irreal, sense conseqüències pràctiques immediates' el seu creu 'fermament en els grans principis'.
montserrat tura, psc
Comparteix
   


Etiquetes
Montserrat Tura ha apostat perquè Catalunya assumeixi competències que poden ser 'incòmodes', però que 'ens apropen a una configuració d'Estat'. De fet, creu que aquesta és una actitud que s'ha de tenir per 'sentit institucional', per 'les ganes de fer Catalunya més forta' i per una 'aposta inequívoca per l'aprofundiment de l'autogovern'.

En aquest sentit, ha remarcat que Catalunya és l'única comunitat autònoma que ha decidit gestionar les polítiques de seguretat, 'encara que sovint la direcció de la política o de les presons comporti més riscos que èxits mediàtics o reconeixement social'. Tura ha defensat la feina feta des del Departament de Justícia, ja que 'no ni ha prou en gestionar els centres penitenciaris sense conflicte', sinó que en els últims anys 'hem dirigit l'execució penal com una més de les polítiques socials del nostre Govern, hem multiplicat les mesures penals alternatives a la presó i el treball en benefici de la comunitat', o bé s'han obert cinc presons noves.

Tura ha afegit també que 'no hi ha precedents de governs que hagin construït abans palaus de justícia en 23 partits judicials', inclosa la Ciutat de la Justícia de Barcelona, o que 'hagin apostat per la informatització de tots els jutjats, inclòs els de pau, i els registres civils de Catalunya'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Tomàs fletxa Valldeoriolf
4 de novembre de 2010, 21.31 h

Tu t'has de retratar com els altres del PSOE?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de novembre de 2010, 17.21 h

Que es pensen els unionistes que canviarem la llibertat i ser el quart estat d'Europa per continuar enganxats a Espanya amb federalismes o concerts? Ens prenen per estúpids o que?

Cap vot als que no volen la Llibertat de Catalunya!
Cap vot als unionistes!

Visca la Llibertat!
Visca Catalunya quart Estat d'Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
4 de novembre de 2010, 17.01 h

Clar! Espanya no forma part de Francià o Portugal o Marroc perquè no té identitat propí ... espero que tots catalans no és tant imbècil que aquella dona! Única raó a separar-se d'un estat és perquè tens identitat propí que és diferent, Catalunya té un identitat i una llengua i cultura propí que no és desitjar ni compatible amb cultura o identitat de Espanya ... i no oblidem que catalans són tractat com imbècils des de punt de vista jurídic i polític ... fins i tot i especialm... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.