directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern de Rajoy va ocultar una subvenció a la Fundació Francisco Franco de l'època Aznar

Entre els anys 2000 i 2003 el govern d'Aznar va concedir més de 150.000 euros a l'entitat feixista per a projectes suposadament de "microfilmació" de documents

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Redacció | El govern de José María Aznar va subvencionar ordinadors, mobles, extintors i una trituradora de paper a la Fundació Francisco Franco, una informació que el govern de Rajoy hauria ocultat el 2017 en una pregunta parlamentaria d'En Marea. 

Comparteix
   


Etiquetes
Segons informa eldiario.es, entre els anys 2000 i 2003, el govern d'Aznar va concedir més de 150.000 euros a l'entitat feixista per a projectes suposadament de "microfilmació" de documents. De fet, la fundació feixista va utilitzar part dels diners per digitalitzar més de 30.000 documents procedents del despatx i les dependències del dictador i de personalitats del règim.
 
Però aquesta partida no només es va utilitzar per a la digitalització, tal com va defensar el PP l'any 2017 en una resposta parlamentària al grup En Marea. Segons el diari citat, l'executiu de Rajoy va especificar que la subvenció es va destinar "al desenvolupament de projectes arxivístics", sense puntualitzar el desglossament de despeses. 
 
Segons explica eldiario.es, que ha tingut accés a aquest desglossament, amb aquests diners es va comprar material per a l'entitat i es va invertir a millorar la seguretat del seu local. També, es va contractar un auxiliar administratiu durant tres anys i es va pagar una assessoria comptable i fiscal durant dos anys.
 
Concretament, apareixen despeses justificades i abonades per l'estat com un escàner, una impressora, tres ordinadors, una enquadernadora, cartutxos d'impressora, armaris i un vídeo adquirit a El Corte Inglés.
 
La Fundació Francisco Franco justifica que aquestes inversions es van fer per als investigadors externs que volguessin consultar documents en les seves instal·lacions. Les millores i inversions, però, han quedat per a la seu de la Fundació i per al seu funcionament.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
joddi fletxa barcelona
17 de juliol de 2018, 18.33 h

Per haver sigut tou quan és va fer la transició al no jutjar als assassins i responsables de moltes morts després de la guerra, ho estem pagant ara, doncs tota aquesta gent i els seus descendents es senten molt forts i imposen les seves quimeres, fets impensables en qualsevol país democràtic d'Europa, demostrant cada vegada més la semblança de Espanya cap a les repúbliques bananeres on hi passa de tot fora de la llei.

A més no se que hi feia les restes de Franco en aquest lloc quan ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
17 de juliol de 2018, 11.19 h



Aznar, quant A POR TI..?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de juliol de 2018, 08.22 h



La seva trajectòria es el viu reflex de la degradació d'una España dictatorial i podrida de amiguisme i comissionistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
!! !!★!! !! PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa .L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat || ||★|| ||
16 de juliol de 2018, 17.01 h



Encara que no conegués les 15 o 20 bones raons per ser independentista, la sola REPUGNÀNCIA que em fan aquesta colla de FEIXISTES de l'escòria de l'Escorial, amb els seus aires de qui-sap-què, fatus, acomplexadament vanitosos, infundadament presumptuosos, només pel FÀSTIC que fan a tota persona intel.ligent, seria suficient per a voler marxar de l'estat capaç de criar unes PILTRAFES CALAMITOSES com ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.